Dagens vill ha!

Tycker dessa röda stigbyglarna är skit snygga :D


Har också ganska mycket rött redan men det hade varit snyggt
med röda stigbyglar :D

Kram Olivia :)

Stressigt

Har inte hunnit blogga idag eftersom jag har haft det väldigt stressigt. När jag kom hem åt jag lite sen gick jag med hunden till stallet och mockade och ryktade Cindy. När jag kom tillbaka ringde Ingela och sa att vetirenären skulle komma om 30min och vaccinera hästarna. Och jag skulle på utvecklingssamtal halv sex och mina föräldrar kommer inte hem förens fem så vi vaccinerade inte Cindy idag. Dock behöver vi vaccinera hunden snart. Hoppas det blir lite mer bloggande imorgon :)


Kram Olivia :)


Vill ha!!

Denna sadeln är det jag önskar mig till Bea i julklapp :) Det är en Edingburgh allround sadel Princeville. Fast jag vill ha den i brun :) Skulle bli snyggt på Bea :D

Bilden tagen från Börjes (http://www.borjes-tingsryd.se/)


Kram Julia :)

Hemma :)

Så var man hemma :) har inget att skriva om, men jag skriver ändon :) Gör en "Vill ha" senare! Ska på utvecklingssamtal snart, så jag hinner inte blogg mer senare :/ Inget kul!

Pållarna bara för att de är så söta <3<3


Kram Julia :)

Ny hearder

Julia har gjort en jätte fin earder men vi har tyvärr problem med att sätta in hearder på bloggen så den kommer inte än :)


Vill ha!!!! :D

Åhh, vad jag älskar detta Sverige täcket! Vill jätte gärna ha det men jag har redan jätte många täcken till Cindy men jag önskar mig det i julklapp :D Haha,jag är ganska bortskämd så jag får typ allt jag pekar på men jag måste ju få något i julklapp :D

Visst är det skit fint? :D

Kram Olivia :D


Hästfri

Jag hade jätte ont i magen idag i skolan. Magen krampade jag jag kunde knappt gå. Sen efter maten blev det bara värre. Men vi gick bara till halv två idag så jag åkte inte hem. Vet inte om jag kan till skolan imorgon. Har haft mycket problem med min magen med min mage på sista tiden. Mamma får ta hästen idag. Kan verkligen inte gå i onödan. Fast det blir bättre efter ett tag om jag går men det gör så ont i början. Har åkte lite pulka idag med Bella. Det var kuligt värre. Sen drack vi varm choklad eller varm var den knappt. Sorry om mina inlägg inte har varit intressanta på ett tag men jag ska försöka bättra mig. Jag lovar! :)

Åhh, hon är så sjukt söt! :')

Kram Olivia :)

Snö!?

Just nu finns det överdrivet mycket snö här. Var precis ute gick med min vovve Zamba, och jag sjönk ner till knäna (på vissa ställen över knäna) fast det var ju bara där det var drivor, men det syntes inte, var ute på ett fält som finns bakom vårt hus där det brukar gå kor på sommaren, men de är ju inte där nu ;) Ivarje fall Zamba sjönk ner så att hon i princip skulle fått simma o.O hon verkade väldigt trött när vi var hemma ;);) Zamba är en kooikerhondje :)

När jag var hemma idag, när jag cyklat från busshållsplatsen kallade jag på pållarna, såg de inte och Bea gnäggade och kom springande till staketet <3<3 :') jag har inte haft henne så länge, bara sen juni och ändon så gnäggar hon redan när jag kommer <3<3 Och jag ger henne inget godis eller så! Jag har "kännt" henne sen hon var föl, jag och mamma köpte henne av mammas kompis som har en fjording, men som någon annan lånar :) Så jag såg henne när hon bara var några dagar gammal :)


Jag sjönk ner över knäna på vissa ställen :O

Zamba kämpade verkligen!

Sen en bild på Bea från i sommras, för att jag vill vara där nu!


Kram Julia :):)

Siberian Husky

Jag bara älskar dom hundarna! Att se dom kämpa så hårt för sina ägare gör mig tårögd. Igår så jag en Siberian Husky film som handlade om att fyra personer bodde Antarktis och hade åtta slädhundar. Och sen bröt han ena personen benet och dom skulle åka till sjukhuset i nått annat land. Sen trodde dom bara att dom skulle vara iväg i några dagar så dom satte fast hundarna utomhus utan mat eller vatten. Men det blev storm när dom var vid sjukhuset så dom kunde inte åka tillbaka till hundarna. Alla hundarna kom logg utan en hund den orkade inte ta sig loss. Dom sju hundarna gav sig av för att hitta mat. Dom överlevde på fåglar eftersom det inte finns någon mat en vinter i Antarktis. En hund ramlade ner från ett stup och skadade sig och lite senare dog. Ledarhuden Maya blev skadad och var nära på att dö men tillslut kom ägarna till efter 8mån.
Jag satt och böla i en timme sen för den var så himla sorlig. Ni måste se den jag beskrev inte den så bra.

Bildbomb när jag red Thorana barbacka idag :)

Ja, här kommer en bildbomb på mig och Thorana bak på fälten idag i snön. Thorana var jätte pigg ;) Red lite dressyr på en volt där det är jämn mark :) Mamma tog bilderna. Jag blev lite snöbild, man ser bara vitt överallt :S

Jag o Thorana <3<3

Jag vet, lite skum bild, men aja <3<3


Älskar min Thoranis Granis! <3<3


Lite dressyr på volten :):) Hon går mkt bättre än när jag börja rida henne!

Jag vet, jag tittar neråt när jag jobbar med hästen, inget att göra åt ;)

Lite härliga galopp bilder :):) <3<3

Min nya, absouluta favorit bild!! ((((Bilden nedanför))))


Kram Julia :):)

Vad man ska göra idag :):)

Idag ska man rida Thorana, rykta de små pållirna och gå på julskyltning :):). Vi har börjat hänga på Bea i stallgången. Vi står på en pall och lägger lite tyngd på hennes rygg :):) Antagligen får Bea en sadel på sig också :):)
Jag ska rida barbacka på Thorana, mamma ska ta lite bilder, så förvänta er det senare :):)

Thorana förra året i täcke :):) <3<3


Kram Julia :):)

åhh :'D

åhh, har snart bestämt mig :'D Är inte 100% säker men hoppas. Okej då, jag berättar... Jag ska kanske kvala med Cindy 2011 och om jag nollar två klasser ska jag tävla i en större tävla och då tävlar man om Sveriges bästa unghäst i hoppning och dressyr :D<3


Kram Olivia :D

Nattat pållarna

Nu så var pållarna inne för natten :):) De blir alltid glada när man släpper in de, de är väll frusna och hungriga, gissar jag. Idag fick jag höra Thoranas ovanliga gnäggning (hon gnäggar nästan aaaaldrig). Hon låter höhöhö........ Hes och så ;);) Skulle känna igen hennes gnäggning varsomhelt. :):) Bea har mer ljus och skrikig röst ;)

Thorana i sin gamla box som nu tillhör Bea :):) <3<3


Kram Julia :)

Tömkört!

Nu så har man varit ute och tömkört Bea lite granna! Hon var jätte duktig, och detta var första gången med gjorden! Fast vi har ju tränat med tyglarna innan, och jag har gått och hållit händerna och tyglarna över ryggen på henne. Hon var jätte duktig! Hon gillade tydligen det nya Apple Mouth bettet; hon gick och tuggade hela tiden!
Eftersom att det gamla bettet hade mindre bettringar så fick vi spänna in lite på sidostyckena på tränset :)
Det bästa med att Bea är barfota just nu är att hon inte halkar! Thorana, däremot halkar omkring på sina glatta skor :(
Har tyvärr inga bilder på detta, mamma hjälpte ju också till.... ;)

Thorana i sin favorit pose - Vad är det där? :):) <3<3


Kram Julia :)

Stockholm horseshow

Vaknade vid elva idag. Drack en kopp tre och kollade lite på tv sen tog jag en snabb ducsh. Ska äta lite nu sen sticker jag till stallet och mockar. Ska rykta också Cindy och fylla på karet till hästarna. Ikväll kommer Stockholm horseshow. Min mammas jobbkamrat har två Islandhästar och hennes tränare ska vara med i Stockholm horseshow. Kommer inte bli något bloggande ikväll eftersom jag troligtvis inte kommer hinner :)

Min lilla ängel :')

Kram Olivia :)


Bilder!!!

Nu kommer här lite bilder som jag var ute och tog nyss!!

<- Thorana   <3<3                                           <3<3   Bea ->


Kram Julia!! :))

((( © på ALLA!!! )))

Vinterbilder

Bildbomb från idag :D
Cindy satte frambenet på isen i karet xD Tyvärr fick jag ingen
bra bild på det :/<3


Kram Olivia :)


Hemma :):)

Så är man hemma igen och det är HELG! Skönt :):)

Mamma red Thorana idag, hon är ledig på fredagar ;) Thorana var jätte pigg och glad, ska rida henne imorn. Då blir det tömkörning av Bea också :):) Vår gjord har ju äntligen kommit :D

Beisen <3<3


Kram Julia :):)


Elvis

Mår mycket bättre nu. Men mamma tyckte jag skulle stanna hemma idag med för säkerhets skull. Har precis varit ute och tränat Elvis i hundspann. Eller rättare sagt drar han bara en pulka i en ned-för-backe. Ibland sitter jag i pulkan men då hjälper jag han med farten så han behöver aldrig dra. Det var ett väldigt fint underlag idag så det gick jätte bra att träna idag :)

Tog lite kort :)


Kram Olivia :)


Hästarna inne :):)

Nu har hästarna kommit in. Dem var väldigt blöta och såg lite kalla ut. Bea sprang under den översta tråden. Tur för henne att jag stängt av strömmen innan och att den översta tråden är gummibands- tråd!! Tänker inte stänga av den i forts. mera, hon ska inte lära sig att hon kan springa under tråden!!!


Puss på Bea!! <3<3<3


Kram Julia :)

Hammare

Mår bättre nu men det blir ingen skola imorgon. Har varit i stallet och mockat och ryktat Cindy. Haha, fick använda en hammare för att få bort stylterna från hovarna på Cindy och Cow Boy. Ska kolla lite på tv nu sen lägger jag nog mig :)Kram Olivia :)

Sjuk....... igen

Fick åka hem från skolan idag. Mår jätte dåligt. Har sjukt ont i magen, halsen, huvet och har feber. Mer inlägg ikväll orkar inte nu :/


Simmning

Idag var det roligt i skolan :):) Vi simmade och så :):) Hittade ett klipp på TV4play.se där vår bil i solracet var med!!!!

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_malmo?title=tv4nyheterna_malmo_18%3A31&videoid=1143708

De visade den 05:42!!! Det är den lilla svarta med stoooora solceller på taket :D:D


Thorana <3<3<3


Kram Julia

Bole!

Våra saker från Bole har nu kommit! En longer/tömkörnings gjord till Bea i full, en svart lädergrimma (cob) till Bea, ett Apple Mouth bett till Bea och en säkerhetsväst till mig (en Smart Rider). Den passade jätte bra!! :):)

Jag ska på ridskola snart (kl 7). Det är kul :):) Undrar vad jag ska rida för häst :):) Jag går på ridskola för att jag vill lära mig rida olika hästar. Men när Bea vi ridit in Bea ska jag rida för tränare med henne ;)


Jag och Bea när vi vann på utställning i sommras (Bea fick 40p) :):) <3<3


Kram Julia :)

:D

Har precis kommit hem från skolan. Skolan idag var sjukt rolig. Jag, Laura, Julia och Emma hade snöbollskrig med alla killar i vår klass. Haha, alla tjejer fega ur så jag stod ensam kvar och blev krönad som f*n. Sen blev jag också krönad av en nia. Haha, jag bara stod och kollade och sen såg jag han komma men jag viste inte att det var mig han skulle kröna så typ 1m innan märkte jag att han skulle krönka mig. Sen såg jag hon i korridoren och gick fram och bara "Ditt liv i ord... TÖNT" då fick han damp på mig och jagade mig. På syslöjden satt jag, Ebba och Della och stickade vid killarna. Killarna jobbar aldrig utan sitter bara och tramsar sig. Men idag var det faktiskt roligt. Vi berättade blondinskämt och "alla barnen" skämt. Jag fick typ skrattanfall. På mentortiden fick jag och Julia skrattanfall. Jag fattade för inte vad vi skrattade åt men jag är sån jag kan börja skratta när som helt bara någon säger typ "hej" xD

Sen fick vi även håla i musiken och halv håla i kemi :D


Kram Olivia :)

Skola

Ska snart sticka till skolan. Vi går typ bara till två idag så det är inte så farligt. När jag kommer hem måste jag sticka till stallet och mocka. Fler inlägg ikväll :)

Men nu måste jag sticka till skolan :/

Kram Olivia :)

Bättre

Mår lite bättre nu. Ska nog försöka gå till skolan imorgon om jag mår lika bra som nu. Ska lägga mig ganska tidigt ikväll. Har mig hela veckan vid elva. Kanske därför jag har sån huvudvärk? Ska kolla lite på tv nu :)

Bild på första gången jag red henne hemma :)

Kram Olivia :)


Bra ibland.....!

Ibland är det bra att ha en mamma som också håller på med hästar. Som nu tillexempel när man mår dåligt och har ont i halsen så sprang hon ut och tog in de blöta pållarna. Då kan det vara skönt :):)

Jag och lilla Bus Bea :):) <3<3<3


Kram Julia :):)

Snö

Har precis varit i stallet och mockat. Det snöar och är halv storm dät ute. Kul att cykla till stallet då... När jag kom till stallet var alla hästar inne. Tog ut Cindy i stallgången och kelade lite med henne. Sen började jag mocka. När jag hade mockat klart gav jag stallkaninern mat. Jag fattar inte att jag ska behöva ge stallkaninerna mat det är inte ens mina kaniner. Men jag gör det bara för dom är jätte magra och får inte mat så jag brukar ta med kaninmaten jag har till mina kaniner och några morötter till dom. Den ena kaninen är mamma till min ena kanin och den andra är syster till min ena kanin.
Har super ont i huvet nu eftersom jag var ute i det iskalla vädret. Ibland är det riktigt roligt med häst.....


Kram Olivia :)

Godmorgon...

Mår riktigt dåligt idag. Har jätte ont i huvet och i halsen. Sov också jätte dåligt. Vaknade flera gånger inatt och hade mardrömmar. Kommer inte kunna blogga så mycket idag eftersom jag har riktigt ont i huvet :/

Ska försöka sova en liten stund nu :/

Kram Olivia :)

Natta

Ska natta hästarna ikväll. Är ganska trött idag så jag ska väl mest slappa hela kvällen. Lägger nog mig ganska tidigt. Ska försöka hinna blogga imorgonbitti. Bloggade i morse men jag var så yrvakan att jag tryckte på "Spara i utkast" istället för "Spara & publicera". Haha, så smart man är xD Det bli inte så mycket bloggande imorgon eftersom jag gåt länge i skolan och har läxor :/

Min lilla flicka :')

Kram Olivia :)

Svar på frågor!

Hade tänkt svara på vanliga frågor som jag ofta får :)


Står Cindy på en ridskola?
Sv: Nej, hon står i ett privatstall :)


Hur länge har du haft Cindy?
Sv: Sen den 31 april 2010 :)


Har du fler djur än häst?
Sv: Jag har har fem djur. Två kaniner, en hund, en häst och fiskar :)

Hade du en annan egen häsy före Cindy?

Sv: Nej, Cindy är min första egen men jag har haft två sköthästar i privatstall :)


Hur gammal var du när du började rida?
Sv: Jag började på en ridskola när jag var 2år men jag red ju inte så seriös. Jag började rida mer seriös när jag fyllde 6år :)


Är du bara 12år och rider en 3åring?
Sv: Ja, men jag får ju såklart hjälp av min mamma. Men jag gör det mesta själv så som lastar, rider. mockar och ryktar men mamma är nästan alltid med när jag handerar Cindy. Men mamma hjälper ju såklart till :)


Det är jätte roligt med frågor så bara fråga på :D


Thoranas Historia

Den 10 maj 1990 kom ett litet ljusbrunblackt fjordhästföl till världen. Då visste den inte vad den skulle få vara med om i framtiden. Om den hade vetat det, så kanske den skulle ha gett upp, eller levt vidare för att längta tjugo år fram i tiden.

Men vi hoppar direkt till när fölet – som blivit en vuxen häst, ett sto som heter Thorana bodde hos en gubbe med sin kompis Flisan (också fjordhäst). Det var vinter och kallt, och de hade fått stå inne länge. Men idag skulle hästarna få gå ut. De var såklart upphetsade och började springa. Det var halt och snö och Flisan halkade på isen och bröt benet. Gubben bestämde sig för att ingripa och skickade Flisan till slakt. Han övervägde att skicka dit Thorana också, men eftersom att hon var frisk och kry fick hon bli kvar. Efter det började den jobbigaste delen av Thoranas liv. Ensamheten. Från att ha varit en glad, pigg och alert häst förändrades hon till en lite nervös och en aning vanvårdad häst med hes ”röst”. Hon sprang runt i hagen och gnäggade ensamt. Hon blev också tjockare och sakta men säkert försvann livsgnistan ur hennes ögon. Hennes pannlugg växte aldrig, så den var ungefär fem cm lång för att den hade blivit skadad av kätting grimman hon hade på sig. På nos- ryggen hade hon två avskavda märken efter grimman.

Men hon visste inte att snart skulle hon bli bättre.


Denna sommaren var jag riktigt ledsen för att min "sköthäst" som jag red, en svart shettis på 68 cm som hette Teddy (död :´´( ) inte kunde följa med, för att han skulle fått fång och jag var lite förstor för honom.

Som jag skrivit såg jag henne först på ett bete. Jag bor på landet i Skåne, så här är man ca max 2 personer om ett bete. Just den här hagen var enorm. Min mamma rider också och hästen vi red på då var Mister X. Jag hade ridit honom dit. Mammas kompis hade följt med med hennes stora häst.

När vi kom runt svängen på dn lilla backen hörde vi en mörk, hes och mullrande gnäggning. Vi kollade mot hagen, och där gick en liten, tjock, skitig, smutsig kraftig fjording. En riktig dragar-typ. Hon blev tydligen upppiggad av att se två hästar komma gående på vägen. Hon sprang längst staketet med börjd nacke och fortsatte att gnägga.

När vi senare pratat med han som hade betet och tydligen ägde fjordingen, som var ca 79 år så släppte vi ut hästarna i den stora hagen. Fjordingen såg så lycklig ut över att äntligen ha fått kompisar.

 

Efter några dagar fick jag börja rida henne. Hon är ju en fjording, en ras jag aldrig har haft något emot, men aldrig träffat.

Hon hade ju inte gått på flera år, så vi började så lugnt med mamma och Mister x. Jag visste det inte då, men jag skulle få lägga ner mycket tid på den där hästen.

Första gången jag tog in henne i det gamla ko- stallet hade hon på sig en kättning - en grimma som jag senare bytte ut. Varje gång jag drog med ryktborsten över hennes kropp såg hon ut att njuta. Hon hade bott här ensam hela vintern utan sällskap med en gammal gubbe som inte hade orkat ta hand om henne.

 

När jag hade sadlat och satt upp (när vi tränsat och sadlat och hittat en passande sadel- gjord) så gungade vi iväg. Hon var cool- lugn och gungade som ett gamalt skepp.

Hon hade ingen kondis, men det blev det enklaste problemet. Jag menar, vilket är värst, en häst som har dålig kondis eller en 18- årig unghäst?

För det var precis var Thorana var. En 18- årig unghäst.

Hon var rädd för ALLTING vi såg och sprang omkring och tramsade.

 

När hon hade bättre kondision så kunde hon ändon inte galopera och hatade att gå i padock, kunde inga dressyr- rörelser. Men jag var helt fast. Jag älskade redan Thorana och hon var alltid så snäll och gosig och mjuk, men på ett försiktigt sätt. Det där med padock gjode mig inte så mycket, jag är ingen jätte dressyr fantast. Men efter hårt arbete och många tårar från min sida kunde man om man hade tur få några klumpiga galoppsprång från den gula hästen.

Vid den här tiden hade hon fått ordentliga skor, klippt man och hon såg lite gladre ut.

Thorana i stallgången vid betet 2008

Men vad skulle hända till vintern? Aldrig att jag lämnade henne här! Aldrig, då skulle hon nog sörja ihjäl sig. Men efter ett tag kom svaret. Han som ägde Thorana (jag vill inte vara taskig mot honom, han är jätte snäll, men han är lite för gammal för att sköta en häst...) gav henne till mig. Jag var överlycklig.

 

Thorana och jag i skogen bredvid betet 2008.

 

Men när Thorana kom hem till oss så fick hon gå med Mister X. Thorana är en sådan häst som vill vara kompis med andra och gör aldrig en fluga förnärd. Men Mister x var inte snäll mot henne, utan bet henne och sprakades. Efter vintern var hon mager, men vi kom inte fram till varför. TIllsist såg vi det i hagen när Mister x ätit upp sitt hö gick han till Thorana och jagade iväg henne och åt upp hennes hö. Tillsist fick hon gå i lilla hagen och jag fick släppa ihop dem när jag skulle åka med bussen.

 

Tiden läker aldrig alla sår, det ända som finns kvar sen hon gick och hade det dåligt är de avskavda märkena på hennes nosrygg. Men det är inte samma häst som går i hagen bredvid mitt hus nu, som gick hos gubben (vill ej nämna hans namn) för två års sedan. Det enda som visar hennes gamla iv är märkena på nosryggen.

 

Denna har jag skrivit på www.zoonen.com innan, men jag har ändrat lite och jag lade till början och slutet. Detta är den sanna historien om min lilla pålle <3<3


Sådär!

Nu var man hemma efter 40 minuters buss..... I vanliga fall tar det en kvart, men det är världens omväg på måndagar!! Imorgon blir det inte mycket bloggat, klassen ska på solracet i Malmö!

Jaja, nu ska jag snart ut med vovven (Zamba), sedan ska hästarna få komma in och jag ska rykta de litte granna. Bea får på sig sadeln också, som vanligt ;);)

Älskar miiiina små pållar <3<3<3Kram Julia :):)

Trött

Har precis kommit hem från skolan. Vi slutade tidigt idag men jag var endå skit trött. Men men, allting kan inte vara roligt. Ska snart gå med hunden till stallet och mocka. Cindy är så himla gullig när hon kommer i galopp till mig och gnäggar. Och det roliga är att jag ger aldrig Cindy godis utan klappar henne istället så hon kommer ju till mig för hon tycker om mig inte för att hon vill ha godis :')

Älskar min lilla ponnyskrutt :')

Kram Olivia :)

Städat sadelkammaren!!!

Nu har jag städat sadelkammaren!!! Nu funkar äntligen blogg.se igen, su nu kanske jag kan få gjort ett inlägg!!!

Jaja, jag städade sadelkammaren!! det tog lååång tid!!!

Här kommer bilderna:

Före bilder:Under tiden jag städade bilder:
Jag lade ut allting i stallgången, förstår INTE hur det får plats!!!


Efter bilder:


Kram Julia :):)

Bloggfel

Som ni kanske märker är det något bloggfel på blogg.se. Därför kan vi inte ladda upp bilder eller den nya hearden :/

Stallet

Har precis varit i stallet och mockat. Ingela och Maria klippte Tina och Ina. Jag ska inte klippa Cindy iår. Cindy är ju bara 3år så hon ska vila nu hela vintern då tycker jag inte att det är lönt att klippa henne. Egenligen ska ju unghästar vila två perioder men jag vill ju rida på våren, sommaren och tidig höst så hon ska vila hela vintern. Vintern är ju endå inte rolig period med häst. Men jag ska ju kanske skritta en runda en gång i veckan men hon ska inte tränas. Unghästar ska ju vila sig både vila huvet och kroppen :)

Kram Olivia :)

Sadelkammaren = städad och fin!

Ja, jag gjorde det tillsist  och det tog tid..... ca 2 h!! Jag lade ut allting i sadelkammaren i stallgången, och allvarligt talat förstår jag inte hur det får plats!!! Slängde också en hel del ;);)


Tyvärr funkar det inte att ladda upp bilder just nu, men jag lägger upp imorn/senare!!

Kram Julia!

Ridit och longerat

Nu har jag ridit Thorana! Vi red lite i skogen, hon var jätte pigg! Fick sitta och hålla igen henne hela tiden! Jag red i ca 45 minuter :)

Bea longerade jag i typ fem minuter, hihi! Det går frammåt, hon går på volten och så :):)

Jag började med att rykta Bea, sedan fick hon ha på sig Thoranas sadel medan jag ryktade Thorana :)
Önskar mig en sadel till Bea! Innan hade jag och mamma en Stübben allround/dressyr, men den passade inte någon av pållarna, så vi fick sälja den... Vi hade den till Mister X innan, en foderhäst som vi hade innan, saknar honom!

Uppifrån Thoranas rygg, en av mina favoritplatser! <3<3
jag rider på Thorana

Kram Julia! :)

PS. Nu ska jag ut och städa sadelkammaren..... *suck* DS.

Morgon

Har nästan precis vaknat. Ska äta lite nu sen sticker jag nog till stallet och mockar. Min mormor, morfar och Hasse kommer sen vid två tiden. Ida (min syster) blev ju 16år förra helgen. Fler inlägg kommer ikväll :) 

Lite vinterbilder från igår :)


Kram Olivia :)

Vad man ska göra idag

Idag så ska man rida på Thorana, longera elr träna Bea (kanske NH), städa sadelkammaren, smörja sadel och tränsen..... Sadelkammaren är en kattastrof just nu! Går inte att hitta någonting! Fler inlägg senare idag med bilder!
Min lilla Thorana!! <3333
Thorana på bete 2009! <3<3
Kram Julia (och pållarna)!

Hearder :)

Hearder kommer snart :)

Kram Olivia :)

Nattat

Har precis varit i stallet och nattat hästarna. Det är riktigt kallt ute nu. Ska snart gå och lägga mig är jätte trött :/

Älskar min lilla ponnyskrutt :')


Kram Olivia :)

Julia - Thorana och Bea

Jag heter Julia och har två små fjordpållar som heter Thorana och Bea :).
Bea
Bea på bild!!! <3 :)
Thorana är 20 år och Bea 2 år. Bea ska vi (jag och mamma) börja rida in snart, så det kommer ni att få följa :).
Thorana är 130 cm, och Bea 141, fast vi får väl hoppas att hon blir högre ;) Jag har haft Thorana sedan 2008, men har hållit på med hästar mkt längre! Bea har jag haft sedan början av 2010!
Jag ska skriva den konstiga historien om hur jag fick Thorana här senare ;)
Thorana
Thorana på bild :)

Kram Julia :):)


Olivia - Cinderella

Mitt namn är Olivia Wendel, 12år och bor i perstorp. Jag har ridit i 10år och har varit hästägare i 8mån. Min ponny heter Cinderella men kallas för Cindy. Cindy är bara 3år men hon är en sån förståndig häst att man kan tro att hon är äldre än 3år. Cindy är en Sv.Ridponny på 138cm i mkh. Jag har ägt henne sedan 31 april 2010. Tillsammans har vi utvecklas enormt mycket :)

Cindy på bilden :)<3

Kram Olivia :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0