Dag 1 - Om mig och min häst

Idag tänker jag skriva om mig och mina hästar!

Om mig:
Jag är en glad och pigg tjej på 13 år. Jag älskar färger och glad musik. Jag gillar att ta kort, och min kaera är ofta urladdad. Ibland är jag väldigt glömsk (elr lat....) Jag hatar att ladda min mobil, det är så jobbigt! Samma med kameran! Jag kan nog säga att jag har väldigt stora drömmar om allt - fast... Varför inte drömma?
Jag kan aldrig sova, har sovit max till kl 8 på morronen, vilken tid jag änn lägger mig vaknar jag nästan alltid vid 5.
Jag älskar att rita (mest hästar). Ska lägga ut någon bild någon gång... Jag ritar oftast av mina hästar, elr andras.Mina hästar:

Thorana:
Thorana är min lilla älskling! Hon är född 1990, alltså är hon 21 år och är bara 130 cm hög, men hennes huvud och kropp ser hon ut som en stor häst, det är bara hennes ben och rygg som är korta! Om man ser henne på avstånd ser hon högre ut än vad hon är. Hon kan verkligen gå fint om hon vill- och om man jobbar. Hon gillar att hoppa, mest i skogen, hon är mer en skogshäst, men hon kan gå i paddock! Hon är alltid lugn och om man vill gosa med henne går hon alltid med på det - hon älskar att bli kliad på ryggen och under magen. hon har dåliga tänder, en vargtand har hon, så hon äter sakta.
Hon har jätte hovar!
Hon fäller päls jätte mkt - typ i 4-5 månader varje gång. Hon har supertjock vinter päls!
Älskar verkligen min lilla lugna mys häst! <3

 
Bea:
Bea är en liten busig unghäst på snart 3 år. Just nu är hon ca 142 cm hög, men vi hoppas att hon växer en bit till! Hon är väldigt envis och tkr alltid att det är hon som vet bäst. Hon kan bli lite småsur om hon itne får som hon vill och kan gå och sura ett tag. Hon är super kelig och älskar att bli kliad på halsen. Hon gillar att springa och hon är jätte lättlärd (i vissa saker).
Det går sådär med inridningen just nu- hon stannar helt plötsligt och vill inte gå frammåt, men vi har bara ridit henne i typ 1 månad, så det går ju ändon bra, för nu travar hon när man säger till!
Bea är väldigt smäcker för att vara en fjording, men har fått hela 40 p på utställningen förra året! Detta året hoppas vi såklart på bättre resultat, men vi är stolta över henne i vilket fall som helst! Någon gång i framtiden har jag och mamma tänkt att ta ett föl efter henne. Jag älskar verkligen denna lilla skithästen <3

 

 

 

Kram Julia :)


Jag vann, MAY-BE-LIIIINE!!!!!

Ridskola igår, ju ;) Red Maybe! Hon är en Thorana ända in i själen ;P Mysigt lugnt beetende i boxen, men när man rider är hon sur när det inte passar damen + att de är unjefär lika gamla och har samma grova kroppsbyggnad ;)

Jag vann över dig, Maybe ;P Jag gillar verkligen den hästetn! Hon är underbar! Rolig, en utmaning + att hon kan gå jätte snyggt om man jobbar mkt!
Vi var indelade i två "grupper": Ponnyerna och de stora hästarna+ Maybe ;)
Vi hade en volt där vi galopperade som det var koner som vi skulle gallopera runt. Sen skulle en häst i taget gå in innanför konerna och gallopera på en jätteliten volt! Först tvärvägrade Maybe och började bocka. Trillade nästan av, men tog emot mig med mina händer mot hennes hals den gången ;) Men sedan fick jag in henne innanför volten och galloperade jätte fint! Sen gick det jätte bra! Maybe är så att hon vill gärna ha en häst att följa efter, så hon kan helt plötsligt stanna och vilja släppa förbi en häst bakom. Men sen slutade hon med det! Gillar den hästen <3 Kmr verkligen att sakna ridskolan om jag och Bea ska börja rida privat sen :'(


Kram Julia :)

PS. Kmr att följa samma schema som Olivia!
Här är det:

Dag 1 - Om mig och min häst
Dag 2 - Min utrusting
Dag 3 - Min största rädsla inom ridsporten
Dag 4 - Det bästa/sämsta med min häst
Dag 5 - Min allvarligaste ridolycka
Dag 6 - Mina bästa häst minnen
Dag 7 - Favorit bilderna på min häst
Dag 8 - Det här äter min häst
Dag 9 - Bloggar jag följer
Dag 10 - Mina förebilder
Dag 11 - Hur jag fick Cindy
Dag 12 - Min favorit häst när jag gick på ridskolan
Dag 13 - Framtidsdrömmar
Dag 14 - Hur mitt hästintresse startade
Dag 15 -?

Dag 2 - Min utrusting!

Jag rider i min svarta prestige golden star sadel, mot hopp. Trvis super bra i den och den är jätteskön!

Jag använder mina tretorn falsterbo och dom är dom bästa ridstövarna jag någonsin haft! Super sköna och behagliga!

Jag använder mest ett rött Jacson schabrak men även andra schabrak av märket Jacson!

Har även några märkes benskydd som jag använder ibland.

Har ett märkes träns dock kommer jag inte ihåg märket men tränset är super bra och väldigt mjukt och har varit det sen jag köpte det!

Har även en Jacson jacka men den använder jag bara på sommaren!


Detta var väl det mesta av min "vanliga" utrustning som jag använder till vardags. Mina tävlingsset kanske jag skriver om senare :)!


Kram Olivia :)

Mysigt!

Sorry om jag inte uppdate idag men det har varit virus i datan så har inte kunnat vara inne på den!

Tricksträningen och NH gick jätte bra idag! Sen klättrade jag även med henne i en brant kulle och Cindy verka tycka det var jätte roligt. Hon la till några glädjeskutt ibland.

Sen gick jag till en liten sjö så jag och Cindy gick ner en bit i den. Sen satte jag mig på en sten och kelade med Cindy medan Cindy lutade sitt huvud mot min famn. Det var verkligen super mysigt :']!


Kram Olivia :)

Godmorgon!

Godmorgon!
Blev hemma från skolan idag igen då jag hade ont i magen och ont i huvudet. Ska iaf snart ner till stallet och mocka och tricksträna Cindy. Ska träna på "vinka" och på "kram". Bli nog inte ett långt pass eftersom det ösregnar ute.


Kram Olivia :)

Dag 1 - Om mig och min häst

Jag heter då Olivia Wendel och är snart 13år gammal. Jag har stort intresse för hästar, fota och kompisar. Mitt ridintresse började tidigt och jag är nu inriktad på Natural Horsemansip. Jag och min familj som består av mamma, pappa och min 17åriga syster Ida bor i ett stort hus vid tre stall. Min ponny stor i stallet längst bort och det är 900m dit från mitt hus. Jag sysslar även med agility med min lilla pomeranian Elvis. Och är dagligen med mina kaniner.

Cinderella
Cindy som hon kallas är en 3 snart 4årig Sv.Ridponny på 139cmi mkh. Cindy har ett jätte fint steg och är löshoppad på a-tränare ed gott ömdöme. Cindy är en ponny med det lila extra och har en utstrålning utöver det vanliga. Cindy är efter Gullabos Heptan RNF 169 och han blev årgångsetta och gokänd 2004 och blev bruksprovsetta 2006. Han fick även 989 på sitt steg!! Cindy är under Fantaci och hon är en kolsvart arab/ Welsh. Ett liv uatn Cindy är helt otänktbart, hon är min andra hälft, min själsfrände! Älskar henneså himla mycket!Kram Olivia :)


Rubrik?

Dag 1 - Om mig och min häst
Dag 2 - Min utrusting
Dag 3 - Min största rädsla inom ridsporten
Dag 4 - Det bästa/sämsta med min häst
Dag 5 - Min allvarligaste ridolycka
Dag 6 - Mina bästa häst minnen
Dag 7 - Favorit bilderna på min häst
Dag 8 - Det här äter min häst
Dag 9 - Bloggar jag följer
Dag 10 - Mina förebilder
Dag 11 - Hur jag fick Cindy
Dag 12 - Min favorit häst när jag gick på ridskolan
Dag 13 - Framtidsdrömmar
Dag 14 - Hur mitt hästintresse startade
Dag 15 - ?

kommer att börja med denna "listan" nu då jag känner att min uppdate är as kass just nu.

Kram Olivia :)

Tricksträning och busat!

Har precis varit i stallet och trickstränat och busat med Cindy.

Tränade mycket på "vinka" och det gick jätte jätte bra! Det räckte att jag tog spöt mot benet och då "vinkade" Cindy. Sen busade jag med henne och hon sprang som en raket och bockade. Sen tränade jag lite inkallningar som också gick super bra!

När jag busat klart gick jag in i stallet och släppte in hästarna och pratade med Jenny och Maria. Ska natta hästarna lite senare ikväll :)!


Kram Olivia :)

Tjabba alla Hästvänner!

Nu bär det snart av till ridskolan ;) Tror att jag ska rida Maybe! (y)

Har kollat lite i Hööks katalogen, fick pengar i födelsedagspresent, och är det det bästa att slösa bort pengar? På hästar och ridkläder!

Ska nog köpa:
Typ Shortchaps, fast det heter typ "Gamblers"/"Gailers"
RIDSKOR!
Ridskor
En ridkofta
Lite bra svmpar till läderputs
Hinder till vovven! Ett nytt ;)
Visselpipa till vovven!

Aa, ksk var det nått mer??? Har inte lappen här ;)


Skit gammal bild på mig från 2007 när jag red på ridskolan på en häst som heter Diva! x)

Kram Julia :)

Hunden!

Mår lite bättre nu men kommer troligtvis bli hemma imrogon också så jag kan vila upp mig. Har precis varit ute en lång runda med hunden i skogen. Han fick även bada lite i en å. Fast jag blev nog mest blöt.

Mamma ska nog ta stallet idag. Ska natta senare ikväll så kanske mockar då.

bild från idag :)

Kram Olivia :)

Sjuk

Är sjuk idag. Har jätte ont i huvet och i magen. Ska se om jag orkar rida en runda idag eller så tar jag det imorgon. Ska iaf ner och mocka nu!


Kram Olivia :)

Pållir inne

Hästarna är inne nu! Red Bea innan, det gick p-i-s-s! Hon var hungrig och tjurig, blääää.

Ibland hatar jag Bea. Verkligen, hatar. Hon är så tjurig och vill inte gå gå fram, blir sur när hon inte får som hon vill och så. Men hon har sina stunder. Hon kan vara så mysig och gosig och himelskt snäll....! <3

Kram Julia :)

Jag vet, detta är en hästblogg, men ibland behövs det lite skumma inlägg!

Jag vet.... Hästblogg, men den här videon måste upp! Jag älskar den! Det är ett får som leker med en hund. Vi hade tre får innan, men inte nu! KOLLA NU!!!!


 

Kram Julia :)


Lastträning!

Eftersom det inte blev någon ridning idag ska jag lastträna henne ist. Vi ska ju åka på den NH kursen snart och då vill man ju inte att hon ska vägra gå in.

Kram Olivia :)


Buuuh

Blir ingen ridning idag heller. Det ösregnar ute och har läxor. Detta suger! Har inte ridit på två dagar och känner att jag måste rida m.m. Får jätte dåligt samvete om jag inte håller mitt ridschema.

Kram Olivia :)

Julia skriver här

Ska ksk rida Bea idag ;) Fast det regnar lite, så vet itne om det blir av.... Får se! Blir nog lite mer blogg i kväll ;)
Annars är det väl bra här ;) Fast Julia är hungrig :P Kollar ofta på Project Runway, och där är det nån som heter Suede och han pratar ofta om sig själv som en annan person, typ " Suede är bäst!"

......Bara kände för att skriva nått ;)
Kram Julia :)

Markarbete

Idag ska jag rida i paddocken. Är inte super fint väder men måste ta min ork och rida. Ska rida lite markarbete idag och kanske rida lite över bommar.


Kram Olivia :)

Ingen ridning!

Blir ingen ridning idag. Bi nog för tufft för henne att gå mån-fre när hon stått hela vintern så ska rida på onsdag istället. Ska snart ut och mocka och göra vid i stallet. Ikväll ska jag natta hästarna och rykta Cindy :)!

Kram Olivia :)

Aa du.... En rubrik....!

Mår inte super bra.... När jag anstränger mig får jag jätteont i huvudet. Var med på gympan idag ändon. Gick ut med Zamba för en stund sen och jag fick skitont i huvudet oO Bara att hoppas på att man blir bättre snart!

Hoppade ltie på min "Agility" bana. Jag har hinder ((fick 2 st när jag fyllde år!)), en ring, zickzack pinnar, en tunnel och en sån där som hunden ska balansera på ;) Gick super bra! Zamba är ju en smidig liten hund<3 Nu börjar snart vår kurs igen! :D Nästa, elr nästnästa vecka tror jag... Inte säker ;) Efter det blir det agility kurs för mig och Zamba!!! Yay!


Bild från filmen igår ;)


Kram Julia :)

Ingen skogstur!

Ska inre rida i skogen idag då det blåser för mycket. Vill inte riskera att jag eller Cindy skadar oss. Istället rider jag i paddocken. Ska rida över bommar och träna på att ställa henne.

I går när jag red i paddocken blåste det mycket och gunger blåste m.m men Cindy var hur lugn som hest och var koncenterad på mig hela tiden. Hoppas det går lika bra idag. Mamma kommer inte att fota idag då kameran är urladdad.


Kram Olivia :)

Skogen

Har precis kommit hem från skolan. Ska gå en runda med hunden ska ska jag sticka och rida en runda. Ska rida i skogen idag då det är jättefint väder.

Som ni kanske ser har det kommit en super fin header. Den är gjort av www.LinneaLindqvist.blogg.se :)!

Vill ni se ridbilder lite senare? Isf vill jag ha 10komentarer och då lovar jag en fett sort bildbomb :)!


Kram Olivia :)

Mini - bildbomb!

Provade lite frisyrer på Thorana + att jag flätade svansen. Sen ltie bilder från igår ;)

När man mockar kollar Bea gärna på ;)

Thorana i totte <3

Min fläta!

 


Hopp!

Har ridit Thorana nyss! Älskar henne! Först stod jag och ryktade och klippte henne i typ en halvtimme, så hon blev fin och jag blev hårig :P

Sen så red jag ut. Jag red en liten runda i skogen och satte upp några hinder i skogen och hoppade på! ;) Gick jätte super bra! Lyckades tom filma :O En kamera, en häst och en Julia ensamma i skogen = hopp film

haha, fick sätta upp den på en stubbe medan jag sprang omkring och muttrade för att jag inte hittade någon stanns att ställa den på ;P


 

Kram Julia :)


Godmorgon!

Godmorgon!
Idag har jag en kanske slapp dag. Ska rida idag eftersom jag inte red igår. Blir lite markarbete i paddocken och rida lite över bommar. Men nu ska jag ut och rasta kaninerna en tag :)!

Sådär!

Ny Design! Tänker nog ändra lite mer senare, just nu hinner jag nt ;)

Morron!

Så nu är det sommartid.... Märks inte så jätte mkt ;)

Vet ni? Imorse när jag var i stallet var Zamba med som vanligt, men vi har satt upp en fjärde tråd precis utanför stallet för att hon itne ska krypa under tråden, men idag så fick hon en jätte stöt! Äntligen! Det låter ksk hemskt att jag skriver det, men nu kmr hon inte springa in i hästarnas hage och riskera att bli trampad på ett tag ;) Hon blev lite nervig sen.... :( Aja, hon klarar sig :P

Var med på Earth Hour igår, lite mysigt med allt släckt! ((Tror att jag glömde släcka till hästarna :s ))

Ska rida Thorana snart, ivarje fall nu på morronen!
Ska ta lite bilder på hästarna!

Den nya headern kmr snart ;)Blundande Thorana x)


Kram Julia :)

åhh!

Det var jätte mysigt att vara i stallet. Först ryktade jag och kelade med Cindy sen gav jag alla hästar ensilage och sopade. Sen satte jag och pappa i sadelkammarn på några täcken och bara lyssnade på hästarna när dom tuggade. Hunden låg på min mage och sov.

Pappa tog lite bilder!Kram Olivia :)


Earth Hour

Ikväll 20.30 är det Earth Hour! Jag kommer att "delta" och hoppas att i också gör det! Man får ju vara lite snäll mor planeten så den håller i många tusen år till :)! Jag ska nog gå upp till stallet medan man endå inte har något att göra.

Kram Olivia :)

Aa du!

Ny header kmr snart! Gjorde bara fel med skuggningen x) Ska ändra det bara, sen får vi en ny header (brun+turkos), sen skriver jag om Bea senare och ksk lite om mina förra hästar.... ;)


Kram Julia :)


Thorana

Tänkte skriva om mina hästar och jag börjar med min älskade häst Thorana:

Den 10 maj 1990 kom ett litet ljusbrunblackt fjordhästföl till världen. Då visste den inte vad den skulle få vara med om i framtiden. Om den hade vetat det, så kanske den skulle ha gett upp, eller levt vidare för att längta tjugo år fram i tiden.

Men vi hoppar direkt till när fölet – som blivit en vuxen häst, ett sto som heter Thorana bodde hos en gubbe med sin kompis Flisan (också fjordhäst). Det var vinter och kallt, och de hade fått stå inne länge. Men idag skulle hästarna få gå ut. De var såklart upphetsade och började springa. Det var halt och snö och Flisan halkade på isen och bröt benet. Gubben bestämde sig för att ingripa och skickade Flisan till slakt. Han övervägde att skicka dit Thorana också, men eftersom att hon var frisk och kry fick hon bli kvar. Efter det började den jobbigaste delen av Thoranas liv. Ensamheten. Från att ha varit en glad, pigg och alert häst förändrades hon till en lite nervös och en aning vanvårdad häst med hes ”röst”. Hon sprang runt i hagen och gnäggade ensamt. Hon blev också tjockare och sakta men säkert försvann livsgnistan ur hennes ögon. Hennes pannlugg växte aldrig, så den var ungefär fem cm lång för att den hade blivit skadad av kätting grimman hon hade på sig. På nos- ryggen hade hon två avskavda märken efter grimman.

Men hon visste inte att snart skulle hon bli bättre.

 

Denna sommaren var jag riktigt ledsen för att min "sköthäst" som jag red, en svart shettis på 68 cm som hette Teddy (död :´´( ) inte kunde följa med, för att han skulle fått fång och jag var lite förstor för honom.

Som jag skrivit såg jag henne först på ett bete. Jag bor på landet i Skåne, så här är man ca max 2 personer om ett bete. Just den här hagen var enorm. Min mamma rider också och hästen vi red på då var Mister X. Jag hade ridit honom dit. Mammas kompis hade följt med med hennes stora häst.

När vi kom runt svängen på dn lilla backen hörde vi en mörk, hes och mullrande gnäggning. Vi kollade mot hagen, och där gick en liten, tjock, skitig, smutsig kraftig fjording. En riktig dragar-typ. Hon blev tydligen upppiggad av att se två hästar komma gående på vägen. Hon sprang längst staketet med börjd nacke och fortsatte att gnägga.

När vi senare pratat med han som hade betet och tydligen ägde fjordingen, som var ca 79 år så släppte vi ut hästarna i den stora hagen. Fjordingen såg så lycklig ut över att äntligen ha fått kompisar.

 

Efter några dagar fick jag börja rida henne. Hon är ju en fjording, en ras jag aldrig har haft något emot, men aldrig träffat.
Hon hade ju inte gått på flera år, så vi började så lugnt med mamma och Mister x. Jag visste det inte då, men jag skulle få lägga ner mycket tid på den där hästen.

Första gången jag tog in henne i det gamla ko- stallet hade hon på sig en kättning - en grimma som jag senare bytte ut. Varje gång jag drog med ryktborsten över hennes kropp såg hon ut att njuta. Hon hade bott här ensam hela vintern utan sällskap med en gammal gubbe som inte hade orkat ta hand om henne. 

När jag hade sadlat och satt upp (när vi tränsat och sadlat och hittat en passande sadel- gjord) så gungade vi iväg. Hon var cool- lugn och gungade som ett gamalt skepp.Hon hade ingen kondis, men det blev det enklaste problemet. Jag menar, vilket är värst, en häst som har dålig kondis eller en 18- årig unghäst?
För det var precis var Thorana var. En 18- årig unghäst.
Hon var rädd för ALLTING vi såg och sprang omkring och tramsade.

När hon hade bättre kondision så kunde hon ändon inte galopera och hatade att gå i padock, kunde inga dressyr- rörelser. Men jag var helt fast. Jag älskade redan Thorana och hon var alltid så snäll och gosig och mjuk, men på ett försiktigt sätt. Det där med padock gjode mig inte så mycket, jag är ingen jätte dressyr fantast. Men efter hårt arbete och många tårar från min sida kunde man om man hade tur få några klumpiga galoppsprång från den gula hästen.

Vid den här tiden hade hon fått ordentliga skor, klippt man och hon såg lite gladre ut.


Thorana i stallgången första sommaren 2008 på betet

Men vad skulle hända till vintern? Aldrig att jag lämnade henne här! Aldrig, då skulle hon nog sörja ihjäl sig. Men efter ett tag kom svaret. Han som ägde Thorana (jag vill inte vara taskig mot honom, han är jätte snäll, men han är lite för gammal för att sköta en häst...) gav henne till mig. Jag var överlycklig.

Thorana och jag i skogen bredvid betet 2008.

Men när Thorana kom hem till oss så fick hon gå med Mister X. Thorana är en sådan häst som vill vara kompis med andra och gör aldrig en fluga förnärd. Men Mister x var inte snäll mot henne, utan bet henne och sprakades. Efter vintern var hon mager, men vi kom inte fram till varför. TIllsist såg vi det i hagen när Mister x ätit upp sitt hö gick han till Thorana och jagade iväg henne och åt upp hennes hö. Tillsist fick hon gå i lilla hagen och jag fick släppa ihop dem när jag skulle åka med bussen.

 Tiden läker aldrig alla sår, det ända som finns kvar sen hon gick och hade det dåligt är de avskavda märkena på hennes nosrygg. Men det är inte samma häst som går i hagen bredvid mitt hus nu, som gick hos gubben (vill ej nämna hans namn) för två års sedan. Det enda som visar hennes gamla iv är märkena på nosryggen.

Thorana är för övrigt en glad, pigg och lugn häst. Om man går ut till henne lägger hon lugn sitt huvud i din famn och väntar på att bli klappad, medans när du rider henne kan hon bli riktigt busig och hoppa omkring som en galning ;)
Älskar min lilla pälstuss <3<3


Kram Julia :)

PS. Har redan skrivit om denna "historian" innan, förlåt till er som känner igen den! DS.


Transporten!

Mamma och pappa har nu tvättat transporten så den är skinade ren på både in och utsidan. Den ska ju besiktas nu i veckan.Kram Olivia :)

Önskemål?

Vad vill ni se/ läsa om på bloggen? Ikväll hade jag tänk bjuda på failbilder och kanske skriva om min förra ponnyers. Låter det roligt? :)

Kram Olivia :)

Allt möjligt ;)

Har ridit Bea :D Först lite i paddock, travade o lite så ;)

Sen satte mamma på longerlinan och så gick vi på rättså plan mark i skogen i ca 5 minuter. Jag red i 15 min.

Kram Julia :)


Jobbigt!

Blev ingen ridning idag då jag inte orkade. Hade så mycket att göra i stallet. Skulle tömma hela boxen, hämta två stora skottkärror med ensilage, fylla på hästarnas vatten och tömma min transport. Pappa skulle städa transporten senare idag då den ska besiktas i veckan.

När jag var klar med allt i stallet gick jag ut till Cindy. Satte min på huk medan Cindy hade huvudet i min famn. Satte och kelade med henne länge. Sen såg jag att det har börjat växa nytt grönt gräs utanför deras hage så jag plockade så mycket jag kunde och gav till Cindy. Efter ett tag brände jag min på några brännesslor.


Nu ska jag dricka en stort glas cola med is i :)!


Kram Olivia :)

Markarbete

Har precis varit ute hos mina kaniner. Ska snart upp till stallet och rida. Blir nog markarbete i paddocken :)!


Kram Olivia :)

Tävlar om Veckans Blogg

Tävlar om Veckans Blogg hos de här små hästtokiga sakerna ;)

Stall Assla

Jättefin blogg, värd att kolla på! ;)Morgon

Godmorgon! När jag vaknade nyss trodde jag att det var fredag, eller ivarje fall vardag... Jag lever en dag efter i mitt huvud.... Undrar om jag fattar att det är söndag imorn...?
Ska släppa ut hästarna senare idag, vid sex-tiden, typ :)

Senare idag ska jag och köpa nya skor och lite sådär, det blir kalas imorn, jag fyllde ju år i söndags och min lillebror fyller år på måndag ;)Thorana <3<3<3

Kram Julia :)

PS. Ska nog äta nu. Är superhungrig :P DS.

Stallet

Har tillbringat hela kvällen hos Cindy. Har fixat i stallet hela kvällen. Ryktade Cindy och mockade. Kanske lite sen att göra det vid 20-22? Det var faktiskt otroligt skönt att höra hästarna tugga på sitt hö medan man bara satt och lyssnade :']!

Kram Olivia :)

Bea - video :D

Video om Bea :DKram Julia :)

PS. Ska göra en om Thorana senare ;) DS

Fredagsmys!

Gud vad skönt med fredag nu! Ska natta hästarna snart sen blir det mys med familjen hemma i tv soffan. Imorgon ska jag rida ut en runda i skogen.


Kram Olivia :)


Bea, I'm Yours <3

Kmr snart en video om Bea (a)


Fredag idag, gottfolk!!!!!!

Ojdå x) Det är fredag! Jag är ltie snurrig när det gäller dagar.... Hade precis Världens Största Näsblod III. Hade imorse med.... Då låg jag ner och det kom ner i min hals så jag låg och drack blod kändes det som..... Inte myyysigt...

Är ensam hemma med vuvven och pållarna. Hästarna ska in snart :) Har varit hos en kompis nu på eftermiddan ;)Bilden - bara för att den är mysig och det är fullt med häst bajjs (a)

Kram Julia :)


Favoritbilder!

Här är mina absolut favoritbilder. Alla kanske inte är jätte fina men har med sig ett jätte bra minne :)!Kram Olivia :)

Riktig vår!

Åhh så fint väder det är här! Jag sitter utomhus i linne och shorts medan mina kaninerna skuttar fritt på trädgården och njuter av solen och varmen. Det är +15 och nästan helt vindfritt. I solen är det faktiskt riktigt varmt! Super härligt, nu är det riktigt vår!

Idag skulle jag som sagt träna markarbete i paddocken men eftersom det är så varmt och skönt ute ska jag nog rida ut en runda. Det komm nog även vara dammigt i paddocken.

Bild på Stampe sen förra sommaren :)!

Kram Olivia :)


Godermorgon Bloggen ;)

Ska väldigt snart ut till stallet och mocka och sånnt. Gör allt på morgonen, så slipper man göra det sen när man kmr hem. Hästarna är nog hungriga. Jag ska ksk rida lite i eftermiddag, vi får se... ((Torsdag, idag, va???))

Well, well, måste rusa! SES!Thorana i sin gamla box som är Beas nu ;)

Kram Julia :)

PS. Tänker skriva lite om stallet nån dag och ta MASSOR med bilder. Låter det kul...???? DS

Pluggat

Har pluggat nu nästan hela kvällen. Kollat lite på "sveriges värsta bilförare". Asså den övningen när dom skulle rädda medvetslösa personer jag skulle helldre brinna upp än att bli räddad av dom. Om man inte var medvetslös hade man blivit det som dom slänge omkring dockorna. Haha fick skrattanfall när han som alltid kör fort, glömt vad han heter skulle rädda dom. Han slängde dockorna hur som helst x)

Nu ska jag kolla lite på tv sen ska jag lägga mig, är riktigt trött :)! Nattinatti!


Kram Olivia :)

Markarbete

Har precis kommit från stallet. Blev ingen tricksträning idag ist kelade jag länge med henne så Cindy verkade inte bli så ledsen över att tricksträningen blev inställd. Resten av kvällen ska jag väl träna på en redovisning jag har u svenskan imorgon.

Ska sticka och rida direkt efter skolan imorgon. Eftersom jag red i skogen i onsdags ska jag nog träna lite markarbete i paddocken imorgon. Ska träna på att flytta henne från skänklen, halvhalter och tempon.

Bild sen i onsdags. Ser ut som jag sitter för lågt fram och att Cindy har jätte stor bakdel men det var marken som var ojämn :)!

Kram Olivia :)

Fail bilder a la Julia

Lite Fail bilder a la Julia kommer här:

Hur är det nu man håller tömmar......?


Vad är detta?!

ROMPAH!!!!!!

Granisen blundar X)

Glad Julia, sur häst.....

Det är något speciellt med mina hästar och denna posen....

Heeeeej Hästen, vi är kompisar va???

Trött Bea på utställning när hon var ett. Hennes förra ägare med på bild.

YEAH!!!!!Förra ägare med på bild ;)

Thorana tkr att det kliar med flugor.... ;)Kram Julia :)

Hovar är hårda saker som sitter på hästars ben.

Okej, har precis ridit Busungen Bea ;) Jag stod och ryktade i stallet. Gud, hästarna fäller läskigt mkt o.O Kände mig som Pälskvinnan. Päls överallt :o Höhö, hoppas verkligen det snart är över ((förra året fällde Thorana in i juli oO)) Vet ju itne hur länge Bea fäller ;)

Aja, det gick jäte bra att rida Bea idag :D Mamma red lite först ;)

Sen när jag stod och ryktade kom jag på den här vackra f-meningen;

Fem Fantastiskt Fina Fjord Flickor Frustade Frustrerat Frammåt Förmiddagen Första Fredagen Före Februari.

Kram Julia :)

Rubrik + Julia = Total FAIL

Hejsan hoppsan! Idag blir det ridskola igen ;) Tror att vi ska byta hästar, inte säker ;)

Idag har det väll inte hänt så mkt med hästarna.... Hade tänkt rida Bea när jag kommit hem... Men idag hade jag bad, och jag har jätte ont när jag andas in mycket luft ((???)) så det var jobbigt :P

Annars då.... Tja, på träslöjden lyckades jag av någon konstig anledning att skära mig... Det gör ont! Jag hade någon böjlig tråd metall som jag skulle göra nått av, böjde den och sedan knipsade jag av en bit, men spetsen på biten juag knippsade av var vass ;p
Kram Julia :)

Failbilder

Har tagit mig mod för att ladda upp lite failbilder, dock bara några få då jag inte hinner x)!


Kram Olivia :)

TÄVLING!

Jag är med och tävlar om vem som har veckans snyggaste outfit, hos www.topclass.blogg.se.

Evelinas och Mys blogg är jätte fin!Kram Olivia :)

NH

Blev ingen ridning idag då det blåste för mycket. Tränade ist ett lite längre pass NH. Eftersom det blåste och Cindy var okoncenterad gick det inte alls bra. Hon ville inte rygga när jag bad henne och stannade inte när jag stannade. Jag gick in i stallet och tränade i stallgången ist. Det gick mycket bättre och en 15min senare räckte det att jag visade mina fingrar backade hon. När hon gick ett steg framåt utan jag bad henne fick hon backa ett steg så det var jag som hade sista ord.

Som belöning stod jag och kelade med henne länge. Hon lutade sitt huvud mot min mage medan jag kliade henne på halsen. Riktigt mysigt :')!


Kram Olivia :)

Fina rubriker har många smeknamn

Okej, klippte mig efter skolan.... Vet nt om det blev så bra, blev inte som jag tänkte mig.... Klippte mest topparna, men ville ha det kortare i nacken igen, men det blev det inte, så är itne helt nöjd.....
Aja, fick gjort min matteläxa till på fredag, medan mamma klippte sig, för att jag måste klippa mig med henne, annars kmr jag inte hem X)

Idag blev det inga hästar, när jag skrev schemat igår tänkte jag inte på att jag skulle klippa mig.... ((Finare ord för att jag inte visste det))
Har suttit och ritat på en bild på Thorana och mig igår och lite idag, lägger ut en bild på teckningen sen... Någon gång ;P Vill bli klar med den oxå ju ;)

Igår höll jag oxå på med en liten vido om mig och Bea <3 Den lilla skithästen bet mig igår om jag inte skrev det. Har värsta stora blåmärket på armen, skit snyggt jue :@ Bara för att hon blir sur ibland när hon itne får som hon vill.... Aja, är itne så sur på henne, det gick bättre efter hennes dåliga stund ;)

Kram Julia :)

PS. DUMMA DATOOOOOR!!! Får inte bort den feta texten + inga bilder + blir skitskummt när jag publicerar detta inlägg :@ DS


Ridning

Ska snart sticka ut till stallet. Ska rida en runda idag fast har inte bestämt om jag ska rida i paddocken eller i skogen. Men troligtvis rider jag ut en runda om det inte blåser för mycket. I övrigt ska jag inte göra så mycket mer idag. Har inga läxor eller prov så det blir en slapp dag idag :)!


Kram Olivia :)

Varför just Cindy?

Èfter att ha fått många frågor om varför jag just valde Cindy m.m hade jag tänkt svara på den frågan nu!

Mamma hittade en annons på hästnet som både jag och mamma fasnade direkt för. Dagen innan jag skulle åka och kolla på Cindy bråkade jag och mamma och det var nära att vi inte ens skulle åka och kolla på henne.

Bildresan till staffanstorp var dryg, väldigt dryg. Det tog nästan 2 timmar att åka dit och jag var så förväntansfull att det kändes som jag skulle spricka.

När jag klev in i stallet och möts av en gnäggande mörkbrun ponny som stod uppbunden i stallgången blev jag svag i bena. Hon var så söt att jag fick ont i magen. Cindys förra ägare var väldigt seriös och det kändes på något sätt jätte bra.

Jag provred henne några gånger innan vi bestämde för att köpa henne om hon gick igenom vetrinärbesiktningen. Jag var så nervös under vetrinärbesiktningen för tänk så hade hon inte gått igenom den och jag älskade ju verkligen denna häst. Som tur gick hon igenom vetrinärbesiktningen och vi skrev över ägarbevisen på mitt namn.

Jag kom ihåg att vi skulle hämta henne på en fredag och skoldagen kändes så himla dryg! Vi skulle hämta henne direkt efter skolan och jag satt helt okoncenterad eller skoldagen.

Chorlotte som henne förra ägare och uppfödare heter hade gjort Cindy jätte fin när vi kom. Flätat man och svans och ryktat henne så hon glänste. Chorlotte grät jätte mycket över att Cindy var såld. Hon ville egentligen inte sälja Cindy men var tyungen p.g.a en skada av avfallning av sin tävlinghäst. Chorlotte var 21år gammal men grät som hon vore 10år. Men jag förstod henne eftersom hon även var uppfödaren till Cindy.

Hemresan gick jättebra och alla i stallet var nyfikna på Cindy och när vi kom stod alla dom i stallet, ca fem st på gårdsplanen och kollade. Dom tyckte Cindy var jätte snygg i kroppen. Jag stod och kollade på Cindy i boxen i säkert en timme. Lycklig som aldrig förr över att jag var hästägare.


Jag valde Cindy för att det klickade direkt mellan oss. Jag kände att det var något speciellt med Cindy.

Kram Olivia :)

Schema

Mamma mockade åt Cindy idag medan jag kelade med henne. Imorgon ska jag nog rida ut en runda i skogen och tricksträna henne. Ska även fota henne så imorgon kommer det stort bildbomb! I övrigt ska jag inte göra så mycket mer idag bara träna på ett prov till imorgon.

Hästschema:
Måndag: Vila

Tisdag: Ridning och tricksträning

Onsdag: NH

Torsdag: Vila

Fredag: NH och tricksträning

Lördag: Ridning

Söndag: Ridning


Kram Olivia :)


Smått och.... gott??

Nu ska jag snart sticka ut och ta in hästarna..... Tror att all mat ligger i krubborna, förutom Thoranas gegga då som ligger i sadelkammaren för att det var kallt innan och så....

Här är mitt schema för veckan med hästarna:

Måndag: NH med Bea
Tisdag: Rida Thorana i paddocken?
Onsdag: Ridskola - hästarna vilar
Torsdag: Rida Bea?
Fredag: Mamma rider Thorana
Lördag: Rida Thorana/Bea
Söndag: Rida Thorana/Bea


Nu är det faktiskt slut på snön för denna tiden. Nu är det bara sjukt kladdigt och blött överallt :S


Bea och jag <3

Kram Julia :)

PS. Äntligen bilderna i datorn!!! DS.


Svar på en liten fråga ^^

Okej, jag fick en fråga av Carolina ;)

naw, vilken söt! Går du på ridskola och har egen häst? :)

Svar: Tack ^^ Ja, jag har två hästar och så rider jag på ridskola. Jag tror på att rida många olika sorters hästar, man lär sig jätte mkt! Det är faktiskt inte så jätte bra att bara rida en häst hela tiden!

Bara min åsikt, gottfolk!


Kram Julia :)


Bea ;D

Gud! Idag gick det jätte bra med mitt.... NH? Jag vet inte vad jag ska kalla det, jag kör med ledarskapsövningar, att hon ska följa mig och så, så man kan nog kalla det NH ;) Det gick ivarje fall superbra :D *GLAD*

Först gick det piss, men sedan gick det bättre. Jag använder mig av typ ett koppel, ett retriverkoppel faktiskt. Ibland har jag det runt hennes mule, men oftast har jag det som typ att "piska" med i marken och så :P


Kram Julia :)


Tricks

Hur jag lärde in komadot "lyft", "puss" och "kram :)!

Kram: Jag hade godis i min ena hand och hade handen vid Cindy magen så hon kramde mig. Så sa jag "kram" varje gång hon gjorde det.

Puss: Jag hade lite godis vad min mun och varje gång på nudda mulen mot min mun sa jag"puss" och då fick hon godiset. Men om din häst är nafsig bör du inte köra det då du reskerar att din häst biter dig i hakan eller på munnen!

Lyft: Jag knöt en plastpåse på ett dressyrspö och tog det på Cindy ben så hon lyfte och då berömade jag. Dock är det bra om du vänjer din häst vid plastpåsar innan du gör det för att unvika att din häst blir rädd och råkar springa över dig!

Men såklart har alla sin egna metod och man behöver inte lära sin häst "kram", "puss" och "lyft" på det sättet jag lärde min häst!

Kram Olivia :)

Ridit

Ridningen idag gick jätte bra! Eftersom det hade kommit en ny häst som stod i hagen vid paddocken så skulle ju såklart Cindy visa upp sig lite. Sen var det också väldigt slaskigt i paddocken så jag kunde bara skritta.

Tränade mycket på halvhalter och få henne mellan handen och skänklen. Hon sänkte huvet snabbt och böjade tugga på bettet. Red och lite över bommar och flyttade henne från skänklen.

När jag kom tillbaka ryktade jag av henne länge och kelade med henne sen släppte jag ut henne i hagen och kramade om henne. Sen fixade jag klart i stallet.

Jag har världens gulligaste ponny :']!

Kram Olivia :)

Ridning!

Ska ner mot stallet nu och rida en runda. Ska skritta en liten skogsrunda sen blir det lite markarbete i paddocken. Mamma ska även fota så troligtvis kommer det bildbomb ikväll.


Kram Olivia :)

Trött

Har varit ute med Kajsa och Emma hela kvällen. Vi spionerade på folk sen stack vi hem till mig och spelade kort. Det var verkligen jätte roligt :D!

Är jätte trött nu så ska snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag rida en runda och putsa sadel och träns. Ska även fota henne så imorgon kommer stor bildbomb både när jag rider och hagbilder :)!


Var ju även på hingstvisningen hos Jan Brink!
Alla hingstar var otroligt snygga och hade jätte fint steg. Dom visa även en av världens finaste hingst. Hingsten kom från holland men är hos Jan Brink för att få vara "häst" lite. I holland hade den nämligen ett kanske tufft schema. Hingesten var så fin och hade så spänstigt steg att man stod och dräggla.

Dom visade även upp lite 1åringar och alla hade otroligt fint steg! Jan Brinks gård var även makalöst fint men det förstår man ju för det är sveriges finaste stall.


Kram Olivia :)

Trött

Har varit ute med Kajsa och Emma hela kvällen. Vi spionerade på folk sen stack vi hem till mig och spelade kort. Det var verkligen jätte roligt :D!

Är jätte trött nu så ska snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag rida en runda och putsa sadel och träns. Ska även fota henne så imorgon kommer stor bildbomb både när jag rider och hagbilder :)!


Var ju även på hingstvisningen hos Jan Brink!
Alla hingstar var otroligt snygga och hade jätte fint steg. Dom visa även en av världens finaste hingst. Hingsten kom från holland men är hos Jan Brink för att få vara "häst" lite. I holland hade den nämligen ett kanske tufft schema. Hingesten var så fin och hade så spänstigt steg att man stod och dräggla.

Dom visade även upp lite 1åringar och alla hade otroligt fint steg! Jan Brinks gård var även makalöst fint men det förstår man ju för det är sveriges finaste stall.


Kram Olivia :)

Nytt utseende!

Ny design! Vad tyx?? ;)


Kram Julia :)

Minibildbomb från hundutställning!

Här kmr en minibildbomb från utställnigen i Malmö (Jägersro) idag! Jag vet, det har med hundar att göra, men detta har blivit lite av en hund/häst blogg för mig x)

Zamba blev klass ett ((juniorklass tik)) och vann bland klass ettorna i junior tik kooikerhondje! Fick dock inget CERT pga hennes päls, men det gick mkt bättre än förväntat!

Förresten har det inte blivit några hästar idag :/
Zambas bror Zinto ovanför!

Hemma igen efter lång dag ;)


Kram Julia och Zamba :)

Mot stallet...

Ska snart sticka till stallet. Vid ett ska vi ju vara hos Jan Brink så jag måste snabba mig lite.

Mitt stallschema idag!

-Hämta två stora skottkärror med ensilage.

-Fylla på hästarnas vatten.

-Mocka ut allting och strö.

-Tricksträna Cindy.


Kram Olivia :)


Underbart!

Dagen idag har varit underbar :D!

Skulle egentligen leda Cindy en runda idag men eftersom det hade snöat och var slaskigt och Cindy hade snöstylter ville jag inte. Iställer tricksträna jag henne lite. Tränade på "puss" och "kram" vilket gick otroligt bra!

Har även spelat kort med min syster Ida och hennes kille Stefan. Fast Stefan fuskade lite. Nu ska vi nog spela poker sen lite senare ikväll ska jag natta hästarna :)!

Imorgon blir det lite sämre uppdate då jag ska åka till Jan Brink och kolla på hingstvisning. Briar är utlånad till Holland så han kommer inte vara där men Jans gård är ju den finaste dressyrgården i sverige! Kommer blir jätte roligt!

Söt bild på min lilla snäcka :]!

Kram Olivia :)

Zamba + Hästar ^^

Imorn utställning, då! Spännande :) 16 kooikrar :D

Ska ut och ta in pållarna snart ;)

Kmr MYCKET bilder från utställningen sen ;)


Zamba ((vattensvans))

Kram Julia :)


Ridning på riskolan :D

Ska snart rida på ridskolan ;) Vet inte om jag ska rida Patricia igen elr om vi ska byta ;)


THORANA :D (bild från 2009)

 

Kram Julia :)
Hästar + Hö = Sant

Gud. Mina hästar älskar hö. När jag kom hem idag hade mamma precis gett de hö, för hon hade ridit Thorana.
Bea, som alltid brukar gnägga lite och springa till staketet när jag kmr hem med cykeln och ställer den i skjulet bara stod och glodde på höet. x) Såg rättså komiskt ut med två hästar som båda står och stirrar på en fläck samtidigt som de står och äter frenetiskt x') Aja, gissar på att de var hungriga ;)Thorana äter HÖ!!!!! ((Bild från 2009))

Kram Julia :)

Hitta fem fel!

Är sjuk och har grymt tråkigt!

Försök finna fem fel. Den som finner fem fel först får en länkning på bloggen!Kram Olivia :)

För långt!

Har fått många frågor om folks som undrar hur länge jag ska ha Cindy.

Eftersom Cindy är väldigt smäcker blir jag snabbt förlång för henne. Men jag kommer troligtvis aldrig sälja Cindy då jag kommer hålla på helt med NH och tricksträningen när jag blir förstor. Kanske skaffar någon som kan rida och tävla henne lite.

Men jag älskar smäckra hästar fast det negativa är ju att man lätt blir för långt för hästen.


Kram Olivia :)

Vaccinerad!

Cindy har precis blivit vaccinerad. Det gick verkligen super bra och vetrinären var jätte imopnerad över hur lugn hon var. När vetrinären hade åkte fixade jag klart i stallet och kelade med Cindy. Ikväll ska jag natta hästarna och troligtvis tricksträna Cindy lite :)!

Bild sen vi badade Elvis i lördags :D!

Kram Olivia :)

Dusch!!!

Igår duschade jag Zamba :D Vi ska på utställning nästa vecka, på lördag ;) Och jag måste duscha henne ca en vecka innan, eftersom att hon har lite lockig päls, och det ska inte kooikrar ha, så ;) Hon såg ut som en dräknt katt. Hon såg inte vår glasruta (i duschen). Hon sprang in i den en gång. Sorgligt :( Aja, nu ligger hon här med fluffig och slikespäls :')
Sist vi var på utställning hade hon vattensvans, det märkte vi när vi var framme. Hon var inte glad dåh :(( Vi har henne på halvfoder, så hon ska få en valp på Fagayas. ((Zambas kull och syskon)) Hon ska få valparna när hon är ca 2-3 år.

Sjuk idag, det suger :(
Bild från förra utställningen. Zamba hade vattensvans :(

Kram Julia :)

PS. Inridningsfilmem kmr nog idag/imorn. DS


Ridfilm!

Jag har ridit Bea idag med ;) Jag mår inte så jättebra så nu sitter jag här vid datorn, ska snart se på film :)
Mamma filmade och tog kort, ska lägga till det sen, så får ni se!
Bea var jättelugn! Jag travade flera gånger och mamma hade inte på linan alls! Det går frammåt!Kram Julia :)

Ridit Bea :D

Nu har jag ridit Bea! Ibörjan var hon lite irriterad och väldigt pigg. Hon lyfte bakdelen, men efter en del jobb på volter och serpentiner lugnade hon ner sig. Hon jobbade sig fint neråt och jobbade under sig tillsist när jag gick på en volt, hon böjde sig också. Det var väldigt frestande att trava, men jag tror att hon utvecklas mer om hon är lugn när man slutar. Om jag hade börjat travat skulle hon blivit uppspelt och kanske hade allt jag gjort dit skulle blivitonödigt. Jag skrittar bara och har en lugn häst än travar och har en irrtierad och nervig häst ;)Kram Julia :)


Bea

Ska snart ut och rida Bea med mamma. Jag bloggade inte igår, jag sov över hos en kompis ;)

Flyyer år om 8 dagar :D


Kram Julia :)


Hästfri

Idag har jag inte gjort så mycket utan bara slappat. Mamma tog hästen idag och vi hämtade aldrig soffan. Har bara plockat iordning lite här hemma och lite läxor.

Resten av kvällen ska jag bara slappa :)!


Ingen ridning :/

Idag skulle jag ha ridit både Bea och Thorana, men eftersom att det regnar och blåser och det är halt eftersom att det snöade imorse så blir det inte något av det. Skit också.....Saknar sommaren :'( Sommar nu, snälla :D

 

Kram Julia :)


Hingstkattalog :D

Här sitter jag och drogar hingstar. Fjordhästskatalogens årliga hingstkatalog har kommit *dreggel* Jag sitter här och dregglar över hingstarna. Fiiiina små pållar ;) Min favorit är en hinsgt som heter Curry 263


Curry 263


Några andra favoriter är Chalander 259, Cirkus 251, Temperament 227, Fyndig Saluut 216, Kim Hero 221 ^^

Den äldsta hästen i avel var den 27 år gamla Almin 153. 27 år!


Ska sitta här ett tag till med min hingstkatalog :)

Kram Julia :)

PS. Länkarna på hingstarna går till Blå Basen.

Tack! Några frågor på det...?

Jag vill först och främst säga tack till alla kommentarer! Det betyder jättemycket för oss att ni kommenterar! Ni får GÄRNA skriva frågor, så svarar vi när vi kan (ivarjefall jag ;) )! Ni får gärna följa oss på blogglovin' också!I Wanna Kiss You <3<3

Kram Julia :)

Ridning snart dåh ;)

Ska snart till ridskolan :)

Ska snart göra vid designen, det har blivit lite kluddigt med den ;)
Kram Julia :)

Ridning snart dåh ;)

Ska snart till ridskolan :)

Ska snart göra vid designen, det har blivit lite kluddigt med den ;)
Kram Julia :)

Överskrift sökes... Gnägg...???

Jag vet, dålig updatering, men... jag har en ursäkt x) Båda datorerna var upptagna, så jag kunde inte sitta vid dem ;)
Mamma red Thorana idag. Annars har jag inte hållit på med hästarna alls, förutom imorse och nu när jag tog in dem ;)

Thorana fortsätter att äta sin "gröt". Hon får:
1,5 skopa (en sådan vi har xD) KRAFT grund
1,5 mått (litet mått) mag och tarm pulver
½ mått b-vitamin
och vatten

Thoranans mage är inte så bra och hon har inga vidare tänder. Så jag blötlägger hennes mat på morgonen, sedan blir det en härlig gegga på kvällen som jag häller i hennes krubba. Just nu äter båda hästarna B-vitaminer för att de ska fälla bättre. Det funkar jätte bra!Sötaste Granisen <3<3

Kram Julia :)


Vakert

Har precis varit i stallet.

Släppte Cindy lös i en hage/paddock där jag alltid brukar träna NH eller rida i grimma, hagen/paddocken är inte så stor. Gud va snabb hon var och man fick nästan tårar i ögona när hon galopperade och höjde huvet, ut med näsborrarna, länge steget och lyfte svansen. Hon var riktigt vacker!

När hon hade busat klart ryktade jag henne och fixade klart i stallet.


Kram Olivia :)

Hearder

Dålig uppdate idag men har inte hunnit och har desutom inte haft något speceillt att skriva om. Har gjort massa allmänt tråkiga saker som städa m.m.

Ska snart ut och natta hästarna. Ska även plocka undan lite i sadelkammaren. Imorgon ska jag nog putsa min sadel och mitt träns. Hinner jag inte imorgon ska jag göra det i helgen. Nu ska jag sätta mig och kolla på tv :)!

En ny header kommer snart gjord av mig, dock bara tillfällg eftersom vi söker en ny :)!

Kram Olivia :)


Zambi

Var ute med Zamba nyss. Lilla vovven är buuusig ^^
Igår spårade vi, Zamba är jätteduktig på att använda sin nääääsa ;) Längtar till hundkursen börjar :) Efter den kan jag börja på agilitykurs ^^ Hon kan redan hoppa, balans, hoppa upp och jag håller på att lära henne zickzack. Hon är läskigt lättlärd :s Lärde henne buga på ca fyra dagar! :O

Blir inga hästar idag, har läxa :/


ZAMBA, min lilla sötnows <3<3

Kram Julia :)

Schema!

Blir ett litet pass NH imorgon med Cindy. Sen ska jag nog släppa henne lös i paddocken och busa med henne om underlaget är mjukt annars busar jag med henne i hagen. Ska börja träna "dom sju lekarna" med Cindy. Det är NH lekar som stärker relationen och förtroendet och gör att man förstår varandra bättre.

Bloggen kommer ligga lite sämre till nu i veckan då jag har ovanligt mycket att göra. Så ska göra ett schema så ni får se vad jag och Cindy kommer göra i veckan. Men jag ska såklrt försöka blogga något inlägg om dagen men jag vill inte lova något!

Måndag: NH och busa

Tisdag: Vila

Onsdag: Markarbete hemma

Torsdag: Tricksträning

Fredag: NH och tricksträning

Lördag: Skogen och NH

Söndag: Skogen

 
Kram Olivia :)


Sjukhuset

Har äntligen gjort klart allt för idag. Har städat och rensat mitt rum så det känns ganska skönt nu efteråt. Jag ska köpa en ny soffa nu i veckan och ha på mitt rum och lite andra små saker.

Blir ingen skolan imorgon då jag ska in till sjukhuset på förrmiddan imorgon. Ramlade ju av en häst i våras och skadade ju huvet så jag åker på undersökningar ibland. Inget livshotande skador men jag fick mycket frånvara känsla då men detta kommer troligtvis bli min sista undersökning, vilket är skönt!


Kram Olivia :)

mysigt!

Det var super mysigt att rida idag och att det var jätte fint väder gjorde inte ridturen sämre!

Cindy sänkte huvet direkt när jag hade hoppat upp på henne. Jag tränade faktiskt inte så mycket utan åkte mer häst. När jag kortade tyglarna började hon tugga på bettet och hon reagera inte på allt runt om kring. Red väl runt 30min.

När jag kom tillbaka kelade jag med henne och mätte upp ensilage, mockade och fyllde på vatten till hästarna.


Kram Olivia :)

Ridit ^^

Så nu har jag varit ute och ridit Bea! Idag red jag utan linan, fast mamma gick med också ;)
Jag travade och Bea var väldigt lugn och fin. Hon går med sänkt huvud, vilket betyder att hon ser oss som ledare, och det är ju bra ;)
Bea har precis tappat en tand märkte vi idag efer ridningen! Det blödde lite och hon hade en glugg :) Unghästar tappar ju tänderna när de är ca 2,5 år :)Bea och jag ^^

Kram Julia :)

Godmorgon!

Godmorgon!

Ska rida en runda i skogen idag. Eftersom det inte gick bra igår så har jag inga förväntningar idag men jag hoppas det går bättre idag. Jag ska träna mycket på det jag gjorde igår halter, halvhalter, ställa, flytta för sänklen och tempon.

Ska även hoppträna kaninerna lite senare och tricksträna hunden så vi får se hur det blir med bloggen!Kram Olivia :)

Tack!

Vill bara säga att vi uppskattar verkligen era fina komentarer. Det är jätte roligt att logga in och läsa era snälla komentarer. Och tack till er som följer våran blogg. Tusen tack!


Sol ^^

Hästarna står och myser i solen... De är så söta!Saknar våren!!!! ((Och korthåriga hästar...))

Kram Julie :)

PS. Gammal bild

Galning

Red som sagt en runda idag.

Redan några meter efter jag hade hoppat upp sänkte hon huvet och började tugga på bettet. Jag aktiverade henne hela tiden då jag ville hon skulle koncentrera sig mer på mig än på allt runt om ting. Det var jätte mysigt.

Sen när vi gick förbi ett hus stod någon och kastade upp massa saker på ett släp och när jag red förbi kastade han något som lät mycket så Cindy blev rädd. Sen var ridturen helt förstörd. Cindy blev rädd för nästan allting och stegrade och bockade. 

Påvägen hem red jag förbi en studsmatta som blåste så Cindy hoppade till. Sen kom en bil och var påväg att köra förbi Cindy när hon står mitt på vägen och är beredd på att slänga sig åt sidan så jag bara mamma blev sur och skrek åt dom att stanna.

När jag släppte ut Cindy i hagen satte hon full galopp och galopperade runt i hagen som en galning. Min söta lilla galning! :']


ridning!

Ska snart ut till hästen och rida en runda. Ska skritta en långrunda i skogen och det är super fint väder. Kommer säkert blir super mysigt!


Kram Olivia :)


Morron ^^

Idag ska mamma på fodervärdträff med Zamba, jag skulle egentligen följa med, men det är så långt och jag hatar att åka bil, så det blir nästa gång. Tänkte rida idag, rykta hästarna..... Slappa. Jag har jätte ont i min ena axel...
Igår såg jag en skitdålig film, Woman on Top. Den var konstig och dålig. Bläää.

Kram Julia :)

DÅLIGA DATOR!!!!!!


Stor blodmask!

Skönt med helg nu! Idag har jag inte gjort så mycket mer än att varit i stallet. Imorgon ska jag nog rida en runda i skogen om Cindy mår bra. Hon har ju fått stor blodmask så vi avmaska henne igår och hästar kan bli dåliga i magen av avmasknings medecinen.

Ikväll blir det mys med familjen och natta hästarna. Nu ska jag ut och träna hunden i agility eller tricksträna honom!

Ni måste hålla med om att jag har världens snyggaste häst xD!

Kram Olivia :)


Hästar ska in ^^

Nu ska hästarna snart åka in i sina små boxar. De blir säkert jätteglada så himla kallt som det varit idag. Usch!

Kram Julia ^^

RSS 2.0