Ny....?

Jag har tänkt på att starta en ny blogg om hästar och hundar, eftersom att jag skulle gärna vilja skriva lite mer om hundar också..... Får nog tänka till lite ;)



jag rider på Thorana

 

Kram Julia :)




Okej, okej ;)

Ja, jag har ju inte bloggat på några dagar, så nu kommer här lite uppdateringar =)
Igår red jag Thorana i snön, jätte härligt även om sötnosen fick jobba väldigt mycket genom snön, passade även på att ha på mig min nya jacka. Den var jätte mysig och skön ;D
Idag så ska jag till en kompis på förmiddagen och i eftermiddag ska jag o min lillebror till mormor och morfar, där vi ska sova över till imorgon =)


Thorana och jag i snön, fast bilden är inte från igår ;)


Kram Julia :)

Dålig uppdatering

Sorry för dålig uppdatering denna veckan men jag har haft fullt upp och har inte hunnit med datan. För djuren och vänner kommer faktiskt före datan.

Har sovit över med Sofie idag. Vi hade jätte roligt :] Ska snart sticka till stallet och mocka. Det är sista dagen idag som vi tar hand om Cow Boy. Gud va tiden har gått fort.

Haha, Elvis blev visst lite trött efter att ha vaktat pressenterna xD

Kram Olivia :)

Mitt gamla halsband :')

Jag hittade just mitt gamla halsband på Thorana som jag gjorde... 2008, tror jag ;) Det har legat ute i regn, så det är lite suddigt. Blev faktiskt glad när jag hittade det, så nu har jag på mig det =)

Som jag skrivit innan är ju Bea tjurig och så, och idag när jag var hos hästarna försökte hon bita mig några ggr. Jag och mamma har bestämmt oss för att inte träna henne en period nu, unghästar måste ju få vila ;) Sen har vi nog hittat varför hon är så sur. Vi har en unghäst bok och där stod det att vid 2,5 års ålder tappar de tänderna. Så hon tror kanske att det är jag som skapar smärtan i hennes munn? kan jue bero på det ;) Gissar på det ivarje fall :)


Taget med webcammen, så lite suddigt kort ;)


Kram Julia :)

Julklappar!!

Jag fick faktiskt tre saker som har med hästar att göra. Två schabrak - ett olivgrönt och ett på brunt. På det olivgröna står det Thorana och på det bruna står det Bea. Sedan fick jag en jättesnygg ny ridjacka som jag redan älskar! Den var lite halvgrå sådär :)





Kram Julia :)

Ny bakgrund och header gjorda av mig. Stolt.

Jag har designat om lite här, bakgrunden och headern. Gjort allt själv, känner mig duktig, la tom in allting själv! Nu känner jag mig nöjd :D


Headern jag gjorde idag. Blev lite skum, eftersom att jag mest lekte lite gran XD


Kram Julia :D

Julmysigt till hästarna ;)

Idag är det ju julaftion :D
Eftersom att vi ska och fira jul hos mina kusiner idag så ska hästarna in redan vid kl 2 på dagen.... Så jag och mamma tänker inte ge de deras kraftfoder då, utan lite godis och hälften av deras hö. Sedan strödde vi ut mycket halm i boxarna, vi bukar inte ha halm i deras boxar, men nu när vi ska vara borta så mycket behöver de någonting att pilla med :) Jag lade även morötter, äpplen och lite annat godis i deras krubbor, så har vi nog feta hästar till imorgon ;)


Thorana, min älskade lilla häst som älskar alla, en stor häst i 130 cm's format, alltid i mitt hjärta, älskling <3<3<3 ;*


Kram Julia :)

Eight Below

Har precis kollat på Eight Below med Sofie. Asså varje gång jag ser den blir den typ bara sorgligar och sorgligar. Ni som inte har sett den ni måste bara se den! Den är så himla bra fast riktigt sorlig. Det är helt klart min favoritfilm :)


Kram Olivia :)

"Mina" förra hästar

Asså, fatta det är julafton imorgon.... Svårt att fatta eftersom att det har varit snö jätte länge och sånnt ;).

Tänkte ju ge Bea en leksaksboll, en sådan med handtag i plast, men jag har inte hittat någon :'( Jag ville verkligen ge henne en sådan.....
För övrigt har Bus Bea kommit in i någon sorts trotsålder. Hon bråkar med allt och alla och har ingen respekt. Suck. Ibland önskar man att man hade haft en "färdig" häst, men när hon sedan kommer med sitt lugn och helt lugnt går förbi sådant som Thorana blir rädd för, eller när hon kelsjukt lägger huvudet på ens axel så smälter hjärtat. Hon är så sjukt lättlärd också, hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.
Allvarligt talat måste jag "dras" till ofärdiga hästar.... Alla hästar jag har haft (räknar in Teddy och Mister x, Mister x foderhäst och Teddy var typ min sköthäst fast han var helt som min) har varit outbildade förutom Mister. Teddy hatade att gå i paddock och kunde nästan inte hoppa och när jag började rida honom ville han bara kasta av mig hela tiden, sedan Thorana..... tja, det vet ni hur det är med henne ^^, och Bea, tja..... hon är jue unghäst och inte inriden, så vad mer kan man skriva??? ;)

Jag skulle vilja skriva lite om Mister och Teddy <3<3


Mister x: Min mammas kompis ägde honom och har fött upp honom. Han är en new forest valack född 1991, tror jag. Han är brun och 147,5 cm hög. Han är välutbildad, har tävlat i hoppning i många år, älskar att hoppa, har vunnit mycket. Tyvärr är han känslig mot damm... Han är ett stort matvrak och kan äta hur mycket som helst, inte särsklit kelig.... Kan bli riktigt het ibland ;)
Jag började rida honom..... 2006 tror jag, och jag och mamma hade honom till i sommras, 4 underbara år, Mister <3<3 jag saknar honom enormt mycket ibland när det känns hopplöst med Thorana eller så. Jag saknar honom <3<3 han kommer alltid att finnas i mitt hjärta <3<3<3 Älskar dig, Mister <3<3




Teddy: Mister x's ägare ägde honom också, och ingen red honom, så jag red honom ofta. Och när vi hade Mister hemma så var Teddy med hemma hos oss. Han var som min häst. På vintrarna och på sommrarna var de hemma hos oss i månader. Och då var Teddy min lilla häst <3<3. Han var en svart liten minishettis på ca 86 cm. Varje gång vi skulle rida red jag Teddy och mamma Mister. Teddy var som min sköthäst. Ibörjan när jag red honom, asså väldigt mycket ibörjan så hade han inga skor, och han ömmade, men sedan lät ägaren sko honom. Han var så glad :'). Det var längesedan han var riden innan, några år säkert och ville inte ha på sig en ryttare ibörjan. Tro mig, jag trillade av många gånger av busponnyn, men jag satt upp igen. Tillslut gick han att rida på och han var så pigg och bockade ofta av glädje. Han hatade att gå i paddock, vilket i sig inte gjorde så mycket förutom när jag ville rida i paddock ;). När jag tänker efter har Teddy lärt mig sjukt mycket. Att aldrig ge upp och så. Jag älskar honom i hela mitt hjärta. Jag saknar honom och hoppas att han har det bra på Trappalanda. Jag minns när han fick pinnen i ögat, men han klarade. Fast en sak klarade han inte. Fången. Det känns hemskt att det sista jag gjorde var att lämna dig för Thorana. Även om jag var mycket förstor. Jag hälsade på dig ibland, men du hade fång som sagt. Jag älskar dig, Teddy, hoppas att du kommer ihåg mig, för jag kommer ihåg dig <3<3<3 R.I.P.




Nu vet ni lite mer om "mina" förra hästar :)


Kram Julia :)

Julkänsla

Ska hjälpa mamma med maten och städningen idag och imorgon. Jag älskar att hjälpa till på julen för det är så mysigt att känna lukten av julmat och granen. Ska slå in dom sista paketerna idag också. Vi ska fira jul hemma iår så det kommer säkert bli jätte mysigt. Nu ska jag ut till kaninerna och städa i uterummet. Sen ska jag sticka till stallet och mocka. Fler inlägg ikväll :)

Nu börjar man verkligen känna att snart är det jul :D

Kram Olivia :)

Städat

Har precis varit i stallet och mockat. Mamma mockade åt Cindy medan jag mockade åt Cow Boy. När jag hade mockat klart gav jag Cindy två äpplen och lite hästgodis. Städade också lite vid mina grejor. Jag la min benskydd, extra tyglarna, relexbenskydden, extra vantar, repgrimman m.m i en påse som jag hängde under min sadel på min hängare. Sen städade jag lite i min ryktlåda. Var faktiskt ganska nöjd efteråt. Nu behöver dom iaf inte klaga på att jag har stökigast :) 



Kram Olivia :)


Skillnad från 2008 till 2010?

Ser ni någon skillnad på Thorana från första sommaren med henne till 2010? Hoppas ni ser det, för det gör jag :)


Kroppsform:

2008:
Hon var tjock, kolla in manen, jag fick stubba den eftersom att den inte ville stå upp för att den varit så lång innan. Svansen var gles och inte alls lång.

2010:
Nu har hon muskler, jätte magen är borta. Svansen är jätte tjock och behöver klippas ofta, manen är ståtlig och jätte tjock.


Ridning:

2008:
I början kunde hon ingenting. Inte galoppera (mycket för magen), inte hoppa. Hon förstod inte kommandon, förutom att svänga, stanna och skänkel, och smack och ptroo. Hon var jätte hård i munnen. Och jag var tvungen att lägga till en pil på mitt ben. Hur sitter jag egentligen!?

2010: Nu kan hon galopp skänkel, hoppa, skänkelvikning, böja sig mm. Hennes munn är mycket bättre, har vanligt tränsbett igen (bilden är från i våras, så det där med bettet är nog inte riktigt rätt.... XD) Hon kan gå på tygeln om man jobbar tillräckligt mycket. Hon kan hoppa och hon tycker det är kul :) Och (enligt mig) sitter jag bättre ;).



Kram Julia :)





-23

Fy va kallt det är ute nu. Det är hela -23!! Så kallt har det inte varit i Skåne på 100år!. Vaknade vid halv nio och gick direkt ut för att städa hos kaninerna. Fast allting hade frösigt så det gick inte att städa så jag kelade med dom och gav dom mat. Ska dricka en varm kopp kaffe nu sen ska pappa skjusta mig till stallet. Har inte alls lust att sticka till stallet idag.


Kram Olivia :)


23 minus!?!?

Asså, det är SKIT KALLT!! jag släppte inte ut hästarna imorse, utan gav de bara frukost och deras ute-hö. Släppte ut de nu istället. Tkr ändon lite synd om de.... Tänker inte vara ute alltför mycket idag..... HEMSKT väder.... kallt och hemskt. Men kommer det lite sol och värmer upp vår kalla planet så ska jag nog rida.... Ska nog vara med någon kompis idag ;)

Ses senare idag :)




Bea bråkar med Thorana >.< Älskar mina älsklingar! <3<3


Kram Julia :)

Bildbomb från igår :D

Här kommer en liten bildbomb från igår som jag tog i hagen. Bea var jätte pigg och började springa :D
De flesta blev suddiga, men det ser rätt härligt ut, eller hur????
Bea är den som springer och den ljusaste och den högsta, Thorana är den lilla kraftiga mörka saken =)

Älskar mina små pållar!!!





Kram Julia :)

Cindys pappa - Gullabos Heptan RNF 169

Gullabos Heptan RNF 169 - godkändes, årgångsetta, 2004 och gjorde sitt bruksprov, bruksprovsetta, 2006

Född: 15 maj 2001 hos Gullabos Stuteri
Färg: fux, stj., vtvbf.
Mankhöjd: 147 cm

e. Rodlease Dancing Gold RNF 132
u. Gullabos Hennessy RNF 1873
ue. Höjmarkens Ikaros RNF 105

 Meriter: Heptan godkändes 2004 och blev då årgångsetta. Han fick 89798=41p exteriört, 9 på galoppen och 7-7 på löshoppningen. Heptan fick alltså 989 på gångarterna!!! Heptans exteriöra utlåtande var "Elegant hingst, välutvecklad, god resning, mycket bra ras och brukstyp. Vackert huvud, välformad hals, välliggande bog, gott djup, något omusklat bakparti. Torrbent, något gracil, rättställd fram, något bred bak i skritt. Energisk, naturlig och vägvinnande skritt. Lätt energisk trav. Energisk, rytmisk, välbalanserad, bärig galopp, lätt i sin framdel." Vid löshoppningen fick han omdömet "God balans, säker taxering, god bakbensteknik och god framåtbjudning. God samarbetsvilja och gott förtroende. Hingsten har utvecklings-möjligheter." 2004 har Heptan visats på tre utställningar, i Bankeryd, på RIKS-utställningen i Tingsryd (med en svensk och en engelsk domare) och SSPF's utställning i Nybro, med guld vid samtliga tillfällen och blivit Unghästchampion (Bankeryd), Reserv Ungshästchampion och Bästa Hingst (Tingsryd) och BIR och Reserv BIS (Nybro). 2006 gjorde Heptan sitt bruksprov som blev väl godkänt med hela 43p !! exteriört (99898) och 9 på galoppen, 6677 på gångarterna och 789 av testryttaren.

 

Härstamningen: Heptans pappa, Rodlease Dancing Gold RNF 132, är A-premierad (exteriört) på endast 4 fölårgångar och belönad med guld och BIS och Res BIS-titlar på utställningar. Rodlease Dancing Gold RNF 132 gjorde även ett mycket bra bruksprov och fick då 9-8 på löshoppningen och 988-9 på gångarterna. Dancing Gold toppar exteriörindexen.
Heptans mamma, Gullabos Hennessy, är mycket meriterad från utställningar och har fått diplom på 3-årspremiering och ELIT-premierad. Hon har mycket bra rörelser.
Heptans morfar, Höjmarkens Ikaros RNF 105, är A-ponny i hoppning i Danmark (minst tre felfria MSV) och har placeringar i både danskt och nordiskt mästerskap. Höjmarkens Ikaros RNF 105 har även lämnat många tävlingsavkommor på hög nivå i både dressyr och hoppning.
Heptans mormor, Ballerina IX, är ELIT-premierad.
Heptans morbror Gullabos Martell (u. Ballerina IX) har tävlat upp till och med LA hoppning och LB dressyr.
Heptans morbror Gullabos Camus (u. Ballerina IX) vann både 5- och 6-års- championatet i dressyr 2002 respektive 2003 och godkändes för avel 2003.
Heptans halvbror Gullabos Herkules (u. Gullabos Hennessy) är en A-premierad hingst och väl meriterad från utställningar med flera titlar, bl a Bästa föl, BIR, BIR Motsatt Kön.




Kram Olivia :)


Lov! :D

Har precis kommit hem från stallet. Fy var kallt det var!. Redan på vägen dit började jag tappa känslen i fingrarna men jag trodde jag skulle bli varm när jag mockade. Men jag frös bara mer och mer så efter ett tag ringde jag pappa så han fick hjälpa mig att ta in hästarna. Cow Boy blev jätte rädd för pappas jacka. Pappa jobbar ju i skogen så han har reflexjacka. Sen gav jag hästarna hö och nu är jag äntligen hemma.


Nu har vi äntligen lov! :D

Kram Olivia :)

Lill-Blakken med BEA's namn i!!!!

IIIIII!!!!! Måste bara få utlopp för min gladhet!!! Hittade Bea's namn i Lill-Blakken idag! Det stod hennes namn där och hennes förra ägare som jag känner... Det var så att när vi var på utställningen så stod hon fortfarande som ägare sorgligt nog.... Men att hon ändon är med blir man glad av, och att hennes fina resultat är med <3<3<3







Bild från premieringen nedanför :D:D


Kram Julia =)

Favorit bild?

Jag älskar denna bilden. Jag tog den 2009 på sommarbetet hos den jag fick Thorana av. Det är Thorana på bild och det är verkligen en av mina favorit bilder!!
Fast jag tycker den är lite sorglig också. Det ser ut som om hon är en ängel som ska lyfta till skyn....



LOOOOOV!!

Nu är det lov!!! jag gick i skolan 8.00 till 10.30! Inte länge! Det är så skönt! Ska rida, träna hästarna och vara med kompisar HELA LOVET! Så himla skönt! =D Tänker inte rida idag, orkar bara inte XD

Nu vill jag bara säga:

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

önskar Lilla Jag






Förra årets julkort. SAKNAR MISTER X!!!!!!!! :'''''( <3<3 Skriver mer om honom någon annan dag. Jag älskar bilden!

 

Kram Julia :)

 

PS. Jag känner Bea's förra ägare och jag tänker be henne att skicka lite bilder från när Bea var föl, sedan kmr någon kanske ut här >.< måste komma ihåg! Jag såg henne första gången när hon var tre dagar gammal, kommer ihåg hur hon sprang som en galning och sladdade och trillade och hennes mamma Bella stod och tittade på <3<3<3 DS.



Westernsättet :D

Ja, jag skrev ju igår om det där western- sättet jag skrev om igår, jag provade det idag!
Det funkade jätte bra på båda hästarna! Först tog jag in och ryktade dem, sedan tog jag ut Bea i stora hagen och Thorana i lilla. Thorana fattade direkt när jag drog och när hon vände på huvudet så eftergift. Ryggandet var lite svårare, hon vände mest bort huvudet, så jag stod och hoppade som en idiot, men tillsist tror jag att hon förstod. Efter det så slutade jag med henne =)
Sedan började jag med Bea istället. Ibörjan gick det jätte bra! Hon fattade allt direkt, huvudet, ryggningen och flytten av bakdelen. Men pappa var ute med Zamba och släppte lös henne. Hon kom in rusande i hagen och Bea följde efter. Jag tappade grimskaftet och Bea sprang omkring och backade medan Zamba sprang ut igen. Sedan gick det inte så jätte bra..... Men efter en stund när hon lugnat ner sig och backade och allting igen, slutade jag. =)


Älskar min häst <3<3<3<3 Bea på bild =)


Kram Julia :)


Julshow

Idag i skolan jobabde vi inget alls. Vi hade bara idrott sen på matten gjorde vi inget utan bara prata i en kvart för vi skulle se en julshow vid tio. Haha, vi fick se en video om hur det gick till medan dom tränade och alla "fel" dom gjorde. Sen på svenskan gjorde vi heller inget spec utan vi hade en lite tävlig. Sen hade håla sista lektionen så jag kom hem en timme tidigare.

Ska snart gå med hunden till stallet och mocka åt hästarna. Fler inlägg ikväll :)


Kram Olivia :)


Lycklig!

Såhär gick det till när jag köpte världens mest underbaraste ponny! :')

Jag hittade en annons på hästnet där det stod "Unghäst med kapaciet". Vi bestämde att vi skulle åka och kolla på henne. Dagen innan bråkade jag och mamma och det var nära vi inte åkte och kollade på henne. På vägen dig var jag inte alls förväntansfull. "Varför skulle jag åka 13mil för att kolla på en unghäst" tänkte jag. När jag klev in i stalgången och ser e sjukt söt häst i stallgången smällte mitt hjärta helt. Cindy gnäggade när jag kom till henne. Jag kände direkt att detta var min ponny. Jag ryktade henne och sedan red jag henne. När jag hade ridit klart kelade jag lite med henne sen stack vi hem. På vägen hem pratade vi om vi skulle köpa henne men mamma var lite tveksam med unghäst. Fast Cindy var så lugn och snäll så det gick inte att motstå. Redan några dagar efter var vi påväg till Staffanstorp igen för att träffa henne. Vi pratade lite med ägaren och hon sa att hemmet var jätte viktigt och sa att den flickan och ponnyn hörde ihop. Och så var det. Jag och Cindy hör ihop. Jag red henne en gång till och det gick bara bättre och bättre för varje gång. På vägen hem bestämde vi att vi skulle köpa henne. Vi ringde Charlotte (hennes förra ägare) och sa att vi ville köpa henne och Charlotte blev så glad. Dagen innan hon skulle vetrinärbesikgast sov jag väldigt dåligt. Jag var så rädd att hon inte skulle gå igenom den Men som tur gjorde hon det. Vi åkte till Charlottes ridskola för att träffa Cindys mamma och skriva på ägarbeviset. På ridskolan träffade jag Julia och Jamba från ponnyakuten. Dagen då vi skulle hämta henne var så dryg. Det kändes som skolan vara i flera år. Mamma hämtade mig å skolan med transporten så vi körde direkt och hämtade Cindy. På väge dit var jag så glad och varje minut kändes som en timme. Men när vi väl var där gick allting så fort. Vi pratade lite sen lastade vi in Cindy. Sen gick vi iväg en stund så Charlotte kunde säga hejdå till Cindy ifred. Charlotte ville egentligen inte sälja Cindy men hon hade ramat av en häst och brutit benet och var tyvärr tyunden att sälja nästan alla sina hästar. Och Cindy var född hos Charlotte så Charlotte ochCindy var typ bästa vänner. När vi kom tillbaka för att köra hem grät Charlotte jätte mycket. Det var så sorligt att se så jag var nära på att börja gråta själv. Det gick jätte bra att köra hem. Mamma var lite orolig att köpa 13 mil med en unghäst. Men det gick som sagt jätte bra. När vi kom hem gick jag en liten runda med henne så hon fick lugn sig liute för hon var ganska toppad. När jag hade gått en liten runda ställde jag in henne i boxen. Jag stod och kollade på henne jätte länge och tänkte "Nu är jag hästägare", "Hon är bara min nu", "Jag äger en unghäst". Ja, ni kanske förstår att jag var överlycklig helt enkelt!. Jag ade svårt att sova för jag ville bara till Cindy hela tiden. Jag vakade vid sju och stack till stallet för att vi skulle släppa ihop Cindy och dom andra hästarna. Man såg verkligen att Cindy har arab i sig för hon längde steget och och svansen stod rätt ut. Jag kollade på henne länge för det var så roligt att se henne lycklig och fri! :')


Kram Olivia

Lite nya saker =)

Varit på Familia och Väla idag :D Jag köpte en ny borste, en pensel och ett penselfordral, en ryktsten och så en röd hink att ha saker i :) Bilder kommer nedanför ;)

Sedan så tömkörde jag Bea innan idag, det gick rätt bra :)


Min nya rotborste ((elr rotviska)) och min röda hink :D

och så det andra ;)


Kram Julia :)

Olivia-Vill rida!

Asså jag får snart damp! Är grymt ridsugen. Har inte ridit på två månader och kommer heller inte rida förens i mars. Tycker synd om mig själv.......


Olivia-Hästarna

Har precis varit i stallet och mockat åt hästarna. Jag mockade åt Cindy medan mamma mockade år Cowboy. Vi ska ju ta hand om Cow Boy nu i en vecka. När jag hade mockat klart gick jag ut i hagen och kallade på hästarna. Det var så himla fint när Cindy kom i galopp och snön bara flög åt alla håll och kantor :')

Cindy och Cow Boy :')


Väla

Jag, mamma och pappa ska åka till Väla idag och handla lite till julen. Ska också handla lite pressenter men har redan handlat det mesta. Fler inlägg ikväll :)


Kram Olivia :)


Pizzeria

Åt på pizzria igår med Sofie. Det var riktigt roligt!. Sofie skämde ut oss totalt på pizzerian. Alla på pizzerian måste ha trott att vi var sjuka i huvet xD. Vi satt på pizzerian i två timmar sen hade vi 10min att handla godis så vi sprang typ i hela byn för nästan alla affärer var stängda. Sen stack vi hem till Sofie och kollade lite på tv óch satt vid datan. Sofie packade eftersom vi skulle sova hos mig. När vi hade kommit hem till mig gick vi in på mitt rum och pratade. Sen vid tolv skulle vi lägga oss eftersom vi skulle gå upp vid nio. Jaja, men vi somnade ju inte precis utan pratade lite om olika saker och har hänt och kommer hända xD



Kram Olivia :)


Vill Ha!

Här kommer lite vad jag vill ha! Jag gillar att matcha saker - och fjordingar passar så bra i brunt och äppelgrönt!


Detta schabraket är sjukt snyggt! Och ridstövlarna med! Fast det skulle varit snyggare om det gröna på schabraket hade varit vitt eller om det vita på stövlarna varit grönt ;)



Okej, det här har jag redan, men jag ÄLSKAR min jacka som det står Julia på fram och Bea Thorana där bak. Man kanske ser att det står Bea Thorana. Det skulle vara jätte snyggt med skorna och schabraket till, eller vad tycker ni?








Jul!

Idag ska jag till Familia med pappa och byta ett par skor som var jätte dåliga, sulan gick av. Jag ska även ha lite häst-dag och vara med hästarna mycket, ska tömköra Bea och lite smått börja med western-sättet som jag skrev om i förra inlägget. Tror att jag faktiskt ska börja med båda hästarna, eftersom att jag rider inte på Thorana just nu eftersom att det är så mycket snö :/ jag har inget ridhus, ju ;P

Snart är det jul! Jag längtar så :D Snart är det jullov! Längtar! ((Kommer Vill Ha snart, med lite jag vill ha i julklapp (: ))

Tog ner hö imorse och tog sönder en hink XP. Det var en hink som vi har under vattenkranen och den var full med is. Jag fick inte bort isen så jag stod och slog på den när jag ställt den uppochner :D Den gick isönder ;P

LLängtar till julen!!! Hoppas jag hittar nått till hästarna när jag ändon ska till City Gross!!


Bea på utställning när hon var 1 år. Kolla på skillnaden till nu!

På bilden under är hon 2 år, i sommars på utställning <3<3!
Och bilden under är "nu". Hon står kanske lite snett, men kolla
vad hon har ändrats! :O <3<3


Kram Julia :)




Förlåt!

Först vill jag säga förlåt till att jag inte bloggat på rättså många dagar. Vi hade gäster i torsdags och igår och idag var jag hos en kompis och sovde över =) Och i eftermidags var vi där min morfar har mark och huggde julgran =)

Jag köpte även en "HästMagazinet", vilken är min favorit hästtidning! Där stod om att uppfostra hästen på "westernsätt", vilket jag ska börja göra på Bea. Där fanns en massa steg om det och så. Hoppas att det funkar! Ska bli kul, jag gillar att jobba med mina hästar och Thorana är rättså svår att jobba med, men går det bra med Bea är det bara att fortsätta med henne =D




Var tvungen att ta med bilderna jag tog på tidningen =)


Granisen <3<3<3<3


Kram Julia :)

Tretorn

Har precis varit och köpte ett par tretorn här i perstorp. Dom var skit sköna fast det enda negativa var att dom var bruna och att en knapp hade gått av. Men vi ska kanske få ett par nya då dom inte lagar tretorn för att det har kommit en bättre sort tretorn eftersom många klaga för att knapparna åkte av och sånt.

Min stolthet :D



Kram Olivia :)

Godmorgon

Har precis vaknat. Ska snart äta lite frukost sen sticker jag direkt till stallet och mockar. Ska till Väla idag och handla lite saker till julen. Ska också testa ett par tretorn här i perstorp som jag eventuellt ska köpa. Mer inlägg ikväll :)


Kram Olivia :)

Bildbomb

Har fått många frågor om hur det ser ut i stallet där min ponny står. Fotade lite bilder idag :)

Fotade med mobilkamran därför den dåliga kvaliten :/


















Kram Olivia :)

Äntligen fredag!

Har precis varit ute och mockat hos kaninerna. Fy va kallt det är ute nu. Kan kommer inte kunna gå ut och gå med dom på hela vintern då dörren till uterummet har frusigt fast. Så dom får vara lösa i uterummet istället. Ska snart gå med hunden men jag orkar inte gå endå upp till stallet så mamma får skjutsa mig när hon kommer hem. Denna helgen kommer jag ha fullt upp med att julpynta och på söndag ska jag och mamma åka till Väla och handla lite julmat och kanske någon pressent men det mesta är redan fixat med pressenter och sånt. Det snöar som satan där ute nu. Vi har jätte mycket snö har i perstorp nu. Snart är det äntligen lov!. Bara en ända skoldag till sen har vi bara mys på tisdag sen är det lov. Gud va skönt det ska bli med lov!. Börjar tröttna på skolan riktigt ordentligt nu.

Mina underbara kaniner :')

Stampe
2006
Belgisk hare/ Bonakanin

Fläcken
2009
Renrasig Rex - kanin

Kram Olivia :)

Dagens vill ha!

Tycker dessa ridstövlar är jätte snygga :D


Kram Olivia :)

Ont i huvet

Har precis kommit hem från skolan. Ska snart sticka till stallet och mocka. Har inte alls lust att gå til stallet idag. Är jätte trött och har ont i huvet men har man egen häst måste man ju mocka varje dag. Ska kanske fråga mamma om hon kan ta stallet idag men jag måste natta hästarna ikväll endå. Ska ta en kopp kaffe nu och se om jag blir lite piggare :)

Min underbara! :')

Kram Olivia :)


Skola

Fy vad kallt det är ute nu. Man vill bara ligga kvar i den varma sängen. Idag hinner jag nog inte blogga så mycket för jag går länge i skolan och sen ska jag gå med hunden till stallet direkt. Hade tänkt fota Cindy lite så det kommer bildbomd ikväll eller imorgon :) Måste snabba mig till skolan nu :/

Kram Olivia :)


Ridskola idag :D

Idag blir det ridskola :D:D Vi ska hoppa, fast jag kommer antagligen att frysa ihjäl på kuppen ;P Det var -10 C imorse! Usch, då är det inte kul att gå ut och mocka till hästarna >.<





Puss på Beas lilla söta mule ;* <3<3<3


Kram Julia :)

Min dröm, min verkliget

Det finns inte ord hur mycket jag älskar Cindy. Hon äger en stor del av mitt hjärta och jag är stolt för jag äger en så underbar ponny. Hon är bara 3år men så grymt snäll och trygg i sig själv. En så länge har vi bara haft framgångar eftersom både jag och Cindy litar på varandra till 100%. Cindy är min största dröm och kommer alltid att vara nummer ett! :')

Det är inte alla som har en sån trygg, snäll och förståndig 3åring :)

Kram Olivia :)

Hästfri morgon

Idag "slapp" jag hästarna imorse. Det är faktiskt skönt. Varje vinter i typ 4 år har jag fått gå upp kl halv 6 på morgonen (inte får att jag inte har viljat - vaknar ändon då elr tidigare) och gå ut och mocka, väga hö och allt det dära. Jag gör det på morgonen, så slipper man göra det sen ;P

Tog in hästarna innan, la deras mat i krubborna, asså betforen och Thoranas "gröt". Bea ville tydligen in direkt, man kunde höra henne springa utanför ;)



Bea i sin box :D <3<3



Kram Julia :)

Hästskötare

Har precis varit i stallet och mockat, ryktat och kelat med Cindy. Jenny var i stallet så jag stod och pratade lite med enne medan jag kelade med Cindy i boxen. Jenny frågade om jag kunde ta hand om hennes häst - Cowboy i en vecka för hon skulle åka på semester. Han är en 21årig storhäst på 178cm i mkh. Ska mocka åt honom hela veckan och rykta honom ibland.

Hovslagaren var här idag pch tog av Cindy skorna fram så hon för va lite vildhäst nu i vinter :)

Längtar till skolan imorgon. Vi ska kolla på film på engelskan :D
Kram Olivia :)

Dagens vill ha!

Vill ha detta täcket till Cindy. Hon är så gullig i blått :')


Kram Olivia :)

Fryser

Sitter här och håller på att frysa ihjäl även om jag har en jätte tjock kofta. Idag i skolan dampade jag och Emma på 5min rasten efter SO. Sen efter maten fick jag skit ont i huvet så jag visste inte vad jag skulle bli av så ont hade jag. Men jag har haft ganska mycket problem med bihålorna nu i höst. Mamma får skjusa mig till stallet idag orkar inte gå i detta kalla värdet. Kommer en Dagens vill ha snart! :)



Kram Olivia :)

Inget att skriva om >.<

Haha, just nu har jag ingenting att skriva om.... Var ute med vovven innan och hästarna ville tydligen med, Bea sprang längst med stacketet med svansen rätt upp och höga benlyft och gnäggade och så. Hon är fin när hon gör så <3<3<3 Fast hon är ju alltid fin <3<3<3


Översta bilden är på Thoranas syster som var med på utställningen i sommaras. De har samma pappa, Thor 101. Visst har de samma huvud? De är jätte lika enligt mig =) Undre är Thorana ;)




Kram Julia :)


Kallt

Har precis kommit hem från skolan. Fy va kallt det är ute nu. I morse var det -13. Ska snart gå med hunden till stallet och mocka. Hovslagaren kommer snart och tar av Cindy skorna fram. Jag rider ju endå inte på vintern då kan det nog vara skönt för henne att gå barfota :) Har prov till imorgon så ska plugga lite ikväll men jag kan redan det mesta :)

Haha, jultomten har dött xD

Kram Olivia :)


Tömkört ungen och ridit

Ja, först vill jag säga lite "Förlåt" för att jag skrev att jag skulle göra fler inlägg under dagen igår, vilket jag inte gjorde :/ Ivarjefall så hämtade vi hö och halm, 40 höbalar och 20 halmbalar. Allt hö åkte upp på loftet och all halm ner till ströboxen ;). Tömkörde aldrig Bea igår, gjorde det idag istället.

Sen kommer vi ju till idag :D. Idag så tömkörde jag ungen (Bea) hon gick jätte bra och tuggade på bettet hela tiden (finns bilder längre ner). Var jätte kul att hon gick så bra :D:D Känns verkligen som om vi gör framsteg just nu :D:D
Efter det så red jag Thorana barbacka. Mamma red också lite granna, men hon red ju i fredags så därför red jag mera än henne ;). Red lite dressyr också, gick sådär, hon var inte riktigt på "hugget" idag, även om hon brukar vara pigg.
Thorana har väldigt känslig i sin mage, och just nu får hon jästpulver (stavning) 4 dl/dag. Jag ger henne allting på kvällen. På morgonen blandar jag pellets och jästpulver, sedan blötlägger jag den så att det blir till en sorts gröt, för annars äter hon det inte. Ser väldigt motbjudande ut, så jag var tvungen att ta kort på det XD


Lite bilder från när jag tömkörde min lilla unge <3<3<3







Och sedan.... Thoranas mat. Vill ni smaka? ;)


Kram Julia :)

:'(

Fy fan! Åtta privathästar dog av brand :o :'(


http://www.nwt.se/karlskoga/article818674.ece

http://na.se/nyheter/2.3396/1.1036801-atta-hastar-doda

Kram Olivia

Klickträning

Har precis varit och tränat klickträning med både hästen och hunden. Cindy var super duktig och efter bara 5min avslutade jag eftersom det gick så bra. Hunden är lite mer trögfattat. Först blev han rädd för ljudet sen efter 15min blev han lite duktig så jag avsluade efter 15min :)

Min nyfikna ponny :')

Kram Olivia :)

Gekås Ullared

Hae varit på Ullared idag. Vi åkte redan vid 5 på morgonen så jag var en aning trött. Det var ovanligt lite folk där men vi var ju där tidigt. Köpte mycket saker till hästen, hunden, kaninerna och till mig själv. Det enda jag behövde till Cindy var egentligen ett ländtäcke men jag köpte lite till. Köpte även pressenter till kompisar och till familjen samt Stefan. Det bästa köpet idag var en klickträning till hästen och hunden :D


Cindy hat lärt sig puss helt nu :)

Kram Olivia :)

Morgon

Nu så är det morgon :) Jag och mamma släppte ut hennes kompis hästar, de var söta :D. Jag hade tänkt rida idag, men eftersom att det är kramsnö så kanske inte..... Jag ska ivarje fall ta in de och rykta de, och tömköra Bea. Kommer kanske bilder senare, om mamma kan ta kort? Sedan ska vi hämta hö och halm, och i kväll ska vi på nått kalas :)
Kommer fler inlägg senare idag :):)


Granisen <3<3


Kram Julia :)

Sofie

Har varit med Sofie hela dagen. Hade riktigt roligt!. Först fikade vi på ett fik sen stack vi till Cindy och mockade. Sen åt vi på en pizzira och satt lite vid datan :)


Kram Olivia :)


Släppt in hästar :D

Isag så släppte jag och mamma in mammas kompis hästar, hon som hade vår gamla foder häst och Teddy (skriver mer om de någon annan dag ;) ). Hon har just nu 5 hästar, men vår gamla foderhäst ska snart flytta.

Jag älskar verkligen hennes ena föl (hon har två), som är en shettis som heter Nikki. Det är ett sto som föddes brunt, håller på att skifta till nästan svart, fast jag tror att hon kommer att bli vit, eftersom att hon har lite vita hår i pannan ;)
hon har en jätte gullig vit fläck på mulen <3<3 Asså, jag hade verkligen velat ha en shettis som man kan trickträna och som jag kan uppfostra själv. Synd att mamma inte tycker om idéen lika mycket :/


Försök att INTE tycka hon är söt <3<3 Nikki där uppe :D


Mister X <3<3 Saknar honom :'( <3<3

Kram Julia :)

Kolla in i mitt stall ;);)

Ja, jag vet, jag glömde att göra detta igår ;D Men idag kom jag på det, så här får ni se hur det ser ut i mitt stall :):)



Jag vet, det ser smått proffsigt ut att det står Stall Thorana ;P


Utsidan - med vår fina häst :D <3


Spån boxen som är propp full med spån :D

Hö spiltan ;)

Fodret från foderlåren ;)

Ett skåp på väggen (öppet) i foderboxen


Dörren till sadelkammaren - med den fina hästen :D


Bild från loftet - hö, vi ska hämta mer i helgen :D


Finns även lite spån säckar på loftet ;)


Hästarnas vindskydd ute i hagen :)

Hittar tyvärr ingen bild på hagarna elr på uppbindningen :/ Kommer mer någon annan dag :):)

Kram Julia :)

Mkt prov & läxor

Har jätte mkt prov och läxor till imorgon. Ska snart sätta mig och träna men jag måste verkligen börja blogga mer. Har skuldkänslor för jag aldrig bloggar. Men jag har haft otroligt många läxor denna veckan.

När jag kom hem tog jag en kopp kaffe och ringde till mamma och pratade lite med henne. Sen ringde hon till rektorn och till någon lärare och prtade det med dom för det har hänt en sak i skolan idag. Fegar jävlen säger jag bara till den personen. Men jag nämner inga namn för det är dumt. Som tur har jag världens bästa bästis som alltid finns och ställer upp för mig. Tack så sjukt mkt Emma! <3 Du är guld värd.

Ska snart sticka till stallet när mamma kommer hem. Jag orkar inte gå till stallet idag så hon får köra mig dit. Äntligen är torsdagen slut! Jag hatar torsdagar för vi har bara tråkiga ämnen i skolan och sen går vi desutom länge. Som tur är det fredag imorgon :D

Fler inlägg ikväll om jag hinner :)

Jätte gammal bild! Bild på när jag var och provred Cindy! :)

Kram Olivia :)

Olivia :'(

Olivia sa till mig i skolan idag att hon inte skulle kunna vara inne på ett tag, deras antivirusskydd funka inte elr något sådant, så ni får nöja er med mig ;)


Olivia och hennes söta Cindy <3<3


Kram Julia :)

Ridskolan igår

Ja, här kommer vad vi gjorde:


Jag red Calorie som jag skrev igår ;) Mamma var ju också med, och hon fick rida Exet. Eftersom att det var första gången mamma var med så red vi dressyr. Kändes konstigt att sitta på högre häst än mamma ;)

Föst värmde vi ju upp hästarna, men jag hoppar direkt till traven här ;). Jaja, först red vi lite serpentiner, fast kantiga och mindre. Övade på att använda ytterhjälper. Sedan började vi sakta böja de på det som nu blev bågar. Calorie var den största hästen, alla andra var små ponnyer, så jag jobbade mycket med att få henne att gå lungt, hon riktigt flyger fram när hon travar och gillar verkligen fart ;).
Vi satt ner bästan hela lektionen, och på en så stor häst med långt steg, så satt jag och skumpade, fast inte så jätte mycket ;) Hon har en dressyrsadel, och man sitter jätte bra i den =)
Efter det så red vi lite ökningar, skänkelvikning mm. Det gick jätte bra, fast man blir lite trött på alla ständiga halvhalter, fast tillsist slappnade hon av. Jag har alltid gillat att man måste jobba lite ;)

När vi skulle galoppera delade Torun in oss i två volter, en på C och en på A. Jag red på A med en ponny som heter Della som är snabb ;). Det gick jätte bra i galoppen och det känndes verkligen som om jag hade kontroll över henne. men när vi skulle sakta av så när Calorie började trava tappade jag stigbyglarna, och när jag skulle ta de igen så fick jag kramp i vänster ben. Så jag fick snabbt stopp på henne i mitten och stanna henne och sträcka på benet allt jag kan. Funkade till sist :) Gjorde bara ont. Sedan så galopperade vi igen, fast åt andra hållet.

Sedan så gav vi de längre tyglar och lät de sträcka på halsen i trav mm.



Eftersom att jag inte har någon bild på Calorie - bild på Calories barn - Loppan ;)


Kram Julia :)

Hunden

Har precis varit i stallet och mockat och kelat med Cindy. Ska snart sticka till vetrinären med hunden för han ska
vaccineras. Sen har jaf prov till på fredag så jag måste plugga en hel del idag så det blir inte så mkt bloggande :/

Kram Olivia :)

Vill Ha :)

Ja, idag vill jag ha ett par nya ridskor. Asså, mina gamla är för små och jag har haft de i två år snart, tror jag ;) Är mer en ridskor tjej än en ridstövlar ;)


Typ ett par sådana här ;)


Kram Julia :)

Ridskola :)

Idag blir det ridskola :D. Ska rida Calorie idag igen :D Mamma ska också rida med idag, fast jag vet nt på vilken häst ;) Ska bli roligt i vilket fall som helst.

idag hade Bea lekt med vattenhinken igen, i hagen. Hon måste få en boll i julklapp, innan hon tar isönder alla våra hinkar ;)


De älskade pållarna <3<3<3


Kram Julia


Ps. Imorn gör jag ett inlägg om ridningen idag, och om jag hinner, ett inlägg med bilder från mitt stall och hur det ser ut där ;) Ds.

Frätande vätska, flytande vätska........blablablabla

Usch, sitter här och tränar till ett riktigt tråkigt prov :/ Som tur är jag snart klart men jag får aldrig bra poäng i Kemi. Men Kemi är ju inte det roligtste ämnet precis... Måste plugga vidare nu. Det blir inget Dagens vill ha idag heller hinner tyvärr inte :/


Kram Olivia :)

Täcken?

Ja, idag har jag inte gjort så mycket med hästarna, så därför tänkte jag skriva om något annat ;)
Om täcken. Jag gillar inte själv täcken. Fast det beror på, vissa hästar behöver ju täcken, men typ islandshästar, fjordingar, new fores ponnyer (de flesta ponnyer) eftersom att de har så tjock päls. När hästar har jobbat och är varma kan de ju ha täcken, eller om det är snöoväder, men annars är det helt onödigt (enligt mig)...


Thorana i täcke förra året ;) <3


Kram Julia :)

Stallet

Har precis varit ute med hunden. Ska snart sticka till stallet och mocka. Fler inlägg ikväll + Dagens vill ha :)


Kram Olivia :)

Vill Ha - Ridjacka

Ja, idag blir det två "Vill Ha" bara för att jag älskar denna jackan <3. Asså, jag har bara min gamla blåa tråkiga jacka, vill ha en ny och denna är så fin och ser varm ut,. Dessutom är den brun, som matchar mina små pållar så fint <3. Jag har redan en brun ridjacka, en tunn som det står "Julia" på på bröstet och "Bea Thorana" på ryggen med vit text - brun såklart ;). Men den kan man ju inte ha nu när det är så kallt :( Så denna vill jag ha :D


Bild från www.hooks.se


Kram Julia :)

Dagens Vill Ha - fjord tröja

Som ni kanske förstått så är fjordhäst min favorit ras. Älskar dem <3<3 Ska lätt ha en fjording till om jag ska ha en ny häst någon gång <3 Så denna tröjan bara ÄLSKAR jag <3<3




Kram Julia :)

Träning märks - efter ett tag

Idag hade vi studiedag :D Sköönt var det :D

Började dagen med att gå upp klockan halv sex (jag vet, jag vet, men jag kan inte sova länge, vaknar av mig själv) ta ut hästarna, mocka och allt det där ;) Vid...... halv nio gick jag ut till hästarna och tog in de i stallgången igen. Jag började att rykta Bea - sedan fick hon ha Thoranas sadel på sig medan jag ryktade Thorana. Jag tränsade även Bea, bara för träningens skull. När jag ryktat Thorana så tog jag av Bea sadeln och satte den på Thorana. Sedan släppte jag Bea och pekade mot boxen och hon gick in. Nu kommer det bästa :D Jag brukar träna på att hon ska kunna stå i boxen utan stängd dörr - alltså, att den är öppen. Det fanns ingen mat i krubban och inget hö, eftersom att det ska hon ju inte ha då. Men jag tänkte att hon kunde få lite hö att tugga på medan jag var borta. Jag hade dörren öppen och sa till Bea att inte gå ut, visade "Stopp" md handen och gick och hämtade hö. Bea bara stod och tittade på! Ibland ser man verkligen att träningen funkar :D Tex. att ibörjan när vi började hålla på med Bea lyfte hon aldrig hovarna nästan - nu, ett halvår efter så lyfter hon hovarna bara man rör lite lätt vid benet på henne :D

Jaja, sedan red jag på Thorana. Det gick också jätte bra! Jag galopperade jätte mycket- hon var så pigg och det är så kul :) Jag red på fältet, men idag med sadel. Sedan red jag dressyr också, och Thorana går nästan på tyglen nu mera!!! Asså, gissa om jag var lycklig :D


Jag och Thorana på fältet barbacka :):) <3<3


Kram Julia :)

Djup snö

Handlade ett träns på Stable Store idag. Sen stannade vi på ridvarohuset och köpte en spånbal till kaninerna. Direkt när jag kom hem gick jag en runda med hunden. Busade lite med han i snön men han orkade inte så länge eftersom ha är så liten och snön är djup. Haha, man såg knappt han när han var i snön. När jag kom tillbaka tog jag på han sin badrock så han skulle torka lite snabbare :D

Tog lite kort med mobilen :)



"Stolt" har sytt badrocken själv på sjölden :D


Haha, han hade ganska mycket snö i pälsen ;D

Kram Olivia :)


Stable Store

Jag och mamma ska åka till Stable Stor i Kristianstan nu. Ska testa ett par Tretorn stövlar men vi ska inte köpa dom i affären utan på nätet men jag vet inte vilken storlek som passar i Tretorn. När vi kommer tillbaka ska jag sticka till stallet och mocka. Ska städa hos den andra kaninen idag. Fler inlägg ikväll :)



Kram Olivia :)


Dagens vill ha!

Älskar dessa stövlarna! Fram för allt dom silvriga :D


Kram Olivia :)

All snön borta från hästarnas vindskydd och longerat :D

Haha, klättrade upp på hästarnas lilla hus och skottade undan snön som var först 20 cm lös snö, och sedan is -.-´ Jag fick bort allting sedan, men det var lite smått jobbigt :O

Sedan var man på familia :) Fast nu precis så har man longerat Bäa.... Gick väll sådär ;) Vi har ingen långpisk, så vi får använda låånga pinnar :) De är sjukt tunga.... :P


Bild från utställnig när Bea var 1 år :):)


Kram Julia :)

Julpyntat stall (från igår)

Ja, jag vet - det var längesedan jag bloggade. Men allvarligt talat har jag inte hunnit :/ men nu kommer här att komma uppdateringar så det ryker om det!!!

Jaja, jag börjar väll med igår ;) Issa var hemma hos mig och hon red och vi städade HELA stallet :D Hon red först. Vi ryktade pållarna, hon ryktade Thorana och jag ryktade Bea. Bea verkade lite krasslig, hon hostade och frustade. När vi varit ute med Thorana (Bea hade ju såklart stått i boxen ;) ) så var det jord i Beas krubba. Hon kanske har fått i sig jord och sedan hostat upp det? Jag vet faktiskt inte, men hon är bättre nu ivarjefall ;)

Efter det så städade vi. Det blev jätte fint och rent. Vi städade och tvättade saltstenarna och saltstenshållarna också ;) Efter det så julpyntade vi, det blev också jätte fin :):) Bilder kommer :):) Bara det att imorse hade hästarna (som väntat) rivit ner nästan allting, hehe..... Fast Thorana hade rivit ner mer än Bea, jag trodde att det skulle vara tvärtom XD


Igår - nystädat :)


Imorse XD Där ser man Granisen sticka ut sitt lilla huvud <3<3

Tönt.......

Ska snart sticka till stallet och mocka. Ska kanske rykta med. Sen vid tre tiden ska kommer det hopptävling på tv. Mer bloggande ikväll :)

Har inte bloggat mycket denna veckan eftersom jag inte har mått så bra :/ En tjej har försökt trycka ner mig och Cindy hela tiden :/ Snacka om att hon är avundsjuk.....

Skrev en liten text som är 100% sant!

Jag skiter i vad du tycker, tänker eller skriver till mig men jag älskar min häst och det är huvudsaken. Jag och Cindy har det jätte mysigt tillsammans och det kan inte du ändra på. Så du kn hålla på hur mycket du vill men jag bryr mig inte för jag vet att det du skriver inte är sant. Du känner inte Cindy och vet därför inte hur underbar hon är. Alla som känner Cindy och mig säger aldrig något dumt för dom vet hur mysigt och bra vi har det tillsammans. Men det vet inte du. En äkta vän är glad för min skull att jag fick en egen häst men du började sprida falska rykten och säga dumma saker till både mig och Cindy. Det är ett bevis på att du inte är en äkta vän!


Kram Olivia :)


Du lyckades bra, Bea!

Bea är bra på att lyckas, men idag överträffade hon sig själv. Även om det kanske inte var helt med vilje, så hade hon lyckats få ut hinken ur sin ställning och hällt ut allting i hela boxen.... Hela boxen var blöt och jag fick ta ut nästan allting. Sedan öste jag in jätte mycket ny och ren spån. Det blev ju fint tillsist. Antagligen hade hon inte kunnat dricka så mycket vatten pga isen och blivit sur och på något sätt lyckats få ut hinken som sitter jätte hårt i sin ställning :)

Idag kommer Issa och vi ska julstäda hela stallet och rida :) Bilder kommer senare ;)


Thorana i våras :):) <3<3


Kram Julia :)

Dagens Vill Ha!

Detta vill jag ha idag: ett hackamore bett till Thorana :) Skulle gärna vilja prova på henne, hon lyssnar jätte bra på tryck på nosryggen och har ridit med det innan :)''


Hackamore (bild från hooks.se)


Kram Julia :)

Köpt :)

Mamma köpte fyra säckar foder och två sådana som man har när bettet är förstort ;) Thorana äter KRAFT rider och Bea KRAFT 90 :) Inte så mycket att skriva idag, men imorn ska min kompis Issa komma och då ska vi julpynta och rida :) Kommer bilder imorn :):)



Min första egna och älskade Thorana <3<3<3<3<3<3<3<3


Kram Julia :)

Dagens vill ha!

Älskar det!

Kram Olivia :)


Rubrik?

Direkt när jag kome hem från skolan gick jag en runda med hunden. Sen drack jag en kopp kaffe och åt två mackor. När pappa kom stack vi till stallet och jag mockade medan pappa ryktade Cindy. Pappa har blivit ganska duktig med hästar nu från att inte ens ha kunnat ta på en grimma till att rykta och leda Cindy själv. Dock läser han inte NH som min mamma gör. Min mamma tävlade i fälltävlan när hon var liten med sin häst Sunny :)


Kram Olivia :)


Dagens vill ha!

Ska köpa ett par Tretorn stövlar snart dock vet jag inte riktigt vilken färg men jag tror det bli röda :) Cindy är så himla gullig i rött så jag älskar röda ridsaker :D Hon passar också i rosa men lite för barnsligt tycker jag! :)


Kram Olivia :)

tv kväll

Fick håla sista lektionen i skolan så jag slutade 40min tidigare. När jag kom hem gick jag en runda med hunden. Sen skjusade pappa mig till stallet så jag mockade lite snabbt och kelade lite med Cindy. Jag och pappa pratade lite med Ingela om på lördag för då ska några familjer till badet tillsammans. Ska snart äta sen kolla på Robinson :)

Ska göra matteläxa nu men vår mattelärare är nog
fortfarande sjuk :D

Kram Olivia :)


Psst! Säg inget till Bea!

Här kommer en julklapp som jag ska ge till Bea! Jag ska ge henne en hästboll, en sådan där med handtag, ni vet! just nu måste vi ha hinkar med vatten hos hästarna och nästan varje dag så ligger hinkarna slängda i hagen för att när de är tomma tar en viss Bea de och springer omkring med dem i munnen!
Hon är verkligen lekfull :) På sommaren brukar inte hästrna gå hemma och då brukar vi ha lite lättare "kar" med vatten i tex av plast. När det är för lite vatten i de (enligt Bea) välter hon de och gnäggar. Annars kan hon stå och plaska med hoven i vattnet, jätte kul, tydligen ;)


En sådan här ska Bea få! (Äger inte bilden - bild från hooks.se)


Kram Julia :)

P.S. Säg inget till Bea!! ;) D.S.

Tömkört Bea :)

Idag hade vi håla sista lektionen och jag åker ju buss så jag skulle inte komma hem på 70 min eftersom att jag får vänta 30 min på bussen! :/ Men mamma kunde hämta mig, så när vi kom hem gick vi ut och tömkörde Bea :)
Hon var jätte duktig och tuggade på bettet och så! Man behöver nästan inte göra någonting nu mera! Det går verkligen framåt!!

Har ingen bild på det, men här kommer en bild på Bea busunge <3<3:):)


Kram Julia :)

Ridning på ridskolan (igår)

Igår red jag på ridskolan :) Det var jätte kul! Eftersom att vi har ridit dressyr två ggr på rad innan ska vi hoppa två ggr på rad nu :) Eftersom att jag haft Pia fyra ggr innan, och jag ville inte ha henne SEX ggr så frågade jag Torun om jag fick byta. Det fick jag, så jag valde Calorie!!! Hon är en stor häst som är rättså (okej, JÄTTE pigg) älskar att hoppa och spring ;) Hon var störst på lektionen, alla andra var ponnyer. Vi jobbade med markarbete och lite hoppning på slutet, eftersom att vi ska hoppa nästa gång med :)

Såhär red vi :)

Först ville Calorie bara dra iväg och ville inte alls lyssna, men efter mycket arbete så funkade det :) hon ville bara springa i sin egen takt och hoppa. Jag fick sitta och göra halvhalter hela tiden, och tillsist funkade det :) hon lyssnade inte i början ju, men efter ett tag kunde jag få henne att skritta och stanna mellan hinderna! Det är jätte kul när det är så! Ska rida henne nästa gång med! :):) <3<3



Har tyvärr ingen bild på Calorie, men här kommer en bild som min kompis har tagit på hennes barn, Loppan (och jag) som liknar henne jätte mycket, bara det att Calorie har kortare pannlugg och en stjärn i pannan :)


Kram Julia :)

Frisören

Det var jätte roligt i skolan idag. När jag kom hem åt jag sen gick jag med hunden till stallet och mockade. Cindy är så himla gullig! Hon gnäggar varje gång hon ser mig :') Ska till frisören och klippa mig snart.


Kram Olivia :)

Dagens Vill Ha!

Man skulle haft en paddock.... Någonting som står på önskelistan (((gissar att jag inte får det, men, men!))) Då skulle man ju kunna rida lite seriös dressyr ;)


Paddock - det skulle man haft! ((Äger inte bilden))


Kram Julia :)

"Lyckad" ridtur

Ja, såhär ligger det till: vi slutade mycket tidigare idag, ich jag fick skjuts hem av Filippas pappa, för att Filippa skulle ju också hem;). Jag kom hem, gick ut med Zamba. Sedan tänkte jag rida Thorana på fältet lite grann :) Så jag tog med mig en hovkrats och hennes träns ut i hagen, tränsade och försökte ta bort snöstyltorna. Jag fick bort på höger fram, men vänster fram satt envist kvar, och jag försökte få bort den i tio minuter. Så tillsist sket jag i den, det var ju ändon snö. När jag kom ut där, så ville inte Thorana gå där, där var så mycket snö (trodde jag, ja...). Jag tvingade henne, och hon blev blöt.... Jag kollade ner, och såg att det var is under snön, som hade krossats och nu var hon blöt. Det var därför Thorana inte hade velat gå där, alltså... ;)
Vi fortsatte och Thorana gick snett, för snöstyltan. Sedan så snubblade hon och var nära att gå omkull för all snö. Efter det hoppade jag av henne och ledde henne hem igen XD Lyckad ridtur, va?


Bild från i..... eh, söndags, tror jag :) <3<3


Kram Julia :)

RSS 2.0