Hallojsan!

Idag har jag varit i Hässleholm hos en kompis som heter Towa! Hon är snäll <3

Ska snart till en kompis (igen) ^^

Har inte blivit några hästar idag, men när vi var någonstanns och frågade om de hade poyester rep så hade de det! Det var en mattaffär och de fick repen runt mattorna så jag fick rep gratis! Perfekt tjocklek och allt! Vet dock inte riktigt om det var polyester, tror att där var lite bomull... Men, jag kan ha de här så läng! Super bra, va?

Blir grimmknytning imorn! ;) Och så NH, och så rida Bea i skogen, ksk Thorana i paddock?? ;) Får se!


Ses imorn!

Kram Julia :)


tävling!

TÄVLING!
Tävlingen går ut på att ni ska gissa hur många inlägg jag och Julia har gjort sammanlagt sedan bloggens start. Vinnaren får en länkning!

Kram ponnybrudarna :)

1års dag!

Godmorgon!
Har inte hunnit blogga så mycket de senaste dagarna då jag har haft mycket att göra!

Igår firade jag och Cindy vår 1års dag! Satte och kelade länge med henne i boxen och då och då gick hon fram till mig och la huvet i min famn :')!

Idag ska jag både träna NH och mocka i hagen. Angelica ska kanske rida Cindy idag. Angelica är en jätteduktig ryttare på 21år och hon har hjälpt mig mycket när det gäller ridningen med Cindy :)

Kram Olivia :)

Sju saker ni inte vet om mig:

1: Jag hatar läderinpregnering. Sån där som finns på lädret när man köper det. Det vill ju inte ha läderfett ((fast jag tvingar i det ändon))

2: Jag är ögonbrynoman. Jag kollar alltid på folks ögonbryn och om de är fula/hemska kan jag inte sluta kolla på de och tänka på att de är fula.

3: Jag HATAR puffärmar. ((jag menar verkligen HATAR))

4: Jag älskar nagellack i olika färger. Vet inte hur många jag har... Oo

5: Jag älskar smilisar.

6: Jag spelar piano.

7: Jag står ibland och sjunger jättehögt tills någon blir irriterad och säger till mig att jag sjunger hemskt ((även om jag redan vet det))

Det var 7 saker ni inte visste om mig!

//Julia :)


Ridning och smaskig avmaskning

Ja, som rubriken säger har jag ridit Bea och gett hästarna avmaskning ;) Det gick super att rida Bea! Vi travade och skrittade och det går mycket bättre nu! Hon sänkte huvudet och var lugn, gick jätte fint! Hon lyssnar på skänklar mer nu, tror hon börjar fatta lite bättre nu. Hon går super bra i båda varven på volter, hon böjer sig fint! Hon är så bra redan nu, längtar tills hon blir äldre och bättre!
Ska sattsa på först och främst på att hon ska bli bra på dressyr, sedan blir det hoppning!


Sen var det ju avmaskning! Bea tyckte det var okej och åt upp allting, men Thorana spottade ut lite, så hon fick nytt ;p


Bara för att jag inte har någon ny bild så kommer här bilder på mina toffshästar ;)Kram Julia :)


Kass update

Jag vet, har inte bloggat sen i förgår, men idag var det friluftsdag, och igår han jag inte... Nu är det hundkurs! Se om det går bra! ;) Ksk bloggar ikväll, får se!

Thorana på bete 2009! <3<3

Kram Julia :)


vilodag!

Idag ska jag träna NH och lastträna Cindy. Ska kanske rida ut en runda om jag hinner annars rider jag imorgon ist. Har ju ridit 3 dagar irad så hon förtjänar en vilodag idag.

Red lite markarbete i paddocken igår. Det var väldigt varmt så hon var inte lika framåt som hon brukar men var absolut inte seg. Tränade lite på att ställa henne och red över bommar. Red i 40min då det var varmt.

Idag var det ju örnkablen och fotboll hela skoldagen. Sen på lunchen stack jag, Emma, Bella, Laura och Julia hem till mig och åt. Sen gick jag och Bella med Elvis medan dom andra hoppade studsmatta :)!

Kram Olivia :)


Ridhistoria


Inte så mkt

Red islandshästar hos mammas jobbekompis ibland.

Vet inte om denna räknas...? ;)

Eller denna ;)

Ridskola på Mulle i Perstorp!

Teddy hemma i paddocken!

Mister x ;)

...Också Teddan, ofc!

Ridskola på Diva i Perstorp!

Började på Björkhagens ridskola, här på Kariba.

Och sen Thorana! Resten vet ni, ju ;)

Kram Julia :)

Godkväll!

Har ju inte bloggat på hela dagen, så jag tänkte väl att... Tja, nu är det dax! har inte riktigt haft tid, har haft matteläxa och sånnt skit... Inga hästar idag, inte! Mamma tog hand mo dem imorse och mockade och allt, mamma hade väckt mig, men jag somnade om... x)
Förövrigt har jag en sjuktäcklighosta, känns som om jag ska spy när jag hostar tillräckligt mycket. Blä. Hoppas den går över oO
Imorgon är det ridskola! Yay!
Jag vet, tråkigt inlägg, men jag har absolut inget att skriva om x)

Kram Julia :)

ridning!

Ridningen idag gick jättebra!
Red en mysrunda i skogen. Träna inte på något speciellt utan red mest en liten mysig liten skogsrunda. Gud vad Cindy gasa på i galoppen och hon gjorde masa glädjeskutt :')!

När jag kom tillbaka svampa jag av henne och mockade i hagen :)!


Kram Olivia :)


Blodmask

Idag ska jag rida, träna NH och mocka i hagen. Ska rida en runda i skogen och bara ha lite mysigt.

Mamma ringde till veterinären och pratade om stora blodmask. Cindy hade ju det i höstas och vi har nu ordanat ett avmasknings schema under ett år.

Red ju igår vilket var super härligt!
Direkt när jag hoppade upp sänkte hon huvet och när jag kortade tyglarna började hon tugga på bettet. Red i paddocken och tränade mycket på att ställa henne och lite kondition träning. Cindy var koncenterad på mig och lagom framåt. Ibland ville hon kolla på allt runt om kring men då räckte det men en halvhalt och då var hon koncenterar på mig till 100%.

När jag kom tillbaka ryktade jag av henne väldigt länge så nu har hon inte alls mycket vinterpäls kvar. Sköljde även av henne lite snabbt och gav henne hö i hagen :)!


Cindy börja komma i form nu :D!

Kram Olivia :)

varmt!

Ska rida en runda ikväll. Det är alldeles för varmt att rida på dagen då det är +24 och vindstill. Cindy har även vinterpäls kvar så det är tufft för henne även om jag ryktar henne länge varje dag. Dock känns det som det bara blir mer och mer vinterpäls.

Idag ska jag även mocka hagen, träna NH och ta in och rykta Cindy jätte länge så man blir av med den fula och jobbiga vinterpälsen. Ska kanske upp och skölja av henne nu på eftermiddan så hon inte är lika varm.

I övrigt har jag inte gjort så mycket idag. Har solat sen 10 imorse så känner mig lat. Ska sola nog sola hela eftermiddan också och som sagt kanske upp och skölja av Cindy :)!


Kram Olivia :)

Hopptävling

Har varit i Perstorp och sett på Påskhoppningen där. Mina kompisar Ida och Emma var med och hoppade. Jag och Ebba fick sälja Sverige Lotter. Hmm, gick väl inte så super bra. Jätte många ville inte köpa eller hade inga pengar. Men vi sålde nog unjefär 20 stycken.Kram Julia :)

PS. Sophie kommer vid sex ikväll och så rider vi Bea. DS.


Stela!

Sorry för dålig uppdate men igår var jag på Ullared och Sofie sov här. Är jätte nöjd över mina saker jag köpte på gekås igår!

Idag ska jag både träna NH, mocka hagen och rida. Ska göra lite förtroende övningar och ledövningar. Ska rida ut en runda i skogen då det är +21 i skuggan.

I övrigt har jag inte gjort så mycket idag. Jag har solat och igår spelade jag Lets dance på wii med min syster Ida. Haha vi är stela som glasspinnar x)!

Bildbomb kommer senare ikväll!

Kram Olivia :)

Har tränat NH

Jag vet, klockan är nt så mkt, men jag har redan varit ute hos hästarna och hunnit träna ca 15 min NH med båda. Ska till mina farmor i Malmö idag, vi åker 10 och kl är halv 10. Lekte de två första lekarna med båda. Bea har blivit så mysig! Hon kom och "lade" sitt huvud i mitt knä när jag kom in och ville bli klappad. Sen står hon och blåser i mitt hår och vid min näsa, hästar blåser varan i näsborrarna när de träffas.
Det gick bra ivarjdefall. Bea var lite sur, eftersom att hon ville äta upp sitt hö ((där var typ inget kvar)).Kram Julia :)

Ridit hästarna

Nu är båda hästarna ridna :D Blev lilla rundan idag igen, fast andra hållet idag. Bea var lite nervig ibörjan, men det var jätte många skumma ljud. De plöjde åkrar och gud vet vad.
Jag tog med mig kameran men tog inga bilder, jag glömde... ;)

Sen hade Sophie med sig hennes cockerspaniel Ellen som är lika gammal som Zamba. De lekte. De var skit söta!Det var lite bilder från idag ;)

Kram Julia :)

Stallet ;)

Såhär ser stallet ut:

Så här ser stallet ut:Ska ändra om, så sen blir det såhär:


Kram Julia :)

PS. Ska ut till stallet nu ;) DS.

Gomorrn'

Imorse smörjde jag sadlarna och tränsen. Snart ska jag gå ut och borra och sätta fast ringarna i vår uppbindning :)
Vid halv 10 kommer Sophie och hjälper till med Bea igen ;) Vi ska ut i skogen, lilla rundan, skritt ;) Sophie har en lika gammal cocker spaniel som heter Ellen som ska leka med Zamba idag :)
Ska ta kort på rundan idag, ser om dem kommer in idag ;)Kram Julia :)

Fäller!

Har precis mockat ut i hagen. Tömde tre fulla skottkärror men har as mycket kvar att mocka i hagen. Ska mocka igen på söndag och då ska jag nog ta det mesta. Man blir trött ganska fort och det är inte så roligt men har man häst får man sköta den oavsett om man vill eller inte.

Ikväll ska jag natta hästarna och rykta Cindy. Rykade henne innan idag också men hon fäller och det är ju jobbigt för henne när det är +25 i solen. Dock fäller hon inte jätte mycket men jag vill bli av med det nu för jag är trött på vinterpälsen nu :)!

Hon har blivit väldigt fin i pälsen dock är hon oryktad på denna bilden!

Kram Olivia :)

Carrotstick

Här kommer en bild på carrotsticken/lekpinnen/tränings staven jag har gjort:Kram Julia :)

Fotto från idag!

Här kommer lite kort som jag tog idag när jag tränade NH imorse med Bea. Det gick super!Sen har hästarna fått nya grannar idag; korna i hagen bredvid har flyttat in igen. De var glada och sprang omkring.
Har badat för första gången detta året! I Stora Lärkesholmsjön. Cyklade dit. Kallt, men skönt... ;)

Kram Julia :)

Mocka

Ska upp till stallet och mocka i hagen. Ska ta halva hagen idag och resten på söndag. Imorgon åker vi ju till Ullared så då hinner jag varken mocka i hagen eller träna NH :)!

Cindy har tillgång till dessa tre stora hagar!

Kram Olivia :)

Lyckas

Cindy var helt underbar idag också! Hon har bliit mycket gosigare nu på sista tiden. När njag kommer in i hagen går hon fram till mig och lutar huvet mot min mage.

NH träningen gick jätte bra! Hon tuggade och slickade sig om munnen så det betyder att jag har lyckoas. Lyckas vinna henne föreoende oc respekt. Jag får klappa mig själv om axlen ;)!

Fotade henne så det kommer bildbomb senare ikväll :)!

Kram Olivia :)

NH

Ska träna NH idag. Ska linöpa henne, förtroende övningar och ledövningar. Ska ta med kameran så ikväll blir det troligtvis bildbomb! 

Idag fyller jag 13år!
Det är därför jag inte varit så aktiv här idag för vi har firat mig :D


Kram Olivia :)


NH idag!

Ska träna NH idag. Seriöst, jag ska. Ska leka de första av de Sju Lekarna, har redan lekt Friendly Game och lite på Porcupine Game, så ska leka dem två! :) Nog mest med Bea... ;) Fast om jag hinner blir det Thorana också!

Nu vet jag varför man itne ska ha bomulls rep på repgrimman... Igår spårade jag med min hund, Zamba och har då en spårlina av bomull. Jag höll ju i den, men tappade greppet så linan löpte genom mina händer. Fy vad det brände! Usch! Ska se om jag hittar polyester rep och kanske polyestersilke till NH-grimskaft. Vet inte om jag ska köpa elr göra, fast det är ju smidare att köpa färdigt, men oj så dyrt... :O Köper antagligen ett leadrope, men att knyta en repgrimma är faktiskt lätt, och kul!

Kram Julia :)

PS. Kmr bilder senare idag!! DS.


Tyvärr

Ska sticka till stallet två gånger om dagen nu varje dag. Cindy går ju själv nu och hon måste få känna att hon har en kompis. Hon vill ha så mycket närkontakt nu när hon går själv. Som idag, jag stod och fixade med repgrimman och Cindy gick fram till mig och lutade sig mot mig. Och jag gör verkligen allt för Cindy så då är det självklart att jag ska se till att hon är lycklig.

Vi pratade även med Ingela idag och hon kunde inte ta över en häst förens dom hade avmaskat. Vi får besked någon gång nästa vecka.

Tyvärr är det så att jag och mamma troligtvis kommer börja leta ny stallplats till Cindy. Jag stormtrivs i stallet och det gör Cindy också men Cindy behöver en kompis i hagen.


Kram Olivia :)

åhh!

Åhh, så härligt det var idag :')!

Tränade lite NH med Cindy. Linlöpte henne och flyttade henne. Det gick as bra och Cindy var hur lugn som helst.

Sen gick jag ut i hagen och Cindy lufade sitt huvud på min mage och blundade. Gud va härligt det var. Sen satte jag mig på huk och då la hon sitt huvud i min fanm. Hon har aldrig varit så kelen som hon var idag. Så härligt var det :']!

Lite bilder från idag! Fler kommer senare ikväll!
Kram Olivia :)

Ny design!

Visst är den fin?? Olivia har gjort bakgrunden och headern, och jag har gjort menyn. Inte riktigt nöjd med den, så den ksk ändras...

Kram Julia :)


Ridskolan igår

Igår hade vi hopplektion. Gissa vem jag red?? :O MAYBE!!!! <3 Älskar den hästen <3<3
Först hade vi fyra bommar på en volt ((vi var ute på hoppbanan)) som vi travade och galloperade runt över. Sen satte Torun upp två hinder efter varan, inte studs, men först ett litet hinder på ca 20-40 cm och efter det en trippelbarr som vi höjde eftersom. Jag hoppade 75 cm som högst :D Det är det högsta jag hoppat :) Maybe hoppar sjukt högt över hinderna, men hon älskar att hoppa och hoppar mjukt. Det var super kul!
Hoppas inte att vi byter hästar nästa vecka ;S Vill fortsätta rida Maybeline!
<3 Maybe, Maybeline!! <3

Kram Julia :)

Ridit

Idag var ju Sophie här och hjälpte oss med Bea. Jag och mamma turades om att rida Bea och Thorana. Först red mamma Bea, jag red Thorana och Sophie gick bredvid och ledde Bea i longerlinan.
Sen bytte jag och mamma. Sen red Sophie sista biten och jag ledde henne. Bea var jätte lugn, och vi red i 40 min. Jag sätte upp båda hästarnas pannluggar i små tottar 8) Tog kort, men kameran ligger i stallet. Såklart blev det inget mer jobb efter det, så det blev inget NH.
Istället har jag gjort en carrot stick av ett supergammalt dressyrspö som var sönder längst ner. Ska lägga upp resultatet imorn/ikväll. Fast jag lovar inte. För att jag är super bra på att lova saker och sen glömma det... Hmm, borde sluta med det.

Kram Julia :)

Härligt!

Har varit ute i linne och short hela dagen. Det är +24 grader och vindstill. Det är så himla härligt :')!Kram Olivia :)


Min åsikt!

Min åsikt om utrustning!

Jag gillar inte inte hjälptyglar m.m. Jag tycker att det ska vara så naturligt för hästen och det är långt ifrån naturligt om man har massa hjälptyglar. Jag rider själv i vanligt två delat bett och sadel. Använder inte hjälpsaker till Cindt. Cindy är het men alla hästar går att kontrollera, bara man gör det på rätt sätt. Ibland rider jag t.o.m utan utrustning för jag tycker att man ska kunna kontrollera en häst utan masas utrustning och hjälpmedel.

Kram Olivia :)

Sorry...

Sorry för hela den messed up designen just nu. Men headern ska bytas så att det blir plats till den nya menyn och ny barkgrund och så. Håll utkik!

Kram Julia :)


Beslut!

Godmorgon!
Ska snart ner till stallet och se hur Cindy mår. Om inte Ingela vill släppa över ett av hennes ston till Cindy får vi flytta henne. För man kan inte släppa in henne med stona för dom stona har gått tillsammans i hela sitt liv (16år). Jag trivs as bra i det stallet och där är ett fint stall, rymliga boxar och stora gröna hagar. Vet inte alls vad vi ska göra men vi får hoppas att framtiden kommer med ett bra beslut :)!

Idag ska jag nog sticka till stallet två gånger. Nu på morgonen ska jag bara ge henne ensilage och kela med henne och senare idag ska jag rykta och träna NH med henne. Jag träna vänskapleken och lite ledövningar :)!


Kram Olivia :)

Morron!

Idag kommer Sophie och ska hjälpa till med Bea. Jag och mamma ska turas om att rida Bea och Thorana. Annars ska jag nog träna NH med båda hästarna och longera Thorana, ksk.
Sen har jag hittat en superbra sida hur man kan göra en egen Carrot Stick. Ska prova när jag har hittat sakerna! Har verkligen velat ha en Carrot Stick. Ska även se om jag skulle kunna hitta lite bra rep till en repgrimma. Inte i bomull, inte nylon. Tror man kan ha i polyester. Det ska tydligen funka :)Kram Julia :)

PS. Här är Carrotstick- sidan: Carrotstick Den är dock på engelska. DS.


Godnatt!

Har suttit hela kvällen och fixat med en header, dock är jag inte alls nöjd. Känns lite onödigt men men.

Var och natta hästarna innan ikväll. Kelade och sa godnatt till Cindy :)

Vad tycker ni?

Kram Olivia :)

Min åsikt: Repgrimmor

Jag gillar repgrimmor, man kan "prata" genom den, hästen känner om man drar försktigt i den. Med vanlig grimma är det konstant tryck eftersom att dem är så tjocka. Det blir inte riktigt någon skillnad. Prova att hålla din hand på din underarm. Tryck sedan. Det är inte så stor skillnad, eller hur?
Men vissa som ogillar repgrimmor skriver ofta att de itne går att knyta upp i. Men varför binda upp en häst i det. För det första är det farligt, då repgrimman inte går isönder och för det andra; var skulle man knyta den?
Repgrimmor ska ENDAS användas vid markarbete och ridning ((Om man har sån med tyglar, typ)), inte till vardags eller så.


Inte min bild

Kram Julia :)

PS. Bara min åsikt ^^ DS.

Ingen vidare bra rubrik

Har varit med kompisar hela dagen, så det har inte blivit något med hästarna idag. Min mamma har ridit Thorana annars. Ska åka till ridskolan vid halv 7.

Vet inte varifrån jag ska beställa repgrimma och NH-grimskaft oO
Några sidor jag kollat på:
Sörgården
Equus Sano

Har också tänkt på att göra eget, men... Jag vet inte var man köper rep och vad för rep man ska köpa... Tror att man ska köpa polyester rep, va? För bommull kan bränna, elr nått sånt.
Ockå tänkt från Parelli, men de är väl super dyra oO Jaja, bara att tänka lite till! Har ni någon bra stanns att köpa från?
Bilden är inte min (A)

Kram Julia :)

NH

Har precis kommit hem från stallet. Tog in oh ryktade Cindy jätte noga. Sen gick jag ut och tränade NH med henne. Tränade NH i 30min och det gick jätte bra.

När jag var klar släppte jag ut henne i hagen och gav henne lite ensilage och mockade. På något sätt känns detta som en ny start för mig och Cindy. Och en så läne har det blivit en bra start :)!

Vill ni se fler bilder från idag?

Kram Olivia :)

Godmorgon!

Ska snart sticka till stallet. Ska kolla hur Cindy mår nu när hon går själv så behöver nog sticka till stallet flera gånger om dagen :)
lite bilder från NH kursen :)!
Kram Olivia :)

Godmorgon!

Vet inte hur mkt blogande det blir idag, jag ska till en kompis snart. Sen blir det ridskola ikväll igen, på Maybe ;)

Kram Julia :)


Mycket!

Min uppdate kommer nog inte vara på topp nu då det händer mycket.

Cow Boy ska avlivas och jag behöver sticka till stallet flera gånger om dagen och kolla hur Cindy mår!

Kram Olivia :)

Vila i frid...

Imorgon halv nio på morgonen somnar Cow Boy in.

Jag sprang ut i hagen och fram till Cow Boy. Jag hade inte ork att stå så jag lutade mig mot honom. Mina tårar rann och jag fick inte fram ett enda ord. Men Cow Boy förstod att något var fel. Han la sin mule mot min kind och jag kände varenda andetag han tog. Jag stod med honom länge. Mina sista ord till honom blev "Jag älskar dig". Jag gick ifrån honom en då följde han efter mig. Jag började springa, ja ville nte se honom mer. Min sista blick var när han och Cindy stod och kliade varandra.


Vet inte hur jag ska göra med Cindy. Hon kan ju inte gå själv och vi kan inte släpopa ihop henne med stona för dom har gått tillsammans i 16år så dom tillåter inte att Cindy kommer med i focken. Det kanske ska komma en ny häst till stallet men just nu känns allt så ovisst. Jag vet ingenting längre.


Kram Olivia :)


Ridskolan, red Maybe

Måste erkänna. På ridskolan är Maybe min favvis (a)

Jag och mamma red igen som privat lektion idag. Sjukt jobbigt, då Maybe är en häst där man måste jobba med skänklarna, verkligen mkt... :)

Kram Julia :)

PS. Sett den nya menyn???? :D Har suttit och jobbat länge med den! DS.


Longering och repgrimma

Har longerat Thorana för första gången! Det gick jätte bra! Hon gick super fint på volterna. jag lät henne skritta och trava på både stora och små volter. Undrar om hon har blivit longerad innan. Ivarje fall gick det super!

Har även knutit en ny repgrimma av den gamla, för den satt så dåligt! Den nya sitter mkt, mkt bättre! Elr den nya av den gamla... Min repgrimma är en halvkass som jag köpt på Ullared för typ 20 kr, ska nog köpa en ny som är bättre, fast den funkar ju ;)

Den jag gjorde var med en fiadoraknut (om man drar i grimskaftet spänns nosgrimman åt) och det rekomenderar jag! Här hittade jag beskrivningen: Sadelmakeriet
Kram Julia :)

PS. Skit dåligt utklippt bild, jag vet. Gjorde det på typ 10 min x) DS.

Godmorgon!

Godmorgon alla godingar!
Sov hemma hos Sofie inatt. Vaknade redan vid 4 i morse men gick inte upp förens vis sju tiden. Jag och Sofie hade ehentligen tänkt gå en lång morgon runda men det blev inte så. Vi ska nog ut och spela fotboll nu eller hitta på något annat roligt!
Idag ska jag träna NH med Cindy. Lite ledövningar och förtroende övningar.
Idag ska jag även vara lite med Cow Boy. Cow Boy är en häst som ligger mig väldigt varmt och hjärtat och jag tillbringar mycket tid med honom, han står i samma stall som Cindy. Han ska avlivas imorgon... Han är väldigt gammal och hans krafter börjar ta slut. Kommer verkligen sakna honom men han får det nog bäst i himlen. Jag älskar honom så!
Kram Olivia :)

Godmorgon!

Godmorgon bloggen! Hoppas allting är bra ;)
Vet inte riktigt vad som ska hända idag, förutom att jag nog ska rida Bea och Thorana, ksk träna lite NH, fast det blev ju mkt igår, så ksk inte... :)
Aja, Bea ska ut snart ;)
Ska ksk städa stallet lite, det ser hemsk ut där THorana har slabbat ner hela sin boxdörr och hennes vägg.

På torsdag ska Beas förra ägare komma (mammas kompis) komma och hjälpa oss med Bea. En rider Bea, en Thorana och en går bredvid Bea.


Thorana <3

Kram Julia :)

PS. Bode klippa Thoranas man, den hänger super mkt. Elr låta den vara lång x) DS.


NH

Har tränat mkt NH idag. Både Bea och Thorana. Jag tränar/leker inte "de Sju Lekarna", utan jag kör på en egen sorts NH som inspireras av allt jag har läst, sett och hört om NH.
Idag tränade jag ledövningar, tillitsövningar ((med läskiga saker)) och tryckövningar. När de funkar bra så går jag vidare.

Med Bea tränade jag inte så länge, kanske 10-15 min. Det gick super! Hon litar verkligen på mig och hon gick med sänkt huvud och var avslappnad hela tiden :') Det går verkligen bättre och bättre med den hästen!

Thorana tränade jag... längre, kanske 20-25 min. Men det gick super, super bra! Hon lyssnade och även om hon är den räddaste hästen i världen så fick jag röra henne med det läskigaste skräpet i världen. Sen longerade jag henne lite i repgrimman. Hon är så duktig! Älskar den hästen :') Tryckövningarna gick inte så bra med henne, men det är bara att jobba vidare med det!


Älskar mina duktiga hästar!

Kram Julia :)


NH!

Idag ska jag träna NH i paddocken med Cindy. Ska göra lite ledarövningar och träna henne lite löst.

Vi håller på att fixa headern så beklagar hur det ser ut just nu på bloggen!

Kram Olivia :)

NH kurs!

Är äntligen hemma efter en 9 timmars NH kurs hos Sven Forsström!

Först var det teori och frukost i ett par timmar. Han pratade om NH grunderna och om hästarnas reaktioner.

Där efter va det praktik för den första gruppen. Först visade Sven några övningar på hästarna och sedan fick ägarna och göra övningarna.

Sen var det praktik för den andra gruppen och i den gruppen var jag med i. Det var samma dom den förra gruppen då Sven först visade och sedan fick ägarna göra samma övningar.

Cindy stod ju i ett stall lite längre bort. Gud vad Cindy visade upp sig. Hon höjde svansen, ut med näsborrarna, längde och vilade på steget och frustade. Man så verkligen araben i henne. Fem stycken kom och fotade Cindy när vi kom. Många kom och sa att Cindy var jätte fin m.m.

Först var Cindy stirrig och ständ men efter ett tag släppte det och hon var super duktig. Sven tyckte Cindy var väldigt smart då hon är väldigt krävande så man måste vara 100% koncenterad p henne hela tiden annars är hon inte alls koncenterad på mig eller någon annan som tränar henne. Sven kallade Cindy för tigern då hon har väldigt mycket självförtroende.

Efter träningen så var det lunch och teori och Sven pratade mycket om dominans.

Sen körde vi igång med praktik igen. Först första gången och sedan andra. Denna gången skötte Cindy sig utmärkt.

Sen lastade vi Cindy och kollade på när dom släppte hästarna i paddocken så dom fick springa av sig. Synd att vi hann lasta Cindy innan det annars skulle nog Cindy uppskatta att få Cindy av sig och busa lite.

Är jätte trött i ryggen nu men det var verkligen jätte roligt och jag lärde mig enormt mycket. Längtar redan till nästan NH kurs hos Sven :)!  

Lite bilder från igår, fler kommer ikväll!Kram Olivia :)

the one and only - Bea

Gud vad den hästen har energi! Jag tror att hon är en väldigt intelligent häst. Hon är så himla smart. På sommaren när vi har baljor som är vältbara välter hon dem när hon tkr det är för lite vatten i, för hon vet att hon får nytt vatten då. Hon fattar fönster, thorana har aldrig förstått att man kan kolla ut genom dem. Sen är hon super lättlärd också. Sen har en speciell busblick. Då vet man att hästen har fuffens på gång....
Hon har ett supersött bebisansikte, nästan som när hon var 1. Undrar om hon kmr växa ur det?
Vissa hästar är super snälla ju, men Bea är en sånn häst som man måste känna lite elr fjäska för att hon riktigt ska lita elr låta vara ledare. Hon kan lixom endån kela och så, men hon är en rättså självständig häst. Svår att beskriva. Hon är sig själv.

The One And Only
Bea
Bea, du ger ett ansikte för söthet. Så söt så man vill äta upp dig, men du är säkert för söt


Kram Julia :)

Min åsikt!

Min åsikt om Natural Horsemanship och om ryttare som jag tycker
behandlar sina hästar fel!

Men som sagt detta är min åsikt och alla har en åsikt om saker och ting!

Stort tack till er som orkar läsa allt :)!


Innan älskade jag att kolla på tävlingar men nu klarar jag inte av det längre. Klarar inte av att se hur vissa ryttare slår, skriker eller sliter sin häst i munnen. Jag får så ont i hjärtat av att se av att se den stressade hästen få stryk av sin ryttare. Hästar vill göra rätt och vara tillags till sin ryttare men en rädd eller stressad häst vill bara bort från den miljön och kan därför inte lära sig något eller lyssna på sin ryttare. Vilket gör många ryttare ännu argare men ist ska man lugna sin häst!


 Många tror att rädsla och respekt är samma sak men det är två helt olika saker. Visas tänker "Om vi knäcker hästen blir den lugn och snäll" men då blir hästen kluven och vågar inte göra något annat än det ryttaren ber om för den är rädd för att få stryk. Men vem vill ha en kluven häst som jämt är rädd eller orolig. Men som tur är börjar fler och fler tänka inom NH men tyvärr finns det dom som aldrig kommer ge upp sin metod där dom ska knäcka hästen.


Jag vill ha en häst som litar på mig och har respekt för mig men använder ingen våld. Man måste vara konsekvent men konsekvent och våld är inte samma sak. Hästar måste få en chans att säga sin åsikt och sen är det upp till ryttaren att göra det möjliga bästa av både hästens och ryttarens åsikt. Hästar ska behandlas hästar och inte leksaker, porslin eller som människor.

 
Hästar är flyktdjur och att fly är deras sätt att överleva i naturen. En skenande häst är både blind och döv för allt runt om kring och kan därför ska andra eller sig själv allvarligt. Det är viktigt att tänka på det när man hanterar en häst för att minska olyckor. Man kan lära sin häst lugna sig på komando vilket är väldigt bra vid tillfällen då hästen är rädd eller i värsta fall livsrädd. En livrädd häst ska man akta sig noga för då det kan leda till allvarliga olyckor om man inte aktar sig. Man kan minska olyckorna genom att lära sig hästarnas språk och därmed kan man läsa av sin häst bättre.


Hästar är som sagt flockdjur och deras sätt för att få det att funka i flocken är att ha olika rangordningar. Hästar visar att hon är ranghöga om dom flyttar varandra och den som låter sig flyttas är ranglåg och den som flyttar den andra ästen är ranghög. Så gör även hästar på människor och det finns många hästmänniskor som låter sig flyttas varje dag och inser inte allvaret i det. Om din häst flyyat dig ska du rygga hästen så det är du som får sista ord. Hästar är väldigt stora djur och det är farligt om det är hästen som är ledaren. För att vara en bra ledare måste man vara bestämd, lugn och även lyssna på sin hästs åsikt.


Kram Olivia :)


Inte så mkt, men men!

Har inte så mkt att skriva om, har varit med kompisar heeela dagen ;)
Men ska rida Bea imorn, ksk Thorana om jag hinner ;)

Här är två bra videor "om" NH:Jag får rysningar, det är vackert :')

Kram Julia :)


klistermärke!

Har precis kommit hem från stallet. Hade egentligen tänk rida men efter att ha gjort allt "skit jobb" i nästan 2timmar så orkade jag inte rida. Hade även ganska ont i ryggen.

Cindy är som ett litet klistermärke på mig. Hon följer mig vart jag än går och ser hon att jag kommer, kommer hon galopperade till mig och följer mig till stallet :']!

Blev ingen bildbomb eftersom det inte är fint väder här!

Kram Olivia :)

NH kurs hos Sven Forsström!

Idag ska jag packa allt till imorgon så man slipper stressa imorgonbitti.

Sven har gjort både NH filmer och NH böcker. Det kommer säkert blir jätte roligt och jag kommer lära mig oroligt mycket!

Vi kommer att åka till Sven vid 8.00 då det börjar vid 9.00. Dagen innan ska jag packa allt så man bara behöver lasta henner på morgonen. Cindy fick stå i ett stall hos tjejen som kommer hjälpa Sven så Cindy behöver inte så i transporten i 3 timmar. Vi kommer att vara där hela dagen!

Först kommer det att vara teori i nån timme sen har han träning för den första gruppen medan dom andra kollar. Där efter är det lunch och sedan har han träning för den  andra gruppen medan dom andra kollar.

Jag hade en sån himla tur! För det är bara 8 stycken som får ta med häst och jag fick ja med Cindy. Är lite nervös för tänk så går allt fel men det positiva om allt går fel att att Sven kan hjälpa mig och ge mig råd.


Kram Olivia :)

Godmorgon!

Godmorgon!
Vaknade alldeles för tidigt idag. Idag ska jag rida en runda och träna NH med Cindy. Imorgon ska jag ju på NH kursen hos Sven så imorgon blir det ingen uppdate från min sida iaf :)

Kram Olivia :)

åhh!

Cindy var helt underbar idag!
Lasttränade och tränade NH och allt gick as bra! Och man blev inte på sämre humör när det var underbart väder och ha ett helt lov framför sig.

Sen grillade pappa medan mamma fixade på uteplatsen och jag busade med hunden. Gud vilket härlig känsla man hade. Så underbart!

Ska natta hästarnas snart sen blir det fredagsmys :)!

Vill bara tacka alla bloggläsare! Man blir så varm i kroppen när man läser era underbara komenterer! Tusen tack :')!

Vill ni se stor vårbildbomb ppå Cindy imorgon? :D

Kram Olivia :)

Ledarskap

Äntligen känns det som om Bea lyssnar på mig! När jag leder henne sänker hon huvudet och lyssnar med öronen! :') Blir så glad att allt migg slit funkar äntligen! Att hon sänker huvudet betyder ju att hon är lugn och att hon sänker sig, jag är ledaren :)

Äntligen! Verkligen skillnad som mot när jag började att gå med henne. Då var hon omöjlig ((och då menar jag verkligen omöjlig)) att stoppa, naffsade och ville ibland inte gå, ibland bara gå. Usch, det har tagit nästan ett år att få henne bra. Aja, äntligen har vi kommit någonstanns!

2010:

Som sagt - omöjlig att stoppa...

Har ingen bild från nu, ni får helt enkelt lita på mig :)

Kram Julia :)

Nytt bett! ((och bilder))

Idag köpte mamma ett nytt bett till Bea - det gamla är alldeles för långt! Ett nytt Apple Mouth nu, fast ett tre delat och en centimeter kortare. Tog lite bilder! Enjoy!Jag och Bea i motljus ^^

Förresten hat jag hittat min kamera igen :D Därför bilder ;)
Hehe, kändes lite ego-bilder där jag stod och tog kort på mig och Bea x) Fast på de flesta är inte sötisens nos med... Frisk idag, ivarje fall :D

Kram Julia :)

Happyface!

Både NH träningen och lastträningen gick oehört bra!

Cindy var super duktig som vanligt vid lastträningen och hon går in hel själv och är inte alls osäker längre. Känns skönt att hon är van vid transporten nu när vi ska iväg på NH kursen hos Sven på söndag. Snacka om att jag är taggad!

NH träningen var helt underbar! Jag behövde bara ta fram handen och peka på bogen och då backade hon och samma när jag flyttade fram och bakdelen. Sen tiggade hon och slickade sig om munnen och då säger hon typ "Jag är gräs ätare och är inget hot mot dig, jag lyssnar på dig och du är ledaren"!

Sen ryktade jag henne länge och hon stod typ och sov medan jag ryktade henne. Hovslagaren var ju här idag så Cindy hade snygga hovar och nya skor :)!

Ha det as ballt och så hörs vi lite senare om annars imorgon ;)!


Kram Olivia :)

Sjuk...

Sjuk idag..igen! Missade ridningen igår och idag blir det ingen hundkurs! *Suck*

Hoppas att jag är frisk imorn! Har en super äcklig huvudvärk :S
Mamma red Bea, jag gick bredvid. Gick bra, hon red ca 10 min.Första ridbilden på mig o Bea! Jag med mitt fina gips i en strumpa.... :P

Kram Julia :)

PS. Har tappat bort min kamera! MÅSTE HITTA DEN! Annars måste jag köpa ny oO DS.


NH träning!

Idag ska jag både lastträna och träna NH med Cindy. Ska rykta henne länge idag igen så man blir av med den fula vinter pälsen. Dock fäller Cindy inte så mycket och har asfin päls även på vintern, älskar det!

I övrigt ska jag bara plugga och fixa hos kaninerna idag. Skönt med fredag imorgon och sen lov, as balt :)!


Kram Olivia :)

Fullt upp!

Sorry för dålig uppdate nu på senaste tiden men har inte hunnit. Ska bättra mig nu och det är ju lov snart så då kommer jag bomba er med uppdate!

Lite snabb uppdate om veckans träning med Cindy!

måndag: Dressyr träning i paddocken. Cindy var koncenterad på mig hela tiden och det har aldrig gått så bra som det gick idag! Hon hade huvet sänkt hela tiden och tuggade på bettet och var allmänt avslappnad under hela ridpasset.

tisdag: Idag hände något som jag ångrar till tusen. När jag tränade NH med Cindy ute kom vi verkligen inte överrens. Så dum som jag är blev jag sur på Cindy vilket man inte ska bli på hästar. Cindy trivdes inte vid miljön då jag var sur, det ösregnade så Cindy ville bort. Hon började små stegra lite oh jag fick en smäll på armen. Jag insåg hur dum i huvet jag var som var sur så jag började lugna henne men jag hade själv panik. Cindy kände av att jag var orolig och då började Cindy stegra högt. Jag ropade på mamma så mamma fick lugna henne då jag själv var väldigt stressad. När hon stod i boxen gick jag in till henne och pratade med henne och mina tårar bara rann. Jag visste ju att hela detta var mitt fel så jag var väldigt besviken på mig själv. Men efter att ha pratad och kelat med Cindy var jag på bättre humör!

onsdag:
Lasträningen gick super bra idag! Ryktade henne länge och kelade med henne!


Ska snart natta hästarna och kelade lite med Cindy! Ha det as ballt så länge och så hörs vi imorgon!

Lite bilder från måndags!
Vill nu se fler, komentera då!Kram Olivia :)

Svar på en fråga

Oj, någon hade frågat vad jag har för bett!

Svar:

Till Thorana har jag pellham bett, två delat med kindkedja. Ibland använder jag vanligt tränsbett.


Mister x och Thorana, båda har pellham.

Bea har applemouth bett, tränsbett tvådelat.


For er som absoulut inte vet hur applemouth bett ser ut.....

Kram Julia :)Blää..... Jag är sjuk.

Jag är sjuk idag. Blä. Ligger och svettas. Elr nu ligger jag ju inte. Jag sitter ju faktiskt, men jag ska lägga mig snart.


Granisen <3

Kram Julia :)

Kass uppdate x)

Blä.... Glömde att blogga igår oO Tror jag ivarjefall :O
haha, vet faktiskt itne, men faktiskt så var jag på hundkurs (bra ursäkt här)
Gick faktiskt bra ^^


Förresten så gjorde jag aldrig det jag sa att jag skulle gjort i helgen. Orkade inte + att det var jätte varm = skönt!


Ska till ridskola snart! ((Kass updatering, vet! x))
Nej, oj, det är ju tisdag idag! Ridskola imorn, ju! x)


Vill rida, NUU! Fast det regnar....

Kram Julia :)

Städning i stallet idag....?

Jag ska nog städa stallet idag. Och kanske smörja läder. Kanske borra i uppbindninge, ska sätta fast ny krok och sånna man binder hästarna i.


Saknar denna sadeln :( Den är så skön<, men passar inte våra hästar....

Kram Julia :)

Nya ridskor!! :D

Var ju på Ullared igår, så det blev lite ridsaker ;)

ÄNTLIGEN fick jag nya ridskor, ett par Roping, svart läder med stålhätta. Supersköna!

En ärtgrön softshelljacka och ett äppelgrönt spö, har ju ett äppelgrönt schabrak till Thorana, blir supersnyggt att matcha dessa saker ;)

Nytt Sjöbogårdens ((tror att det heter så)) man och svans. ÄLSKAR DET MEDLET! Det är super! Rekomenderar det till ALLA! Man sprutar på det och sen blir manen glasig och super mjuk och jätte lätt att kamma ut!

Ville köpa träns med, men det behövs ju egentligen inte.... ;)


Kram Julia :)


Med 6 st användbara fingrar och en och en halv arm skriver jag nu om mer tårta

Ni kanske undrar över rubriken.... Men det är precis som det låter.... Jag trillade av Bea idag igen! Jag närmar mig sakta men säkert 100 ggr.....! Om jag inte räknar fel har jag trillat av (*ränkar på fingrarna*) 11, 13 ggr... Haha, nej, inte ens inärheten av 100!
Mamma hade ridit i paddocken och sen skulle vi gå en liten runda i skogen. Jag hoppade upp och precis när vi skulle gå upp för backen ovanför vårt hus så blev Bea jätte rädd ((jag vet att hon blev rädd, hon drog bakbenen in under sig och kollade bakåt och såg rädd ut + att om hon busar gör hon alltid något först)) Jag höll mig kvar först, men mamma hade ju longerlinan på och hon var inte med, så hon råkade rycka Bea i munnen och då gick Bea snabbt bakåt och jag trillade framlänges. Tur att det var mjukt underlag, men jag slog i min höger arm rätt rejält och mitt ring- och lång-finger så de var svullna innan, nu är det bättre, men det gör fortfarnade ont... Först trodde jag nästan att jag brutit armen, kunde inte röra den så mkt, men kan röra den hur jag vill nu, känns vara lite svag!
Fattar inte bara vrf jag mnåste skada mina fingrar...! Det gör inte lika mkt ont i mina tummar, men är fortfarande lite svarg i båda! Aja, annars mår jag bra!

Blir tårta ikväll ;)

Kram Julia :)


Ridning!

Ska snart sticka till stallet. Ska rida, lastträna och träna NH och har vädigt mycket att fixa i stallet. Ska rida en lång skrittrunda i skogen :)!

Kram Olivia :)

Dag 9 & 10

Dag 9 - Bloggar jag följer
Dag 10 - Mina förebilder

Eftersom jag inte kommer blogga imorgon tar jag dag 10 idag ist :)!


www.norrlandsryttare.blogg.se

www.dressyrmupparna.se

www.vinterponnyer.blogg.se / www.sommarponnyer.blogg.se


Inom NH är det Sven Forsström och inmom ridning är det Rolf-göran :)

Kram Olivia :)

Dag 8 - Det här äter min häst

Bea: Hö, KRAAFT grov 90

Thorana: Hö, KRAAFT grund, KRAAFT tarm(någonting...)

Inte så mkt, men men!


Kram Julia :)


Ridit och tappat mobil

Har varit ute och ridit Thorana. Hon var super pigg! Red först i paddocken och sedan i skogen. Jag hade min mobil på ett jätte dåligt ställe i min jackficka, så den trillade ut när jag red Thorana och hon bockade. Kom på det när jag kom hem igen. Sen så var det bara att cykla tillbaka och leta! Hittade den igen, som tur är oskadd! Fast jag ska köpa en ny mobil snart, men aja!

Olivia skrev att hon inte kmr blogga imorn, och så blir det nog tyvärr för mig med! Ska till Ullared.
Lägger in ett inlägg som skickas imorn!

Kram Julia :)


Dåliga uppdate!

Kommer ha dålig uppdate både idag då jag har väldigt mycket att göra. Ska snart upp till hästen och mocka. Hade tänk träna NH idag men det är storm så det blir nog inte av. Stormen gör även att nätverket stängs av ibland :/!

Imorgon blir det ingen uppdate alls för min sida. Ska hänga med Emma hem efter skolan och tränna henne lamm och min lilla Plutten. Det så mysigt när Plutten sitter i min famn och lamm är ju så j*vla gölliga :')! Sen ska jag till Jenny direkt efter så jag hinner bara hem och duscha och göra min iordning.


Kram Olivia :)


Fått ett lamm

Har inte kunnat uppdate idag då jag har varit med min bästis Emma. Hängde med henne hem efter skolan och vi har sett film och varit hos hennes lamm. Dom har nästan precis fått lamm och vissa föddes igår. Alla var jätte gulliga och tama och hoppade upp i famnen på en och tuggade på min jacka och mitt hår. Dom hade ca 20 lamm och 10 får och en bagge (kille).

Sen fick jag ett lamm av Emma. Men den kommer bo hemma hos Emma fast det är min. Jag fick en kolsvart som jag döpte till Plutten. Plutten var lite skygg men super gosig när han väl kom.

Idag blir det bara att mocka då jag hinner rida eller något sånt :)!


Kram Olivia :)

Dag 7 - Favorit bilderna på min häst

Mina favorit bilder <3

Thorana på bete 2009! <3<3

Kram Julia :)

Trillat av! Tårta????

Idag trillade jag av Bea :)
Det gick jätte bra fram tills att det kom en traktor och så gick vi mot stallet och så blev hon "rädd" och började bocka skit mkt. Sen trillade jag fram på halsen. Sen bockade hon igen och jag  trillade av med händerna före och gjorde typ en kullerbytta när jag landade.
Har inte ont någonstanns förutom att min tumme gör skit ont. Den på höger, så inte min oturs tumme (a)Kram Julia :)

Fail bilder

Skulle krama Thorana, men ser ut som om jag inte kan rida x)

 

 

Vissa är ksk inte så failade, medans andra är helt skumma...

 

Aja!

 

Kram Julia :)


Dag 6 - Mina bästa häst minnen

Mina favorit minnen är helt klart när jag träffade Thorana och när vi köpte Bea!
När jag träffade Thorana första gången och hon kom springande med tjock mage och hes röst :')

Det andra minnet är ju när jag köpte Bea :') En bra dag!! :'DMin älskade häst <3<3

Kram Julia :)

Grattis!!!!!

Idag fyller Zamba år :D Hon blir 1 år! Kom på det nu.... Har köpt burk/blötmat till henne... Ska leka och träna henne lite sen ;)


Egentligen skulle vi ksk åka och köpa hö nu, men det regnar och då är det ju inte så smart att hämta hö på öppet släp... Vi har inget hästsläp, men vi ska köpa det ;)
Tänker nog inte rida idag... Ksk leda Bea lite, men inte mer. Gillar inte att rida i regn :sKram Julia :)

Mot stallet!

Mår mycket bättre nu!
Ska dricka en kopp kaffe nu sen sticka till stallet igen. Ska mocka och lastträna henne nu. Innan idag mockade jag ju inte utan bara kelade med henne och ryktade henne :)!

Kram Olivia :)

Nya läsare!

Eftersom vi har fått många nya läsare den senaste tiden och många frågor hade jag (Olivia) tänk pressentera oss.

Både jag och Julia har egna hästar. Jag har en Sv.Ridponny och Julia har två fjordningar. Här på bloggen försöker vi ha mycket uppdate med så intressanta och roliga inlägg som möjligt. Vi har omkring 4-9 inlägg om dagen och dom flesta inläggen handlar om hästar såklart. Hoppas ni gillar våran blogg och vi tar gärna emot kritit för att kunna göra vår blogg bättre :)!

Kram ponnybrudarna :)

Mysigt!

Idag när jag stack till stallet var jag jätte glad utan anledning. Man blir ju ine på säme humör när man träffar Cindy och hon kommer i full galopp mot mig :')

Tog in henne i stallet och ryktade henne. Hon fäller typ ingenting längre och har jätte fin päls. Sen var jag lite olydig och hoppade upp på Cindy och satt och pratade med henne ganska länge. Det var super mysigt!


Kram Olivia :)


Dag 7 - Favorit bilderna på min häst

Dessa bilderna ligger mig varmt om hjärtat :')!
Kram Olivia :)

Godmorgon!

Godmorgon!
Har sovit i 10 timmar så jag är en aning pigg nu. Dock mår jag väldigt dåligt så stannade hemma från skolan. Har ont i magen och är helt matt i kroppen.

Idag ska jag lastträna Cindy om jag mår bättre senare. Ska även rasta kaninerna idag men mer än så ska jag nog inte göra idag :)!

Favoritbilden på Fläcken :D!

Kram Olivia :)

Vinterpäls

Lasträningen och NH gick verkligen jättebra idag! Har lastränat Cindy i 3 dgar i rad och hon går in nästan helt själv nu.Om jag visar henne väger går hon in själv.

Sen ryktade jag henne länge. Cindy sänkte huvet och tyckte det var jätte skönt att bli av med lite vinterpäls. Eftersom det var så fint väder sprang jag en runda med henne också. Hon tyckte det var jätte roligt :)!


Kram Olivia :)

Dag 5 - Min allvarligaste ridolycka

Det måste ju vara det i början av året... När jag fick tummen ur led när jag red Chamaro. Jag har fortfarande lite ont i tummen om jag typ ska spänna sadelgjorden eller använda tummen mkt, men det var ju ett tag sen jag trillade av, så snart är jag nog bättre! Hoppas jag ;)
Sen har jag trillat av några gånger, men bara typ fått något blåmärke ;)

Kram Julia :)

Utvecklingssamtal

Ska träna NH, lasträna och kanske rida en runda idag om jag hinner. Ska på utvecklingssamtal snart så vi får se om jag ens överlever...

Mår inte så bra har ont i huvet ch lite feber. I övrigt har jag bara busat med hundarna och gått en runda med dom och ska snart ut till kaninerna.

Bild sen i lördags :)!

Kram Olivia :)

Dag 6 - Mina bästa häst minnen

Mitt bästa hästminne var nog när jag köpte Cindy. Känslan av att vara hästägare är helt obeskrivlig och jag kan fortfarande knappt fatta det. Sen har jag varit med om många otroligt mysiga och härliga stunder med Cindy :)!


Den ridturen var helt underbar när denna bilden togs!

Kram Olivia :)

Två boktips ;)

Vildhästarna
av Mel Ellis
Boken handlar om en tjej som bor på en ranch. På deras marker bor det många vildhästar. Det finns hästdödare som föser hästarna med helikoptrar och gör mat av vildhästarna. Tjejen bstämmer sig för att fösa en liten flock vildhästar till säkerheten. Super bra bok!

Fullblodsserien
av Johanna Campbell
Älskar denna serien! Det bästa med den är att det finns så många böcker i den! Det sämsta med den är att man bara kan få/köpa dem via Pollux.... :/ Aja, älskar serien!!

Kram Julia :)

Lite smått o gott ;)

Hade egentligen tänkt att gå ut med Bea och träna henne lite, men mår inte bra :/
Ska skriva några boktips lite senare för alla hästälskare!
Det har varit väldigt dimmigt nu på senaste tiden, undrar varför!
Känner att jag har absolut inget att skriva om just nu..... :)

Kram Julia :)Dag 4 & dag 5

Dag 4 - Det bästa/sämsta med min häst
Det sämsta med Cindy är att hon är sur i boxen. Hon gör absout inget men visar tydligt att hon vill vara i fred. Men CIndy är låg i rang och vill därför ha sin mat i fred.

Det bästa med Cindy är att hon har ett så bra psyke! Hon är väldigt klok och snäll och vill alla väl. Hon har desutom inget dåligt minne så hon är väldigt nyfiken och orädd för nya saker.

Dag 5 - Min allvarligaste ridolycka
Jag har inte varit med om någon allvarlig ridolycka men jag har varit med om många "små" ridoyckor. Men min allvarligaste var när jag fick en häst över mig i ett hinder.

Kram Olivia :)

Tillbaka!

Idag skulle jag egentligen rida, lastträna och träna NH med eftersom det ösregna blev det bara lastträning. Lastträningen gick jätte bra! Hon gick in helt själv och var koncenterad på mig hela tiden.

När jag tränat klart ryktade jag henne länge och hon hade jätte glansig och len päls, man och svans eftersom jag schamponeade och tog pälsglans igår. Jag ryktade öven henne jätte länge igår så hon fäller inte lika mycet längre.
Som ni kanske märk är jag tillbaka igen då jag känner mig fruktanskvärt dum när jag inte bloggar då vi får mer och mer besökare.

I övrigt ska jag inte göra mer idag. Har städat hos fiskarna och rastat kaninerna och mockat åt dom. Ikväll ska jag, min syster Ida och Idas kille spela kort. Nu ska jag ta en kopp kaffe och bädda ner mig framför tv:en!

Igår var det verkligen riktigt sommarväder. Det var nästan helt molnfritt, över +20 och vindfritt. Jag var ute och busade med Elvis medan pappa grillade och mamma fixade på uteplatsen. Det var riktigt mysigt och jag fick verkligen vårkänsla :')!

Bilder från igår :)!
Kram Olivia :)


Dag 4 - Det bästa/sämsta med min häst

Skriver två saker på varje kategori!

Det bästa med Bea:
Att hon är så snäll och gosig!

Det sämsta med Bea:
Att hon blir sur ibland och bits, men hon är ju inte så gammal!
Och att hon inte är så utbildad.

Det bästa med Thorana:
Att hon alltid är så lugn och att hon är så mysig.

Det sämsta med Thorana:
Att hon är så gammal :(
och att verkligen kan växa fast i marken när hon vill!Thorana blinkar xD


Kram Julia :)

Sjuk......?

jag är typ halvsjuk... Har ju varit på kalas och sov över där. Blev typ halvsjuk igår.... Jag har jätte ont i halsen och är skitsnorig. Bläääää.

Nog ingen ridning idag... Elr nej, det blir det inte.... :/
Ksk skriver ltie mer senare idag ;)Söt bild!!!! :D


Kram Julia :)

bloggpaus

Efter mycket om och men har jag nu bestämt att ta en bloggpaus på obestämd tid. Jag känner att jag inte riktigt hinner med alla djuren och familjen. Jag hoppas att Julia förtsätter och jag kommer komma tillbaka men vet inte riktigt när. Kommer kanske tillbaka om några dagar, kommer kanske tillbaka om några månader :)!

Ha det gött så länge!

Kram Olivia :)

Mycket!

Idag har jag mycket att göra i stallet så jag kommer nog inte hinna uppdate förens ikväll!

Mitt stallschema idag!
-Mocka ut och strö
-Fylla på hästarnas vatten och tvätta karet
-Rida
-Lastträna
-Hämta ensilage
-Kratta gårdsplanen och sopa

Kram Olivia :)


Dag 3 - Min största rädsla inom ridsporten

Jag vet faktiskt inte.... Jag brukar inte vara rädd... Men nerförs backar med Bea oO Usch! Det är läskigt!
Och att hoppa kan vara lite läskigt ibland, om det är mkt högt... Men annars tkr jag nog inte att så läskigt!
Man ska ju inte tänka på rädsla, utan övervinna den ;)
Sen gillar jag inte hästar som står och tjurar och som hugger efter en, men vem gör det? Fast oftast är nog hästen bara osäker elr gör det av gammal vana, men det är ändon inget "trevligt"....Crazy bild.....


Kram JuLia :)

Skog ;)

Har ridit i skogen och i padocken med Bea :D Mamma hade på longerlinan ;D
Det gick super bra! Hon lyssnade och så :') När man kmr upp i vår skog ovanför vägen så kmr man direkt upp i en massa backar.. Det var lite läskigt att gå ner för dem med Bea oO

Ska på kalas snart och ska sova över där.Kram Julia :)

Idioter.....!

När jag varit och handlat åkte vi ju hem ;) Vi hade ett hästsläp framför oss med en häst i (gissar jag). Det var några bakom oss som körde om. Där var en skarp kurva framför oss, så han hade inte sikt och det var nästanheldragna linjer. Hade där kommit en bil sedan som mötte oss hade bildarna krockat och vi med som var bakom. Hur kan man göra något sådannt bara för att hästsläpet körde sakta!? Ett ord:
IDIOT!!!!!!
Kram Julia :)


Failbilder

Ska man skratta eller gråta?!?! x)

Ju fler komentarer vi får destu fler failbilder blir det nästa gång :D!


Kram Olivia :)

Dag 3 - Min största rädsla inom ridsporten

Min största rädsla är att jag ramlar av och skadar mig och Cindy galopperar hem och blir påkörd och skadas allvarligt.

Jag brukar inte tänka på min rädsla då det inte är något positivt och oftast bygger man bara upp en läskigt tanke.

Kram Olivia :)

Lastträning!

Idag sak jag lastträna Cindy. Nu är det ju bara 17 dagar till jag ska på NH kursen med Cindy. Ikväll skah jag även natta hästarna.

I övrigt ska jag inte göra så mycket idag. Spela lite kort med min syster och släppa ut kaninerna i rasthagen :)!


Kram Olivia :)

Dag 2 - Min utrusting

Jag har två sadlar, en Kingston 17" och en Claridge House.... 17"? Båda allround och i svart läder, fast Claridge House-sadeln är nog lite mer mot hopp ser det ut som ;)
Har massor av vanliga träns. Lite bett, måste nog byta tbx till Thoranas pellham bett med kindbedja, hon har haft sitt vanliga träns bett (tvådelat), men ska nog byta tbx för att hon lyssnar inte så bra och då måste man dra, och då är det ju bättre att ha skarpare bett ;)
Har fem-sex schabrak i olika färger, vissa broderade på.
Har några benskydd... Strykkappor till bak med ;)
Inte allt såklart, men lite av det ;)Kram Julia :)


April, april!

Ska snart åka och handla ;) Inga hästar idag, men mamma red Thorana innan. Sitter här och kollar på fjordhästannonser. Bara för att det är så kul att kolla på alla. Visst blir man lite sjuk och vill ha några, men jaja.. Jag har ju mina älsklings hästar! Bara att hoppas på att Bea kmr att bli bra på dressyr ;)
Första april idag. Nästan ingen som har lurat mig! Har lurat mamma.... ;P
Kram Julia :)


RSS 2.0