Travat Bea :D

Idag så travade jag på Bea första gången!!! :D
Jag o mamma hade bestämt att vi skulle trava idag, och det gjorde jag :) Hon är faktiskt inte särsklit skumpig ;) Jag travade två gånger, på långsidorna bort från stallet. Känns skönt att det är avklarat ;) Aja, det var kul! Känns verkligen som om vi kmr någon stanns med henne nu! Hon är så duktig!!! :')



Kram Julia :)

Dumma datorn idag som hatar bilder på bloggar >.<


Hej alla glada!

Idag är det nästan ingen snö kvar ^^ Bara lite is här och var :D
Kunde inte rida idag, fortfarande frost i marken..... Idag har jag o mamma handlat foder o lite sådannt ^^




Kram Julia :)

Skridskor :D

Igår åkte jag skridskor!! Det är så himla roligt! Idag kanske jag oxå ska åka skridskor.... Jag vet inte :p

Igår blev bea riden oxå :D Det går jätte bra! Hon lyssnar på skänklar och tygeltag och hon sänker huvudet :')
 Snart ska vi börja trava oO Läskligt :P Bara att hoppas att hon håller sig lugn, jue :)


Kram Julia :)

PS. Denna datorn hatar at ladda upp bilder x)


Lördagsmys!

Har precis kollat på film med familjen. Det är så skönt att veta att man har en vecka lov!. Ska kanske rida en runda imorgon om vädret tillåter. Cindy kommer vara så pigg, hon var det förra gången jag red så hon studsade och lyfte både fram och bak hela tiden. Nu ska jag kolla klart på filmen!.

Min älskade lilla flicka! :']


Dålig uppdatering.... Sorry!

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen på senaste tiden. Men det har hänt mycket!!! jag har ridit Bea, igår faktiskt. Hon är jätteduktig! mamma har bara haft longerlinan. Jag använder vikthjälper, och hon förstår redan skänkel :)
Sen har jog jobbat rättså mycket med Bea också. Hon är jätteduktig med det med! just nu går det verkligen frammåt med hästarna! Synd bara att det är fruset överallt, så det är lite svårt att rida...



BEA!!!! <3<3<3

Kram Julia :)

Sjuk :'S

Bläää. Jag är sjuk - finns det nått värre!?
Har legat på soffan länge nu...

När jag låg och kollade på tv så kom Zamba och hoppade upp med framtassarna och kröp ihop bredvid mig. Sötaste gullungehunden ever <3<3



Bild på Zamba, bara för att hon förtjänar det <3<3

Kram Julia :) ((akta så att jag nt smittar er :O))

Igår: Red Thorana och BEA!!! :D

Jag bloggade inte igår :( men allvarligt talat hann jag inte. Efter att vi hade ridit så skulle jag klä på mig o sen åkte vi till Höör o badade :)

Aja, igår red jag Bea :D Mamma satt på longerlinan sen gick hon ca 1-3 m ifrån mig o Bea. Jag styrde och stannade henne och allt. I skritt förståss ;) Hon är så himla lättlärd! Det känns verkligen som om det går framåt nu :) Sen hade vi dessutom den nya sadeln på Bea och det gick jätte bra det med! Jag kan säga att sadeln är jätteskön!

Sen red jag Thorana oxå :D Hon hade oxå på sig nya sadeln, man ska ju "rida in" den med ;)
Jaja, jag tror aldrig att jag har ridit en så pigg Thorana förut! Hon höll påoch hoppade och stutsade och ville inte stå still, utan började backa. När vi galoperade en gång stack hon nästan. Och, en sak jag aldrig trodde jag skulle skriva om Thorana.... En gång, när jag skulle galoppera igår, uppför en backa bara för att släppa loss lite av hennes energi. När vi travade höll jag emot för hon ville bara galoppera. Då tog hon upp sitt huvud så högt hon bara kunde och började travolera.... ((trav+galoppera XD)) Så jag släppte hästen och hon flög iväg :)
Det är så himla härligt att rida henne så pigg, ibland vill hon inte ens springa :P
Men en sak till. Det känns verkligen som om jag o Thorana känner varann utan o innan. Jag menar, jag kan känna underlaget under mig. Jag vet precis när Thorana tänker vända om, då drar jag lite lätt i tygeln och hon slutar. Jag vet när hon tänker bock (hände igår; hon tänkte bocka och jag reste mig lite och hon bockade under mig), jag vet när hon vill galoppera, när man ska hålla igen henne mm.
När jag red igår kom jag o tänka på första tiden med henne http://ponnybrudarna.blogg.se/2010/november/thoranas-historia.html#comment

Kan tyvärr inte infoga länken i nått ord, datorn suger. Vi har två, och på denna kan man itne lägga in bilder elr nått med länkning.

Kram Julia :)


Skit oxå. Snö igen.

Snö. Igen.

Jag som trott så lyckligt i min egen lilla värld att det inte skulle komma mer snö nu. Och självklart gör det det ändon. Jag o mamma skulle ta ut Bea, men nu är det snö på marken och halt som in i.
Just nu går inget som jag vill....

Man borde kunna bestämma över vädret, skulle varit mkt bättre!!!!

Ska nog rida Thorana i helgen oxå :D
Mamma skulle ridit henne idag, men hon ville inte nu när det började snöa hej vilt ;)



Håller med Thorana. Öron bakåt för snö!

Kram Julia :)


Om det nu är någon liten person där ute......

Om det nu är någon liten person där ute som läser denna bloggen så skulle jag vilja säga till dig/er: Tack! Och att det är inte farligt att kommentera :p

Sen skulle jag vilja skriva ((fråga)) om nu nån läser mina inlägg, så vad vill ni helst att jag bloggar om utöver vad jag gör?

Mina åsikter om saker?
Roliga saker?

Ja, bara skriv nått om ni nu känner för det!



Bea när hon var 1 år :)

Kram Julia :)


Mjusch! Regn o.O

BLÄ!! Det regnar :( Jag o mamma hade tänkt ta ut Bea o prova den nya sadeln och så. Men just nu är det bara kallt och äckligt.... Allvarligt talat, jag blir inte sugen på att rida av detta väder :(


Igår, när jag var o red på ridskola fick jag rida Exet :D Det gick jätte bra, han var väldigt snäll! Vi red dressyr. På slutet kom jag på hur man skulle göra för att få han lite mer uppmärksam, och så nästan hur man fick han på tyglen, med små, små tag och mycket ben. Fast då skulle vi låta hästarna länga på halsen och så....
Torun sa att Exet var 134 cm, men Thorana ser mkt högre ut! Torun sa att hon tyckte Exet är kraftig. Men enligt mig är han klen! Undrar vad hon skulle tycka Thorana var ;p Omdömme kan verkligen skilja från människa till människa ;)


Jag vill rida älsklings hästen igen :O<3

Kram Julia :)


Sjuk

God eftermiddan!. Hoppas att ni har haft en bättre dag än vad jag har haft.

Fick åka hem från skolan, hade jätte ont i huvet och kände mig febrig. När jag kom hem vilade jag en stund. När jag vilat klart läste jag en stund sen stack jag till stallet. När jag kom till stallet sprang jag ut i hagen till Cindy och skängde mig runt hennes hals. Jag mådde så dåligt, kämpade med mockningen. Mamma ska låna lite böcker till mig nu så ska snart läsa lite!. Blir antagligen hemma från skolan imorgon också!.

 
Kram Olivia :)


Ström avbrott!! :O

Jag vet..... Jag bloggade inte igår, men allvarligt talat, jag har världens bästa ursäkt!! :D Vi hade strömavbrott ;p

Helt mörkt... :( Lite läskigt när jag skulle ut till hästarna och hela stallet var mörkt... :O

Igår kom Beas nya sadel :D Glad! Den passade rätt bra, vi såg henne inte röra sig med den på + det var mörkt, så imorn hinner vi kolla närmare ;)
Smörjde den igår :) Det är en Claridge House Allround 17" svart, låg manke. Vi köpte även ny sadelgjord, stigläder ((båda i Claridge House, bara för att XD)). Nya stigbyglar o så :D

Har tyvär ingen bild, min kamera har inget batteri, och jag kunde ju inte ladda den igår x)


Idag blir det ridskola :D KUL!!!! Har ju inte varit med på ((1,2,3....?)) några ggr, så ;)

Förlåt för dålig uppdatering från min sida ;)



Såhär ser sadeln ut ;)

Kram Julia :)


Kolla film!

Skolan idag var ganska rolig, asså vår klass är helt sjuk. Bara typ Davve eller Philip säger en sak börjar man as skratta. Dom är så himla trägfattade... På NO lektionen bara man sa ett ord fick man gå ut. Halva klassen fick tyå gå ut. Emma hängde med mig hem idag. Vi har precis ätit och sitter och kollar på film nu. Sen om en timme ska jag sticka till stallet och mocka. Nu ska jag kolla klart på filmen! :)

Kram Olivia :)

minan kaniner

Jag går men en klump i magen nästan hela tiden... Min ena kanin Stampe är en 5årig belgisk hare. Han börjar ju eller är ju lite gammal och jag är rädd att han ska få en död som min förra kanin Vera fick. Hon led i 3dagar innan hon dog i min famn på djursjukhuset. Jag älskar Stampe så himla mycket och vill bara att han ska ha det så bra som möjligt. Men bara jag ser eller tänker på honom tänker jag hur det kommer vara när han är på den "evigt gröna ängen". Jag älskar honom mer än allt annat!

Mina kaniner!:
Fläcken Rex kanin 2009
Stampe Belgisk hare 2006
Vera Vädur 2005-2009 - rest in peace!
Plutten blandning 2004-2009 - rest in peace!


Kram Olivia :)

Skitig till ren

Är lite piggare nu!. Mamma mockade medan jag ryktade Cindy. Hon var as skitig och hela hon var full av intorkan lera. Efter en halv timme hade jag iallafall fått bort det mesta av leran så jag "fin" ryktade henne sen i en kvart. När jag hade ryktat klar var hennes mörkbruna päls helt glansig och hennes man var fint kammad, jag blir varm i hela kroppen så söt hon är! :') Sen tog jag en handduk och tog lite vatten på den och strök den över Cindy så det inte skulle damma så mycket. Cindy sänkte huvet och slöt ögonen när jag ryktade henne. Ska äta lite nu sen blir det läxa! :)


Kram Olivia :)

Trött

Har precis gått en runda med hunden. Ska snart sticka till stallet och mocka. Hade tänkt tricksträna henne idag men eftersom det var storm inatt sov jag dåligt och är jätte trött nu. Och när jag är trött blir jag lätt irriterad och då är det inte ens länt att jag försöka tricksträna henne för då kommer bara allting bli fel. Ska också träna llite på SO provet vi har tioll fredag, skriva klart min text om mig och Cindy som vi ska ha i skoan och redovisa och läsa lite ikväll. Så har redan full upp idag. Nu ska jag äta lite innan jag sticker till stallet! :)

Går tyvärr inte att lägga upp bild, datan segar sig....

Kram Olivia :)

Tips

Har inte varit så aktiv idag eftersom jag inte har gjort så himla mycket. Ska tricksträna hunden nu, imorgon ska jag träna lite agility med honom så jag ska tävla med honom snart! :D Ska nog tävla i klippan eller örkeljunga.

Behöver lite tips om vilket tricks jag kan lära Elvis, han kan nog dom flesta redan.

Han kan:
sitt, ligg, tass, sitt fint, rulla runt, kryp, dansa, stå o dansa, stegra, spansk skritt, hoppa, stå o gå, skall, död och påbörjad buga. Har nog glömt ågot tricks men ni kanske förstår att han kan lite tricks? :]

Kram Olivia :)

Kaninerna

Har precis varit med Sofie. När vi var hemma hos Sofie sa Sofie "Olivia, stå still!". Helt plötsligt gick larmet och Sofie kunde först inte stänga av det... Efter ett tag stack vi hem till mig och bakade. Eller kanske inte bakade men vi gjorde frukttallrik med smällt vit choklad på. *Mums*. Sen visade jag när Elvis dansade till rosa pantern låten. Nu ska jag äta sen ta en dusch och kolla på tv! :)

Har även fixat med kaninerna idag. Mockade och kelade med dom. Min ena kanin Fläcken är 2år och när jag fick honom var han ganska kluven och osäker och hade ingen egen vilja. Men nu har han börjat bli självsäker och min herre har också börjat visa lite attityd så vill han inte ska han inte, tycker han. Allt är väl bra med min andra Stampe. Han börjar bli lite gammal men har samma busiga personlighet endå. Det känns lite konsigt för jag kallar Stampe min lilla pojk och han är en belgiskt hare på 5år.

Fläcken! :)


Stampe! :)

Kram Olivia :)

Inte så mkt hästar idag hlr....

Usch, vädret förstör enligt mig. Okej, jag håller med, jag skulle kunna hålla på med dem och jobba med dem i hagen.... Men allvarligt talat så orkar jag inte. Bea är jätte jobbig just nu. När hon inte vill något blir hon skitsur. Och just nu orkar jag helt enkelt inte med att bråka. Och hon har så himla mkt energi så hon vill bara springa. Får ta tag i det söta monstret någon annan dag.

Var precis ute med vovven, Zamba. Det där med att jobba går bättre med henne xD


Bara för att visa hur läskig hon är X'D
Hon gäspar på bilden :O

Kram Julia :)


jätte glad!

Tricksträning idag gick... jätte bra! :') Hon var verkligen koncentrerad på mig och lyssnade på min hjälper. Jag tränade mycket på spansk skritt så när jag tog upp mitt ben tog hon också upp sitt och hela passet gick jätte bra!. Som belöning busade jag med henne i hagen. Hon bockade, slängde med huvet och galopperade som en dåre.

Och det bästa av allt!. När jag hoppade så lyfte hon fram så det kommer bli super enkelt att lära henne stegra!. Jag är riktigt nöjd över min lilla ängel idag! :')


Kram Olivia :)

Tricksträna

Har precis kommit hem från skolan. Ska äta lite nu sen går jag med hunden till stallet och mocka. Ska tricksträna henne också och kanske lite NH träning om jag har tid. Nu måste jag snabba mig innan det blir allt för mörkt! :)


Kram Olivia :)

Min åsikt om ryttare som rider utan hjälm...

Hänger på lite här med Julias förra inlägg om hjälm.

Håller med Julia till 100%. Säkerheten är så grymt viktig när det gäller hästar. Ser man en bild där någon galopperar på en äng på sommaren utan hjälm tänker man "åhh va fin bild". Fast så tänker inte jag, jag tänker vilket oseriös människa reskerar sitt liv på ett fint foto?!. Skillnaden mellan duktiga hästmänniskor och lite mindre duktiga hästmänniskor är just säkerheten. Jag är själv en person som sätter säkerheten före allt annat eftersom det är så himla viktigt.

Men detta är min åsikt så jag mena inget illa för er som kanske rider utan hjälm!!

Kram Olivia :)

Ingen hjälm = Idiotiskt

Idag vill jag dela med mig om min åsikt om ingen hjälm:

Jag vet vissa som rider utan hjälm. Jag tkr det är helt och hållet idiotiskt. Det konstiga är att vissa verkar tycka det är typ överklass. Lixom, vi trillar aldrig av, så vi behöver ingen hjälm.
Jag vet inte om dem tkr det, men det verkar så ibland. Jag pratar om alla som rider utan hjälm. Det är inte det minsta coolt. Jag menar, om jag inte hade haft någon hjälm när jag flög in i väggen med huvudet före, skulle jag varit särskilt pigg idag? Skulle inte tro det.
Att rida utan hjälm, det skulle aldrig komma i mina tankar.


Hjälm på - min melodi. För övrigt, bild från idag ;)

Kram Julia :)

Ridningen innan ;)

Ska dessutom berätta om när jag var ute :)
Thorana var skit pigg. Mamma gick med, för Zamba (vår hund<3) skulle ändon ut och rastas så hon följde med. Jag prackade på henne min kamera, bara för att föreviga stunden XD

När Thorana vill galppera (damen har ett bestämt humör) när man travar och hon vet att jag ska fatta galopp, för vi känner varandra så bra, så skjuter hon iväg som en kanonkula i några steg sedan galpperar hon lite saktare.
Allvarligt talat, när Thorana började takta ibörjan av rundan måste jag säga att jag satt med ett saligt flin på läpparna :p
Har längtat efter att få rida min nallebjörn <3<3

Båda hästarna fäller som... ja, jag vet inte vad! Men fäller gör dem!



Bild från idag <3<3

 

Kram Julia :)


Ponnyakuten!

Har precis varit ute med hunden. Busa lite med honom på en äng. Ska äta lite nu sen ikväll kommer ponnyakuten, fast jag kollar alltid ett avsnitt före på datan. Nu ska jag ta och duscha innan vi ska äta! :)


Kram Olivia :)

Ridit Thorana :D

NU harjag äntligen fått rida Thoranisen <3

Det gick jätte bra :D´
Hinnner inte blogga så mkt nu, men skriver mer ikväll ;)


Kan tyvärr inte ladda upp bild, datorn dampar :p

Kram Julia :)

Årets första ridtur!

Har precis kommit hem från stllet. Mamma mockade medan jag gick och hämtade Cindy ur hagen. Busa lite med henne i hagen innan jag tog in henne i stallet. Ryktade och kelade lite med henne i stallgången.


Som sagt red jag en lite runda på 20min idag. Jag har aldrig ridit på en häst som jag så himla pigg som Cindy var idag!!. Hon studsade, trippade, lyfte både fram och bak m.m. Hon kändes som en bomd som skulle sprängas när som helst. Men sen i slutet lignade hon sig lite och började tugga på bettet och sökte sig neråt. När jag kom tillbaka kelade jag och mamma med henne i stallgången, hon slöt ögona och lutade sig mot mig.

Cindy har ju mycket arab i sig och varje gång vi gick förbi en hage där det var hästar stod svansen rakt upp och hon frustade och studsade.


Kram Olivia :)


Rida

Ska rida en runda idag! :D Har inte ridit på 4mån så det kommer bli jätte roligt!. Fast Cindy kommer vara skit pigg men jag ska mer ut och skritta en runda då det är lite isigt på sina ställen.

Kram Olivia :)

Godmorgon

Har precis vaknat. Ska snart ut till kaninerna ocg fixa hos dom. Sen sticker jag till stallet och mockar. Ska rykta henne länge också. Nu ska jag äta lite frukost sen plugga lite!.


Kram Olivia :)

Längtar!

Har precis tagit en snabb dusch. Jag längtar som bara den till ikväll för jag, min syster Ida och hennes kille Stefan ska vara själva hemma. Vi ska laga mat, baka och se på film. Sen kommer också Stefan ta med sin hund Atlas så jag ska tricksträna både Atlas och Elvis.

Stefan är hemma hos oss varje dag. Han har nycklar till vårt hus så ibland när jag kommer hem från skolan är han hemma hos oss m.m. Nu ska jag, Ida och Stefan åka och hyra lite filmer till ikväll!.


Kram Olivia :)

Pressentera dig och din häst!

Mitt namn är då Olivia Wendel och jag är 12år gammal. Jag har ridit sen  jag var 2år gammal och blev hästägare den 26 april 2010. Jag har stort inttesse för den naturliga hästhållningen och tränar det mycket med min ponny. Min mamma läser och tränar också mycket NH och har ett stort intresse fär hästar. Jag har även börjat tricksträna vilket jag tycker är väldigt roligt. Min familj består av mig, mamma, pappa och min 17åriga syster Ida. Jag och min familj bor i ett stort hus nära tre stall. Vi äger även ett jätte fint hus i Ängelholm där det finns ett stall mitt över vägen. När jag inte är i stallet brukar jag va med kompisar eller fota. Jag har även en hund som heter Elvis och är en pomeranian/ Tibetansk spaniel på 3 snart 4år. Jag tricksträning honom väldigt mycket vilket vi båda trivs jätte bra med.

Min ponny är en 3 snart 4årig Sv.Ridponny på 139cm mkh. Cindy köpte jag den 26 april 2010 och sen dess har vi utvecklas enormt mycket. Cindy är otroligt lugn för att båda ha fullblod i sig och för att bara vara 3år. Snällare ponny får man leta efter. Jag har verkligen hittat en underbar ponny som jag ska utvecklas med. Mitt mål 2011 är att kvala i hoppning med henne och att utvecklas i NH. Som sagt tränar jag en hel del NH och tricks med henne. Med hjälp av all NH har jag fått en underbar ponny. Från att nästan vara rädd för henne till till att lita på varandra till 100%. Jag har nästan precis börjat med tricks men NH har jag hållt på med enda sen vi köpte denna underbara ponny. En så länge kan hon bara puss och påbörjad spansk skritt. Jag vill inte lära henne stegra eller buga än då hon bara är 3år och har inte så bra balans. Cindy kommer alltid galopperande till mig i hagen och gnäggar. Och det roliga är att jag handmatar aldrig hästar eftersom det oftast framkallar problem så hon kommer ju till mig för hon tycker om mig och inte för hon vill ha godis/ mat. Jag slår heller aldrig en häst eftersom hästar aldrig gör något för att vara dumma utan för att något är fel. Det hjälper aldrig att slå en rädd häst!. Det är därför Cindy är så lugn och trygg som hon är för jag har aldrig pressat henne utan om hon blir rädd ingorerar jag det hon blev rädd för då gör Cindy också det. En gång när jag red i skogen med Maria och då såg vi en plastpåse hänga i ett träd. Då började hennes 11åring att stegra och ramlade ner i ett dike men Cindy bara stod där och kollade på hästen som om den var sjuk i huvet. Ni kanske förstår att jag har en riktigt trygg 3åring?. Nu på vintern vilar hon men annars tränar jag hoppning och dressyr varanan vecka för en tränare vid namn Torun. Men jag rider inte alls hårt eller länge! På hoppträningarna tränar jag mer färger och avstånd och på dressyrträningarna tränar jag mest vägar och tempon. En så länge har både dressyren och hoppningen gått över förväntan. Cindy ser mig som en bra ledare därför har hon aldrig "testat" mig för vi kommer alltid så bra överrens. Men märker att Cindy tycker det är roligt med nya saker. Cindy brukar alltid lägga sitt huvud på min axel medan jag kliar henne på halsen. Det är inte alla som har en så pass lugn 3åring så att en 12åring kan stå och mysa med den så? Men jag ochCindy har haft otroligt tur att vi hittade varandra och vi trivs super bra tillsammans. En gång när jag var ensam i stallet öppnade jag Cindys boxdörr och satte mig en bit utanför henne box. Sen kom Cindy fram till mig och la sin mule i min famn! :'). Älskar min lilla ponny mer en allt annat!.

Bilderna kommer i ordning från den 30 april till 1 januari!






Kram Olivia :)

God eftermiddag!

Ska snart plugga lite matte!

Ibland kan jag typ bara börja le eller skratta utan det har hänt någon men bara jag tänker på vilken underbar ponny jag har blir jag varm i hela kroppen. Jag äslkar henne så himla mycket och jag har fått en vän för livet. Det finns inte ord hur mysigt det är att stå och mysa med henne och se hur hon sluter ögona. Älskar henne och det kommer jag alltid att göra. Vårat liv varar inte förevigt men min kärlek till henne dör aldrig! <3

Kram Olivia :)

Hönsbesök!

Idag när jag var i stallet fick vi höns besök. Jag stod och mocka och helt plötsligt stod det tre höns och en tupp i stallgången. Det har ju blåst så mycket så höns staketet hade gått isönder. När jag hade mockat klart gick jag ut i hagen och kelade med Cindy. Stod och kelade med Cindy ganska länge och hon var helt underbar. Hon la sitt huvud i min famn medan jag kelade och pratade med henne. Sen när jag skulle åka hem gick hon efter mig fast det brukar hon alltid göra. Snart kommer det gäster så måste snabba mig lite och göra mig iordning. Sen ikväll ska jag, Ida och Idas kille se på film :)



Kram Olivia :)

Överdrivet. Och så en klantig sak av mig.

Nu, när man känner för att blogga är det bra att ha saker att blogga om. Och det har jag faktiskt! Glömde lägga in detta när jag tänkte göra det, men aja, bättre sent änn aldrig, heter det jue!

Ivarjefall:

När jag var på City Gross hittade jag dessa ridspöna:



Glittriga saker med glada färger. Jag vet inte.... Är det överdrivet elr snyggt?
Jag menar, viiiisst det kan väl vara kul med lite färger, men glitter...? Jag gissar på att det ändon bara går av.
Jag tycker det är kul med färger men med glittret och de skuma figurerna blir det lite för mkt för mig.
Inte snyggt kom jag fram till.



Sen just nu så ska vi "snart" åka dit vi ska på kalas. Så jag har duschat och gjort "mig iordning". Sen såg jag att hästarna stod och mös på en kulle. Jag menar, jag var tvungen att ta ett kort! Dem var så sjukt söta!
Så jag gick dit med min mobil ((det enda jag hade till hands)) och så klart halkade jag! I denna mysiga leriga gegga <3 Myyyysigt! Och då märkte ju hästarna mig och höjde huvudena och kom springande efter en stund. Suck. Blev bara lite halvdanna blå bilder och en liten fläck på byxorna. Som tur var lyckades jag på nått vis inte lyckas bli kladdig förutom på byxorna, en liten fläck.... Aja, tur i oturen lyckas jag alltid ha ivarjefall!


De suddiga blå bilderna på hästarna XD

Kram Julia :)


Ridit Bea :D

Okej, nu har man ridit sötnowsen <3<3
Det funkade inte med longerlinan eftersom att det är så mkt is, så mamma ledde mig ist.
Det var snö där vi ledde.
När jag och mamma ryktade hästarna så sprang katterna på loftet. Fram och tillbaka.... Trodde nästan dem lekte elefanter :O
När mamma sadlat av Bea så tog hon sadeln och stod med den när Bea plötsligt fick för sig att ta en tugga av den. En stor dessutom. Vi hann rädda sadeln, men jag hade gärna viljat ha en bild av det. Bea som står med ett jätte gap och vill äta upp sadeln XD

Här kmr en liten bildbomb med både bilder från stallet och ute:

Stallet:

Jag och Bea <3

Jag och Thorana<3

Thoranas absouluta favorit posé. Har minst 10 sånna bilder på henne XD

Thorana den sötnowsen <3<3

Bilder när jag red:

Min min är lite skum XD

Jag och Bea<3


Kram Julia :)


Rida

Ska snart sticka till stallet och mocka. Det finns ingen snö på vägarna nu så snart kan jag börja rida igen!. Egentligen skulle jag kunna rida idag men jag vågar inte eftersom det blåser halv storm och jag vill inte reskera att vi skadar oss. Sen har jag ju inte ridit på 4mån så Cindy kommer vara jätte pigg och då är det ju inte så smart att rida när det är halv storm på en 3åring som inte har gått på 4mån? :)


Kram Olivia :)

Dagen

Hallojsan!!

Ska snart ut och ta in hästarna. Jag ska rida Bea :D Mamma ska sätta på longerlinan och låta mig rida "fritt". Vi har ju tömkört henne jätte mkt och jag har styrt henne i skogen när vi varit ute och gått. När jag svänger har jag tänkt lägga till vikthjälper så ksk hon lär sig det från början. För det är ju sjukt användbart! Kmr oxå att sitta tyngre i sadeln när man stannar, och driva med sätet. Så ksk hon lär sig det? Man vet ju aldrig.
Äntligen börjar snön smälta här, innan har det varit så att när man kmr på vägen är där inte alls så mkt snö. Men när man svänger in på vår väg ser man direkt att här är kvar mkt snö. Helt vitt på fälten -.- Men nu börjar det försvinna! Ksk tom kan rida Granisen imorn!!!! :D

Annars ska vi på kalas jätte långt borta vid fyra tiden. Suck. Hatar - det. Det är så jobbigt att åka bil. Hatar att vara instängd! Man har hlr inge att göra. Jag dissar bilar, helt enkelt :p



Rida Be(b)isen idag :D

Kram Julia :)


Dagens vinnare!

Vinnaren av dagens fråga blev http://samantas.blogg.se/. Hon gissade på Arab och Welsh vilket är rätt dock har hon New Forest i sig också. Stort grattis Samanta! :)


Tyvärr går det inte att ladda upp bild då min data är riktigt seg...

Kram Olivia :)

Nattat

Har precis varit och nattat hästarna. Jag och mamma gick till stallet med hunden. Kelade lite med Cindy sen rytktade jag Mia i en halv timme. Mia är stallets vildhäst kan man säga, hon rids inte och blir aldrig ryktat. Ingen bryr sig om henne eller jo jag älskar ju henne så jag brukar rykta henne så fort jag får tid över. Mia brukar alltid somna när man ryktar henne eftersom hon tycker det är så skönt!.

Kram Olivia :)

Nattat

Har precis varit och nattat hästarna. Jag och mamma gick till stallet med hunden. Kelade lite med Cindy sen rytktade jag Mia i en halv timme. Mia är stallets vildhäst kan man säga, hon rids inte och blir aldrig ryktat. Ingen bryr sig om henne eller jo jag älskar ju henne så jag brukar rykta henne så fort jag får tid över. Mia brukar alltid somna när man ryktar henne eftersom hon tycker det är så skönt!.

Kram Olivia :)

fredagsmys

Ska snart gå och natta hästarna. Sen blir det fredagsmys med familjen framför tv:en. Jag röstar varje gång på elitryttaren Helena. Det är kul att det går så bra för henne för hon bevisar att hästmänniskor också kan dansa!.

Vilka vill ni ska vinna? :)

Kram Olivia :)

:'(

Asså...... Det känns verkligen som om Thorana har blivit gammal :( Det känns verkligen. Jag kan inte sluta tänka på det. Hon blir snart 21. Och jag kmr ihåg i höstas när hon hade kolik 3 ggr på en vecka.
I början kändes hon inte gammal, men nu.... Hon känns gammal på nått sätt. Och ett liv utan Thorana.... Kan inte tänka på det änns! Ett liv utan Thorana..... Finns inte! jag hoppas verkligen min gumma lever i många, tusentals år till <3<3




Puss, Thorana<3

Kram Julia <3

Elvis

Har lärt min hund dansa. Det är så himla  roligt att dansa med honom och kommer ganska lägga ut en film snart. Och han kan alla tricks man kan lära en hund så det är väldigt enkelt att komma på danser. Just nu är vi spioner och dansar till den "rosa pantorn" låten :)

Sötnoz på bilden! :')

Kram Olivia :)


Dagens fråga!

Dagens fråga:
* Vad tror du Cindy har för raser i sig, hon är svensk ridponny, men vilka raser tror du hon har i sig? :)

Den/dom som gissar rätt får en länkning!


Kram Olivia :)

Ingen NH och tricksträning!

Blev ingen träning idag. Blev lite stressigt med tiden så jag var inte på humör och det brukar alltid gå jätte dåligt om jag inte är på humör. Men kelade med henne i hagen ist och fotade henne så det kommer troligtvis bildbomb ikväll. Nu ska jag äta lite sen blir det mys med familjen! :)


Kram Olivia :)


Älskvärd hemsida <3

Blå Basen

Allvarligt talat - älskar denna sidan! kan sitta och leta stamtavlor hela dagarna <3


Bea

Thorana

Cindy



Kram Julia :)

Ang. täcken

Hade verkligen hoppas på att sadel skulle komma idag, men tydligen inte :/
Aja, bara att vänta nårra dagar till... ;)

De små hästarna vill verkligen komma in nu, ska nog springa ut och ta in dem snart ;)
Så fort man sticker ut huvudet så gnäggar dem och kommer springande (mest Bea :p)


Sen skulle jag faktiskt vilja skriva min åsikt om täcken;)

Jag tkr täcken är bra, men faktiskt.... onödigt. Alla hästar ska kunna ha vinterpäls, det är det bästa för dem. Sen om man rider mkt på vintern kan det ju vara bra med att klippa hästen och då måste man ju ha täcke. Men ändon, det är mer naturligt för hästar att vara utan täcken. Och man kanske tror att man ska lägga på täcke när hästen är varm oc svettig, men det leder bara till att hästen kan få klåda elr sånna där.... tror att det är nån sorts loppor, Thorana fick sånna nått år. Så jag har lärt mig att täcken på svettig häst = inget bra. Tja, man lär sig. Och sedan dessutom tkr jag att det är sjukt jobbigt med blöta täcken. Jag tror vi har fyra täcken, två regntäcken och två vintertäcken. Perfekt. Om det regnar jätte mkt och man ska rida senare är det ju bra med täcken. Men annars springer mina små pållar omkring utan täcken. Och sedan tkr jag det är fult med klippta hästar. Ivarjefall våra hästar blir sjukt fula eftersom att man ser att dem har varit klippta ända in i maj, juni.... :p



Thorana i täcke - ingen vidare hitt när hon fick loppor och vi fick hälla medel på henne....

Kram Julia:)

Stallet

Slutade vid 13.30 idag så det var tidigt. När jag kom hem gick jag en runda med hunden sen drack jag en varm kopp choklad med grädde på. Ska snart sticka till stallet och mocka. Det blir ett långt pass både NH och tricksträning idag. Nu måste jag fixa lite med bloggheadern sen sticker jag till stallet! :)

Kram Olivia :)

Spruta... Vah????

Idag tog vi spruta. Dem i min klass ((och alla andra sexor)) hade fått reda på det igår. Så det visste inte jag xP
Så jag blev lite chockad :p Tur att jag nt är rädd för sprutor ivarje fall ;)

Aja, igår red jag Bea men hann inte gå in här efter :/
Men ändon ;)

Okej, måste skriva om en sak som Olivia skrev innan. Om att hon vill ha en minishettis att trickträna o så. Det vill jag med :p
Jag vill ha den från när den är föl och lära den allt. Träna NH, träna trick, tömköra, rida in den, visa den på utställning, köra med den..... Och sen att jag känner en som har minishettisar... Hon som hade Teddy har ett sto som heter Nora och hon brukar få föl.... Hon har just nu ett litet sött föl som heter Nikki.... <3 Ja, jag vet, låter som om jag inte är nöjd med mina små älsklingar, men jag älskar dem <3 Dem är bara lite...... Stora??? Nej, jag vet nt.... Men jag skulle helt klart vilja ha en liten minishettis, älskar dem <3 har ju skrivit om Teddan nån gång tror jag... (?) Och jag saknar honom sjukt mkt :'(<3 Alla fina minnen... Ponnyn som lärde mig allt :') En liten envis rackare..... :'p
Måste säga att alla hästar jag ridit ((Granisen, Teddan)) har jag från början fått "rida in" sen har alla andra kunnat rida dem. jag menar..... Teddy, när jag började rida honom så bara bockade han och så. Men efter ett tag ((och många avramlingar :P)) så kunde min lillebror och sen kunde alla rida han. Samma med Thorana. I början var hon ju som en 18-årig unghäst. Hon var rädd för allting , ingen kondition, kunde inte galoppera..... Det enda hon kunde var skitt, trav, skänkel, tygeltag. Det var allt. Så jag känner mig lite stolt när jag tänker på det (a) Samma sak med Bea nu, ju! Ännu en inridning :P



R.I.P. Teddy Tölttravare ((mitt vackra namn))

Kram Julia :)

Stallet

Har precis gått en runda med hunden. Ska göra en varm kopp choklad med grädde på nu sen ska jag sticka till stallet. Imorgon blir det ett långt pass både NH och tricksträning. Vill verkligen ha en minishettis så jag gör inget annat en att tjatar på mamma. Fast mamma vill satsa mer på Cindy ist för att skaffa fler hästar. Nu ska jag plugga lite innan jag sticker till stallet!.


Saknar min lilla ängel! <3

Spruta

Blev ingen tricks och NH träning idag. Blev iställer 10min mys i boxen, så Cindy var nog ganska nöjd endå!. Imorgon ska vi ta spruta i skolan vilket jag är livrädd för. Nu ska jag äta sen läxan och till sist natta hästarna och kolla på tv! :)


Kram Olivia :)

Schema

Mitt trickstränings och NH schema med Cindy!.

Måndag: 10min tricksträning och 10min NH

Tisdag: 10min NH

Onsdag: 20min tricksträning och 5min NH

Torsdag: Vila

Fredag: 20min NH och 30 min tricksträning

Lördag: 20min tricksträning

Söndag: Vila

Såhär ser mitt schema ut nu på vintern men på sommaren, våren och hösten blir det inte lika mycket tricksträning då ridningen tar tid.

Kram Olivia :)

Min dag :)

Som jag skrev igår var jag inte i skolan idag, för att jag skulle ta av mitt gips.

Det gjorde jag också. Så nu har jag inte gips längre :D Fast jag kan inte röra min tumme så bra :p
När jag tagit av gipset och så åkte vi till City Gross och köpte ny hjälm. Innan hade jag en Jacson hjälm, men det var en utgående modell och dessutom så skulle de inte ha kvar deras hjälmar längre, det blev en Horse Life- hjälm istället som går att spänna in. Ska invigas senare idag, ska rida lite på Bea när mamma leder ;)

Bra dag, helt enkelt ;)


Lite bilder på hjälen - och jag i hjälmen ;)

Kram Julia :)

tricksträning och NH

Blev som sagt ett litet pass tricksträning och NH. Tricksträningen gick väl lite såhär. Varken jag eller Cindy var så koncenterarde så jag förväntade mig inte direkt att det skulle gå super bra. NH gick därimot jätte bra. Hon lyssnade super bra på min hjälpter och jag är riktigt nöjd över både mig och Cindy. Mamma tog några foton så det kommer bildbomd ikväkk eller imorgon. Orkar inte rikigt ladda över bilderna nu! :] Nu blir det mys med familjen framför tv! :)


Kram Olivia :)

Ingen skola imorn :D

Det finns många saker som gör en glad. En sak som gör mig väldigt glad är när det inte är skola ;)
Jag ska och ta bort mitt gips imorgon så jag ska inte till skolan på heeeela dagen imorn :D Jag ska ju röntgas imorn o så ;)
Det blir nästan bara hästarna på kvällarna och mornarna nu, för det går nästan inte och rida ((och jag får ju inte)) för det är så halt och isigt :/ Thorana bara halkar runt som en skridskoåkare på hel is x)

Inte så mkt att skriva om annars ;)


Jag vet, min jacka är hemsk - det är egentligen mammas jacka och just nu den enda jag kan ha eftersom att gipset inte kommer igenom på dem andra. Ni ser strumpan? Under den är mitt gips x)
Jag på Bea <3<3<3


Kram Julia :)

Mitt egna recept!

Har precis gått en runda med hunden. Ska äta lite nu sen sticker jag till stallet. Ska nog rykta och tricksträna Cindy idag. Fast då blir det bara ett litet pass tricksträning. Ikväll händder det väl inte så mycket bara mysa lite med familjen. Ska baka lite också, igår när jag baka så blandade jag bara ihop lite citron, socker, ägg och mjöl. Degen var faktiskt jätte god fast jag vet inte riktigt vad jag ska kalla mitt recept. Har ni förslag? :)


Kram Olivia! :)

RSS 2.0